Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas.

Elektrické energie bude potřeba stále víc. Když sleduji, jak v posledních letech náhle vzrostla výroba elektromobilů s akčním rádiem ve stovkách kilometrů, není těžké si představit, že v krátkém časovém horizontu klesne i jejich cena a vzroste zájem. Do toho se zamíchá politická zvůle omezení spalovacích motorů a náhle tu bude potřeba dvojnásobku současné elektrické produkce. Stát, který tou dobou bude mít přebytek elektrické energie nechutně zbohatne.

Kolik stojí kilowatthodina? I kdyby jen korunu, tak gigawattová elektrárna udělá každou hodinu kšeft za milión. Samozřejmě hrubého, bez započtení nákladů. Ale i tak mi to připadá jako fajn kšeft. Při prodeji do zahraničí by to nebylo jen přelévání peněz mezi škatulkami, ale jejich skutečný příliv.

Pokud by to s těmi elektromobily byla jen bublina, nemám strach, že by se energie neprodala, zájem roste pořád.

2 0
možnosti

:-) Děkuju moc, mějte moc hezký den, Jirko. R^

0 0
možnosti

Dano, to máte "kliku", že kvůli neznalosti češtiny si Váš blog nemohou přečíst zelení ze Skandinávie či Německa, ti by hned vyrazili na nelítostný boj proti Vám, ozbrojení větrníky.;-)Už se těším na Váš další článek a doufám, že na sebe nenechá dlouho čekat.

0 0
možnosti

:-) Jsou lidé, těm se nedá vysvětlit vůbec nic. Svého času jsem se divívala, jak to, že se o to ani nikdo nesnažil. To bylo v době, kdy v Německu zelení brojili proti radioaktivitě, aniž by měli tušení, co vlastně "radioaktivita" všechno obnáší. :-) Dnes už se nedivím ničemu.

Děkuju za milá slova a návštěvu blogu, další článek bude jako vždy v pondělí (snažím se zachovat ten rytmus pondělí-čtvrtek) a bude o přirozených jaderných reaktorech. Přeju krásný den. R^

1 0
možnosti

Díky, i za ten link dole. :-) I vám krásný den (nebo noc?), zdravím do Kanady. R^

0 0
možnosti
Foto

R^Danko, tak tohle by měla být povinná četba pro všechny takzvané ochránce čistoty ovzduší.:-)

Přeji krásný den:-)

1 0
možnosti

Vám také krásný den. Mějte se hezky, vy i vaše paní. R^ A děkuju za návštěvu a milá slova. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^Díky za poučení, fakt jsme netušila, kolik radioaktivity je z uhlí... A hlavně furt připomínejte ten draslík, je totiž módní (a pro mnohé i nebezpečné) ho brát jako potravní doplněk.:-);-)

1 0
možnosti
Foto

Musíme pouze doufat, že úložiště radioaktivního popílku se nestanou samovolně aktivními přírodními jadernými reaktory. To bychom se fakt tomu globálnímu oteplení asi nevyhnuli.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
Foto

Karma jako vždy. Tento problém jsem ekoteroristům v Litvínově vysvětloval již před asi deseti lety, kdy probíhala nějaká kampaň aktivistů proti JET a uměle zkonstruovanými argumenty se mně na náměstí snažili přesvědčit, jak JET škodí životnímu prostředí. Hlavně v Severních Čechách;-D . Obrovský problém ovšem byl, že "fšichni" aktivisté měli pouze humanitární vzdělání, takže na argumenty z fyziky koukali jako (s odpuštěním) tele na nová vrata.

5 0
možnosti

:-) To je na tom asi to nejhorší. Když se toho ujmou rozsévači dobra.

Podle mě je například neodpustitelná chyba, že se Německo vzdalo své vysoce citlivé, propracované a bezpečné jaderné energetiky. Energii ale potřebuje, takže si ji bere z východu. U energie z Čech nemám problém, ale když s jadernou energetikou přestane i Česko, co zbyde? Budeme energii kupovat z Ukrajiny a Běloruska. S tím, že pak už budou platit jejich bezpečnostní standarty, ne naše. :-/ Podle mě je jedno, v jaké zemi ta elektrárna je, všechno je to v Evropě prakticky "za humny". Mám ale pocitově radši německou jadernou elektrárnu, než moldavskou nebo ukrajinskou.

To ale ekoteroristé ignorují. Hlavně vyděsit lidi a zavřít jadernou elektrárnu. Rv

Děkuju za návštěvu a zájem o věc, díky, že patříte k těm, kdo se snaží vysvětlovat. R^ Mějte krásný den, Ladislave.

6 0
možnosti

I vám díky, Jiří. :-)R^

0 0
možnosti

Popisovaná skutečnost mi byla v hrubých rysech známa, ale až teprve z vašeho článku jsem si ujasnil mechanismus vzniku a úniku radioaktivity z uhelných elektráren, za což vám děkuji. R^:-)

6 0
možnosti

Já děkuju, jsem ráda, že se vám líbilo. :-) Děkuju za návštěvu i milá slova, Milane. R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS