Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Apophis...a tak půvabné je to slovo.

DanoR^

0 0
možnosti

Krásný večer, Jani. R^:-) Díváte se na Star Gate? Tam je Apophis prototypem mizery. :-) Díky za návštěvu a zdravím. R^

0 0
možnosti
Foto

Fascinující R^

A doufám, že na rozdíl od dinosaurů bychom v případě ohrožení vytáhli jadernej kolťák a vetřelce odpráskli :-)

0 0
možnosti

Rozhodně jsme v lepší pozici než byli dinosauři. R^ Zase na druhou stranu - oni nic nevěděli, byli v pohodě. Na nás možná jednou čeká objevení většího asteroidu, se kterým nic nenaděláme a budeme se na něj muset už jen těšit.

Těžko představit, co by pak asi na Zemi nastalo, co by s lidmi provedlo vědomí, že všichni za ... demje tomu 10 let zemřou...

Přeju krásný večer, Honzo. R^:-) Zatím není na cestě žádný asteroid. R^

3 0
možnosti
Foto

Danuš, je samozřejmostí karma, ale také jsem Tě navrhl za blogerku roku, i když jsi podle mě blogerkou století v tomto odvětví ve kterém se pohybuješ. Kdo Tě nezná, ten by nevěřil, že máš ráda i legraci. Živě si umím představit Tvůj smích. Příroda na Tobě nefušovala;-DR^. Už jsem jednou podotkl, že Tě mám rád jako mé vlastní dcery...

1 0
možnosti

Jsi na mě moc hodný, Horste, tvoje dcery mají skvělého tátu. (A vnučky dědu. R^;-)) Moc krásný den přeju, ať se daří a všichni jsou zdraví. R^

0 0
možnosti
Foto

R^:-)Postupujeme dál od Slunce. Díky za vaše články!

0 0
možnosti

:-) Já děkuju vám, za přízeň i vždy milá slova. R^:-) Ano, na čtvrtek mám připravenou další část o asteroidech a pak se posuneme k Jupiteru. :-) Krásný den, Kláro, mějte se moc hezky. R^

1 0
možnosti

R^ Doufejme, že Ceres se k nám nikdy nevydá, čím větší, tím větší pravděpodobnost, že "sedí" pevně tam, kde je (myslím). Máme určitě úžasné štěstí, že nedaleko pásu asteroidů je Jupiter a ten má tak vysokou gravitaci, že většinu "nehod", které by se mohly v pásu asteroidů stát, vychytá sám. R^ Děkuju za návštěvu i milá slova, mějte moc hezký den, Petře. R^:-)

1 0
možnosti

Opět zajímavé.:-)R^ Doufejme, že s kulovitým asteroidem se Země ještě dlouho nepotká. Nejsem si jist, že budou v dohledné době existovat reálné možnosti, jak "cvalíka" o průměru 200 km zničit, nebo alespoň popostrčit, aby se nestřetl se Zemí (i když pořádná jaderná exploze, kterou už umíme, by možná mohla udělat divy).

2 0
možnosti
Foto

R^Zajímavé a přitom trochu hrozivé. Není otázka "zda," ale "kdy." Naštěstí pro současnou civilizaci za hodně dlouho (myslím ten stupeň 10).

Přeji hezký den, Danko.:-)

0 0
možnosti

Ano, také myslím... Problém a zároveň štěstí spočívá asi v tom, že jsou to spíše malé objekty. Takže i v případě Apophis by to bylo několik set čtverečních kilometrů, které by mu padly za oběť. Ty velké snad (snad....) uvidí astronomové včas. R^ Mějte krásný den, zdravím celou rodinu. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

zajímavé. ty obrázky jsou hezké, ale nevím, co si pod tím mám představit, na co se ve skutečnosti koukám

0 0
možnosti

Děkuju. :-) Mívám v blogu dva druhy obrázků, ty jedny jsou vylovené z veřejných vod a pocházejí z Wikipedie (od NASA nebo ESO, které je dávají k veřejnému použití) a ty druhé jsou vlastní výtvory, udělané v programu apophysis 2.09. To jsou fraktály. Pokud jste myslel ty druhé, díváte se na matematické funkce, které jsem přistřihla a přibarvila.

Mějte krásný den, Miroslave a díky za návštěvu blogu. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Znal jsem jen vrakoviště ne zemi, Dano, díky za obohacení! Je pondělí, takže plodný a pohodový nový týden!R^:-)

0 0
možnosti

Děkuju za návštěvu. R^ Musím se tenhle týden "projít" po zahradě a připomenout rodné vegetaci, že má vegetit jen uvnitř pozemku. Zatím to ale vypadá jen na omluvný déšť. Přeju také moc hezký den. R^:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS