Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podala jste pekny prehled o kruzich v obilich. Pochopil jsem to tak, ze az na nekolik vyjimek, kdy se jednalo o kruhy vytvorene vetrnymi viry, jde dle Vas o praci lidskych vtipalku. Asi to tak je. Mame tu vsak novou zahadu. Kdo a proc ty kruhy v obili po nocich vytvari? Normalni Cech v noci spi nebo se miluje nebo surfuje po internetu nebo ....

Prvni vtipalci byli zenati anglicane. Anglicani jsou divny narod. Je to sice jejich vec, ale mozna jejich zvlastnost vytvareni kruhu v obili vysvetluje. Typicky anglicky gentelman se chova k zenam jako gentelman, ale na fyzicke milovani se diva trochu svrchu jako na ukajeni nizkych pudu. Neukojen vsak nemuze spat a tak po nocich s kamosem chodi delat kruhy v obili. Nektere ludi to zaujalo a napodobuji je.

Fotbal/cutanou take vymysleli anglicane a ted se hraje po celem svete a skoro vsichni lide na svetese napr. MS vkopanev TV divaji.

Zaver: jako skoro vzdy, za skoro vse na svete mohou zeny. Kruhy v obili zapricinily malo svudne anglicanky, ktere nejsou schopne sve muze v noci udrzet doma.

Dalsi zahada dle mne je, ze tvurci kruhu v obili byli malokdy pristizeni pri cinu, alespon dle toho, co vime. Nejspis byli opatrni a vedeli, kde je v noci nikdo nezastihne.

1 0
možnosti
Foto

PS. To, co jsem napsal o anglicanech a anglicankach, je pochopitelne generalizace. Ne vsichni anglicane a anglicanky jsou takovi.

0 0
možnosti

Ono je to těžké. Kdo chce v principu věřit, že na těchto obrazcích je něco záhadného, tak tomu prostě věřit bude.

Mě vždycky napadá, proč jsou podobné obrazce pouze v lánech obilí či na nějaké louce (tedy v místech kde je "jednoduché" je vytvořit). Proč se takové obrazce nevytvoří v lese na ploše třeba 1x1 km. Proč ta tajemná energie působí jen na obilí či "jetel", proč ty tajemné bytosti (nebo bůh ví kdo) nevytvoří něco, z čeho je na první pohled vyloučené, že je to v silách člověka.

2 0
možnosti
Foto

V lese a na ploše třeba 1x1 km, s polámáním stromků? Tady jde ideově asi o něco jiného. Je ale potřeba vysvětlení jevu, s věrohodně doloženými důkazy o provádění.

0 1
možnosti

Omlouvám se všem diskutujícím - tolik příspěvků, nestihnu teď reagovat na každý osobně, ale určitě později...

Panu Stratilovi. Vaše zoufalá snaha, udržet se stébélka slámy, které vám má zaručit osobní pravdu v celé té taškařici ... je úsměvná. Ale dobře. Pojďme se tedy bavit o "tmě".

Už jste někdy slyšel něco o přístrojích pro noční vidění? ;-) Už dávno to nemá jen armáda. Už dávno ne. Také existují takové věci jako baterky. :-)

Za mě je nejúžasnější ten lidský um, fantazie a dovednost, se kterou hoši tyhle obrazce dělají. Čím přesně si na to svítí, je podle mě bezpředmětné. Existuje spousta různých baterek, čelovek a podobných věcí, které se dají použít. Obávám se, že na takovéhle bezpředmětnosti to neztroskotá, ani kdybyste si to sebevíce přál. ;-) Navíc je to vidět v tom videu, na nějž jste du dostal link.

0 0
možnosti

Ve tmě se přece nedá hledět ani brýlemi pro noční vidění. Když padne tma, je třeba jít spát, protože není vidět vůbec nic. Ten, kdo říká, že dokáže ve tmě třeba pracovat na počítači, lže. Ve tmě to nejde. A pokud v noci nějaké texty vznikají, musejí být nadpřirozeného původu. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Perličky:

XVeškeré, i ty nejsložitější piktogramy a precizní grafické obrazce dělají desítky až stovky lidí mimořádných schopností za noční tmy, kdy na to nevidí nebo za měsíčního svitu, kdy vidí jen velmi špatně!

XObrazce vznikají i za úplné tmy, kdy Měsíc zakryjí mraky nebo na obloze není!

XPolicie o nich neví nebo o ně nejeví zájem!

XPřiznávají se ke svým činům a i ukazují a popisují jak to dělají, ale nelze je za tyto činy poškozování cizí věci odsoudit, neboť jim je nikdo nedokáže!

XFirmy, které tuto činnost provádějí, a velmi četně dle objevujících se obrazců v polích, reklamují svou "práci" na zakázku!

XSoukromí zemědělci, pěstující obilí a strachující se o úrodu, si objednávají pošlapání svých polí z recese či legrace a ještě svým dobrodincům za to zaplatí!

0 0
možnosti

Mně stačí jenom jedna perlička, která vám osobně vůbec nepřipadá divná: proč ty útvary vznikají jen a pouze v polích, a to v místech, kde vedou stopy po zemědělské technice? Proč nevznikají třeba v rozsáhlých porostech trávy či rákosí? Jinak lze vaše "perličky" jednu po druhé rozporovat.

3 0
možnosti

Děkuji za kompliment. Ale my si porozumět můžeme. Nejsem dogmatik. Jsem zvídavý člověk a bojuji každý den s předsudky, zvláště s těmi svými. Zkuste to formulovat lépe a s chladnou hlavou. Ne kvůli mě, na tom Vám záležet nemusí, ale pro ty, kteří mají zážitky. Třeba se shodnem a pivem si přiťuknem.D.

