Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

Zkrátka,  kde se vzal tu se vzal ......................................................... vesmír

1 0
možnosti
JP

J14o70s69e42f 76P42o72t93r

28. 1. 2015 0:49

Pane Rak,

pusťte sem mezi vás nějakého skutečného vědce, nebo třeba jen logicky myslícího. S tím se pak budu bavit, protože vy nejste schopni pochopit jiné názory, jako všichni hluboce věřící okamžitě agresivně útočíte a pokud nemáte argumenty, tak docela sprostě urážíte. Prostě na to nemáte, se mnou diskutovat.

To se týká i pana Švadlenky, který si plete genetickou variabilitu s náhodnými genetickými mutacemi.

0 0
možnosti
JR

J78i69ř71í 60R45a95k

28. 1. 2015 4:11

"pusťte sem mezi vás nějakého skutečného vědce" - tak např. tenhle pán vám vysvětloval http://www.img.cas.cz/vyzkum/petr-svoboda/ že píšete naprosté bludy a nesmysly.

"pokud nemáte argumenty, tak docela sprostě urážíte" - to jediný vy nemáte argumenty což je každému logicky myslícímu člověku jasné. 

" Prostě na to nemáte, se mnou diskutovat" - ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

"To se týká i pana Švadlenky, který si plete genetickou variabilitu s náhodnými genetickými mutacemi" - pan švadlenka si nic neplete. je to tak jak jsem psal na začátku jste hloupý nevzdělaný a nevzdělatelný.

0 0
možnosti
JR

J60i10ř10í 72R51a62k

26. 1. 2015 9:21

ještě si dovolím popsat jak funguje Potrovo uvažování. (mám s tím značné zkušenosti:-))

1) zjistí si nějaké vědecké poznatky. (např. to že lidé jsou geneticky značně podobní)

2) dál si už pak nezjistí proč tomu tak je a co z toho vyplívá. (tj. jaké jsou typy mutací jaký je vliv na fenotyp jak působí drift nebo pohlavní výběr jak probíhá genový tok mezi populacemi atd. tedy proč se různé skupiny lidí na první pohled značně liší přes to že genetické rozdíly nejsou velké)

3) tuto původní informaci si překroutí na - lidstvo je geneticky stejné. (to je žvást roku protože žádní dva lidé nejsou geneticky stejní)

4) z toho vyvodí nesmyslný závěr že evoluce se nekoná.

5) každého kdo ho upozorní na to že píše nesmysly označí za vyznavače ateistické víry;-D;-D;-D

úplně stejně postupoval v případě analýz mtDNA a i při jiných diskusích.

1 0
možnosti
DT

:-) A proč to všechno? Potřebuje si snad dokázat, že všechno stvořil bůh před 6 tisíci let? Je to opravdu jen kvůli doktríně nějakého zpátečnického náboženství?

0 0
možnosti
JB

Výborné. Už i cirkev v Římě připustila možnost existence velkého třesku a tím v podstatě odsunula Boha a jeho tvoření před tento, zatím nepochopitelný, okamžik.

Jinak si myslím, že je rozumné nechat otázku stvoření otevřenou, protože nikdo, ani věřící, ani ateisté, nemohou zatím dokázat ani existenci, ani neexistenci. Cili-lidé se budou dohadovat ještě dlouho.

0 0
možnosti
DT

Před sto lety jsme pořádně nevěděli, co je to elektřina. Možná to zase až tak dlouho trvat nebude, lidstvo má k dispozici spoustu chytrých mozků, které se v dnešní době mohou prosadit lépe, než v době Newtona. Je to napínavé. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Tedy, Vy si troufáte. Takové sousto... Bůh a vesmír ;-D.

Vždycky jsem si myslela, že některé Boží záměry a počiny člověk ze své perspektivy pochopit nemůže - prostě proto, že je jen člověk.

Ale Vy jste ho, paní Tenzler, nachytala na švestkách :-):-):-).

1 0
možnosti
DT

Já bych to na vašem místě moc neřešila. Jen vás to vyvede z míry. :-)

0 0
možnosti
JR

J68i94ř22í 47R69a23k

25. 1. 2015 1:24

nezbývá než zopakovat co jsme psal už několikrát. Potr je nejen nevzdělaný ale hlavně naprosto nevzdělatelný.

ta nesmyslná kreacionistická pravděpodobnost je vysvětlena zde:

http://www.planetopia.cz/pravdepodobnost-abiogeneze.html

fantasmagorie Potra o mitochondriální evě jsem vyvrátil zde:

http://technet.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A141128_160155_veda_pka&razeni=vlakno

ten neskutečný blábol že všech 7 miliard lidí má stejnou nerozlišitelnou genetickou výbavu nemá ani cenu komentovat. to už se fakt musím jenom smát ;-D;-D;-D

.

2 0
možnosti
JP

J27o39s19e33f 57P36o69t67r

25. 1. 2015 10:27

Pane Rak,

když dojdou argumenty, tak nastupují urážky, popřípadě násilnosti . Jak typické pro celou historii ateistického myšlení.

Pochopte, že se vaše přesvědčení nesnažím změnit. Já vám chci jen dokázat, že vaše bláboly (o pravděpodobnosti, o abiogenezi, o mitochondiální Evě, o genetické výbavě lidí) jsou pouze výmysly lidského mozku, bez jakýchkoliv důkazů a tím pádem je vaše přesvědčení víra, opakuji víra, jako každá jiná.

