Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Měření neudělá z elektronu jinou částici než byla před měřením.

Měření pouze "zjistí" jaký je stav dané částice v danou chvíli v daném čase. Bohužel tím je provedeno ten stav změní. Není to o tom že by částice byla v nějakém neurčitém stavu - částici je to jedno, ta je v nějakém stavu vždycky, jen mi ho nevidíme.

Celý problém je v tom že"popularizovaná" kvantová mechanika trpí nechápu proč deziluzí většiny lidí představou že pozorovatel chtěj nechtěj musí být inteligentní... to je nesmysl.

Ikdyž náhodou nic nezměříte a 2 částice se někde srazí tak to není nic neurčitého ani v podstatě náhodného. A srážku můžete zjistit zpětně a nepřímo měřením výsledků. Ty částice už v definovaných stavech při srážce byly. Jen se nikdo nedíval.

0 0
možnosti
DT

Děkuju za návštěvu a příspěvek.  R^ Tyhle procesy jsou tak vzdálené naší běžné realitě, že se dají jen akceptovat, ale nedají se pochopit způsobem myšlení, k jakému je přizpůsoben mozek z makrosvěta, řekl jenou někdo... Fascinuje mě jedna spekulace: všechno v mikrokosmu se pohybuje rychlostí světla. To, že má hmota svou podobu, je způsobeno interakcí mezi elementárními částicemi, kolapsem jejich kvantové vlny. To, že má hmota vlastnost, nedosáhnout rychlost světla, to, že má hmotnost, je způsobeno také tímhle kolapsem a vzájemnou interakcí. To, že je vesmír takhle utvořen, je fascinující detail, bez kterého by nefungovalo vůbec nic. Je to ta základní vlastnost velkého třesku? 

Co si myslíte o jevu provázanosti dvou částic na velkou vzdálenost?

0 0
možnosti
JG

Moc zajímavý článekR^

0 0
možnosti
DT

Děkuju moc, ten vědec mě fascinuje, nejen že byl skvělým teoretickým fyzikem, ale navíc ještě nejspíš hodně odvážný člověk. R^ Krásný večer přeju. :-)

0 0
možnosti
DT

Děkuju, jsem ráda, že se líbilo. :-)

0 0
možnosti
Foto

DANO, diky Tobe jsem si doplnil vedomosti. Jen by me zajimalo, proc interpreti teto hudby neustale mavaji rukama. Ted mi prestala fungovat diakritika, zacalo to uz predtim na FBC. Hlavne ze me nic - zrovna - neboli. A hlavne, ze tu jsou zatim jen slusni lide. R^R^:-) Kamila ma take dva palce, vlastne mame 4...

0 0
možnosti
Foto

Zkouška, už zase mohu háčkovat, ale nevím proč to zase jde. Pan Petr Závladský ale bude vědět. Jak já mu závidím. Já ale umím dobře skládat uhlí.

0 0
možnosti
Foto

Zajimave cteni. R^

*Mate tam chybku (filozofie)

0 0
možnosti
DT

Díky moc, Kamilo, opravím to. R^ Krásný den přeju. R^:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 19,65
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.