0 0
možnosti

Pane Palečku. Musím Vás citovat. "Vědec přijme jako fakt jen to, co je dostupnými prostředky bezpečně prokazatelné.". Et cetera. Ale jak vysvětlíte vědecky, když se Vám po smrti zjeví táta? Když potkáte kamarádku pár minut po její smrti? Když vidíte na nebi letět draka? Když zažijete telepatii? Jsem snad schizofrenik? Jen dvě tyto věci jsem zažil osobně. Toho draka viděla moje žena . Telepatii zažívám se svou ženou obden. Tátu jsem viděl sám a to ostatní mám od dobrých přátel. Nikdy bych si nedovolil na toto téma žertovat. Vy vědci jste ve skutečnosti největší tmáři. Omlouvám se za poněkud expresivní vyjádření. Ale berte to v dobrém, tak jak to myslím. D.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

Vy jste ale také věřící. Věříte vědě. Ve srandě s oblibou říkám, že jsem nevěřící. Věřící jsou ti, kteří věří tomu, co píšou v novinách. Já věřím "jen" v Boha. Tak věřte, že se s Vámi nepřu a nikoho neobracím. Jo ještě tak nějakého džihádistu. Toho nejprv střelím a pak, ležícího, obrátím. Krásný den;-)

0 0
možnosti

:-) Věda není o důvěře, už z principu věci není. Věda je o tom, přesvědčit se o různých věcech, o realitě. Věda nepožaduje důvěru, ale logiku.

Když vidím, jak někdo vyšlapává kruhy do obilí, není to věc víry, je to realita.

3 1
možnosti

Tak si neodpustím ještě jednu reakci. Jsem také skeptik, ale věřím v Boha. Zdůrazňuji že jen v toho pravého, Katolického. Těžko , přetěžko projde nějaký zázrak, či nadpřirozený jev mojí hradbou skepse. Ale při vší úctě k Vám, domnívám se, že Vy tuto hradbu , snad zatím, nemáte. Jen v opačném gardu. Materialistická věda je z podstataty velice hrubá a na Boha nedosáhne nikdy. Věnuji jí tedy jen opatrnou míru důvěry, ale víry ani ždibec. Nemusíte hned vidět duchy. Stačí zabrousit třeba do sféry malířství. Třeba namátkou takový Rembrandt. Tolik nadpozemské magie a to jsou "jen" barvy. Krásný den nejen Vám, ale i panu Jiřímu Stratilovi. D.

0 0
možnosti

Také ve vší úctě, vážím si sice vašeho názoru, ale myslím, že je ovlivněn právě vaším způsobem myšlení. Vy věříte,( je jedno čemu) - jste tedy ochoten interpretovat do jiných lidí, že i oni věří. Samotnou podstatou vědy ale není víra, je to snaha věci dokázat.

V tomhle případě - vidím jevy, které mají prokázaný původ. A ten je naprosto pozemský a prozaický.

Blog jsem psala pro všechny ty, kdo věří na obrazce v obilí, tvořené Sílou nebo Mimozemšťany. Nic proti víře. V tomhle případě ale věří podvodníkům nebo vtipálkům, kteří si z nich utahují.

2 0
možnosti
Foto

Tak jsem si prohlédl ty stránky, na které odkazuje paní Tenzlerová. Ano, jsou tam dokonce firmy, které ve svých reklamách uvádějí i obrazce v obilí, jež provádějí na zakázku! Nelegální činnost! Je tam i vyrýsovaná geometrie takových útvarů, jsou tam denní fotografie těchto realizací v poli, také pán držící ony "zázračné" nástroje, kterými to provádějí (tyčka a prkýnko). Rovněž uváděn i počet pracovníků v poli, např. 60! Ovšem co chybí, to je noční dokumentace průběhu práce, která by to věrohodně doložila (alespoň jsem ji tam nikde neobjevil). Tzn. filmové a foto zdokumentování provádění od "a" až do "z" a potom výsledek téhož za denního pohledu. Že se někdo k takovým činům potom z nějakých reklamních důvodů přihlásí, by se i dalo pochopit.:-)

Na tom sáhodlouhém popisu bez odstavců (viz poslední odkaz), který se ani nedalo cele přečíst, také není to, co by jasně a přehledně objasňovalo podrobný postup na takové mimořádné "práci" v nočních hodinách.

Motivace je rovněž velmi problematická, vždyť jde o nelegální činnost poškozování cizího majetku, nebo těžko chápatelná objednávka někoho pro vlastní pole (reklama, recese a na vlastním?). A vždy bez nočního dopadení!

Ale něco z toho, ty nejjednodušší napodobeniny nevysvětlených obilných obrazců mohou být dílem lidí. Ovšem jakých lidí?

Často velmi náročné útvary, perfektně provedené, by si vyžádaly i velmi pečlivou a odpovědnou přípravu, organizaci a potom provedení. Za dne, třeba také s pomocí lidí, spouštějících se z vrtulníku, by se to možná dalo dokázat, v noci ale nikoli!

A co se těch obrazců v obilí v sezóně na polích na mnoha místech objevuje! A úspěšně bez prozrazení, i když na nich pracují desítky lidí!:-) Tolik zaměstnanců nemá ani mnohý ten soukromý zemědělec.

Ani tyto stránky nepodávají přesvědčivé důkazy o lidském auto

0 0
možnosti
Foto

Vypadlo z poslední věty: "autorství těchto záhad."

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,30
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.