0 1
možnosti
JP

J40o79s92e63f 95P98o51t87r

24. 1. 2015 23:07

Ale. ale zase jednou projev vědecko-ateisické víry založené na vyznání "Všechno co může vzniknout, vzniknout musí":

1. Současný vědecký názor na vznik vesmíru je Velký třesk a vědecký názor je, že před tím neexistovalo nic, hmota, energie, prostor, čas. Kde se tedy vzaly kvantové fluktuace když neexistovalo nic?

2. Všechno co může vzniknout vzniknout musí. To je sice pravda, ale platí to pro věčnost. Pro náš vesmír starý 13 miliard let, existuje tolik nepravděpodobností blížících se nule, že k jejich naplnění by musela být věčnost a ne ohraničený čas. To se týká jak fyzikálního světa i s jeho přesnými zákony, tak hlavně života. Jedna bílkovina složená ze 100 aminokyselin má k náhodnému vzniku  potřebu 20^100 (středoškolská kombinatorika) kombinací. To je 10^130, přičemž ve viditelném vesmíru je asi 10^80 atomů. Přítomnost všech atomů veviditelném vesmíru by bylo málo pro vznik jední jedině bílkoviny. Když musí vzniknout i všechny ostatní biologické produkty, kdy na dojde řada a čas ?

3. Pan Luft, operuje ve všech zdejších diskuzích..."že poznatky z neurověd stále více ukazují, že vědomí je produkt hmoty. Vědomí má jen člověk. Jak jistě všichni víte, jsme potomky jedné ženy (mitochondriální Eva a jednoho muže, chromozom Y Adam) a všech 7 miliard lidí má stejnou nerozlišitelnou genetickou výbavu, což dokazuje, že u člověka neexistuje EVOLUCE, vývoj.

Už mitochondriální pramáti Eva musela mít v mozku (jako mají současní lidé) na 80 miliard neuronů a triliony dendritských spojů. Věda zatím nenašla žádného předchůdce, z kterého by se Eva vyvinula. Kdy tedy došlo k organizaci  80 miliard neuronů a trilionů dendritů, tak aby člověl cítil lásku, nenávist, .....

Přeji všem vyznavačům vědecko-ateistické víry klidnou a plnou fantazie, noc

1 2
možnosti
FL

Ad 1 - Ne, věda netvrdí ženeexistovalo nic. Vědci přiznávají že nevědí co bylo před. Narozdíl od jiných, kteří to také nevědí ale nepřipouští to

Ad 2 - Tyto odhady jsou úplně mimo.Hlavně stojí na mylném předpokladu, že první organizmus byltakový jaké známe dnes. První organizmus byl možná natolikjednoduchý "strojek" že byste ho ani organizmem nenazval,ten mohl vzniknout náhodou a z něj se mohly vyvinout vyššíformy.

Ad 3 - Nikde jsem nepsal že vědomímá jen člověk, pokud to tvrdíte vy, tak jak jste na to přišel?S těmi vašimi potomky jedné Evy jste nepochopil jak je to myšleno,vysvětlovali vám to na diskuzích a jak je vidět je to marné.Věda nenašla předchůdce zřejmě protože už vyhynul, případněnašla jeho fosilie ale bez úplné jistoty že to byl právě on. Coještě nevíte?

1 0
možnosti
FL

to autorka: Mimochodem, mohlo by vás zajímat, že některé striktně vědecké teorie náznakem jako by potvrzují, že člověk má ve vesmíru privilegované postavení a případný fyzikální význam "vědomí". Mám nedokončený text, v dolní části jsem se dopracoval zrovna k tomuto tématu, tam jak je obrázek Boha::-)

http://luf7.webnode.cz/podivny-kvantovy-svet-1/

1 0
možnosti
DT

Skvělý článek. R^

Budu potřebovat trochu času, než ho celý přečtu, ale měla bych něco k principu superpozice. Experiment se dvěma průzory, kterými letí elektron a jeho zvláštní chování v případě "podívám se". Já to vidím takhle:  Elektron je úplně mrňavá částice hmoty. Její detekcí, například reakcí s fotonem, který tu funguje ve smyslu "oka" se mění jeho původní vlastnosti. Proto se mění i obrazec, který výsledně takové elektrony tvoří. My vycházíme z vlastností makrosvěta, kde reakce mezi "okem" a "zkoumaným předmětem" zdaleka nemá takovou váhu, jako je to v případě elementárních částic. Když budeme detekovat kopací míč pomocí hydraulického lisu (například tak, že budeme zjišťovat, jaký tlak působí uvnitř), bude plochý výsledek také vypadat jinak než původní míč. 

Díky moc za ten link. R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

R^Danko, to je moc hezké zamyšlení, Zvlášť mě zaujala věta "všechno, co může vzniknout, vzniknout musí." Pakliže je celý systém všech potenciálních vesmírů ve svých časech a rozměrech nekonečný, tak musí být pravdivá. Připomněla jsme mi povídku Ten druhý tygr od Clarka.:-)

1 0
možnosti
DT

Děkuju moc, tak trochu mi to také připomíná stoický názor - všechno, co se může pokazit, se pokazí. Občas i můj život hraje podle tohohle vzorce. :-) Přeju moc krásný večer celé rodině. :-)R^

2 0
možnosti
JS

Slunce se nejdrive zmeni (v Hertzsprungove posloupnosti vyvoje hvezd) v cerveneho obra, ktery pohlti i zemekouli. Teprve pak ho ceka osud bileho  trpaslika

0 0
možnosti
DT

Omluva, popletla jsem to. :-) Doufám, že v té době tu budou ještě naši potomkové a vyfotí to. R^:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.