Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za shrnutí. R^

Já myslím, že problém je snad jen to záření, ale doufám, že během tohoto století se naučíme ho nějakým silovým polem odstínit...

0 0
možnosti
DT

To je zatím v podstatě jediný rozumný argument, který by mě napadl. Odstínit magnetickým polem. Problém je pak pro změnu v tom, že jakmile si člověk začne hrát s elektromagnetismem, musí ho pak stínit pro změnu uvnitř lodi, protože naše přístroje a všechno, co by astronauty drželo naživu, je na elektřině založené a magnetismus by tomu neudělal dobře.

Děkuju za návštěvu, mějte krásný den a hodně krásných matematických blogů, umíte tyhle věci skvěle podat. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Tak to je námět na horor, zásoby nedorazily nebo jsou k nepoužití... No třeba to jednou půjde, ale myslím, že až v nějaké další generaci.;-)

0 0
možnosti
DT

Hollywood se toho určitě chytí, po úspěchu s Marťanem, divila bych se, kdyby za čas nevyšel nový film s tématikou Marsu. To téma tahne, zatím... díkybohu.

Já myslím, že se určitě zase vytvoří spousta nových materiálů, nových technologií, asi něco, co si bude hrát se supravodivými magnety (a pomůže to v konstrukcích takových věcí jako jsou Textory a Tokamaky) ... ale rozhodně to nebude ze strany byznysmena Muska, ten si jen namastí kapsu na naivcích, co si myslí, že když mu pomohou k zisku, že podporují nějakou vědu. :-/ Je to podle mě hrozná škoda, že se lidi nechají takhle strašně rychle a levně obalamutit a nedojde jim například, že je tam rozhodně vztah mezi Muskovým zamlouváním (i těch mnou naznačených) problémů a jeho skutečným cílem. Lidi mu skočili na marketingový špek.

Mějte krásný den, Kláro, ať se vám daří. R^

1 0
možnosti
Foto

J57a16n 94P36r47a40ž84á88k

31. 10. 2016 15:27

R^Je to zajímavé, Danko a jsem zvědavý, zda v dlouhodobém horizontu převáží opatrnost lidí s věcným přístupem nebo nezměrná lidská touha po poznání:-)

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
MT

Kdyby se všichni na první pohled šílenci v minulosti nechávali odradit od svých zdánlivě nereálných myšlenek a plánů, lidstvo by si dodnes myslelo, že Země je placka, co ji na hřbetech nesou čtyři sloni...

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
Foto

Těmi penězi by se měla řešit nynější situace na naši planetě. Dano, Tobě děkuji za informace!R^

0 2
možnosti
Foto

Zdrojem problemu na nasi planete neni nedostatek penez, ale skodliva nabozenstvi, ideologie a hloupost lidi.

4 0
možnosti
VM

V62á30c95l87a42v 33M84a64c81h

31. 10. 2016 10:18

tak mladá a už takový škarohlíd:-(

1 0
možnosti
Foto

Dana uz tak mlada neni. Nesmite se nechat zmatnout starou fotkou upravenou ve fotoshopu. Ma jiz vetsi deti. A predstavte si, jak u nich nekdy probihaji snidane. Dana se v diskusi pod jednim z matematickych clanku Honzy Rehacka pochlubila, ze o matematice popsane v tom clanku bude detem vypravet u snidane. To od ni nebyl vtip. Obavam se, ze to myslela vazne a mozna to i udelala. Jsem matematik a matematiku jsem mel a mam rad. Kdybych vsak mel takovou maminku a mohl, tak bych si koupil "one way ticket" na Mars a z Marsu bych se nikdy vratit nechtel, i kdyby to slo. Mozna az na mamincin pohreb. :-(

0 0
možnosti
Foto

Největší překážkou úspěšné mise jsou podle mne dvě základní otázky:

1) Co tam ?

2) A proč zrovna na Mars ?

1 1
možnosti
Foto

Mne se zda zajimavejsi cesta na Mars nez vecne sedet na kolotoci. ;-)

1 0
možnosti
MS

Určitou část problémů by vyřešila jednosměrná výprava na Mars, ovšem za cenu jedné "drobné komplikace" navíc. Samozřejmě s tím nepřišla NASA, ale společnost Mars One. Údajně se jim přihlásilo 100 až 200 tisíc zájemců. V roce 2013 deklarovali start v roce 2022 a nevypadá to, že by v současnosti cokoli podstatného podnikali mimo výběr astronautů a košatých plánů.

http://technet.idnes.cz/sto-tisic-lidi-usiluje-o-jednosmernou-cestu-na-mars-fhp-/tec_vesmir.aspx?c=A130811_105950_domaci_cen

https://cs.wikipedia.org/wiki/Mars_One

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Nesmírně zajímavé, děkuji moc. V sobotu vyšel článek v Mf dnes o cestě na Mars. Obsahově i po všech stránkách slabý odvar oproti Vašemu psaníR^

0 0
možnosti
DT

Děkuju, Alžběto, moc mě těší, že se vám ty blogy líbí. Jste na mě hodná. :-)

Přeju krásný večer. R^

0 0
možnosti
Foto

Dano, nektere Vase clanky, napr. o planetach, se mi libily. Nektere mene.

Tato serie clanku, proc nemohou lide letet na Mars, uz vubec ne. Perex techto clanku je uplny nesmysl. Nevite a ani trochu si nedovedete predstavit, jake technicke moznosti lidstvo bude mit za 10, 20, 50 nebo 100 let. Podobne je to s psychologii lidi. Lidi jsou velmi ruzni. Co je pro nekoho nepredstavitelne a neakceptovatelne, muze byt pro jineho radost a cil zivota.

2 0
možnosti
MS

Nejde o teoretickou nemožnost, ale praktickou v horizontu desítek let, jež je dána kombinací popsaných problémů.

V 60. a 70. letech panoval ohledně rozvoje kosmonautiky optimizmus, který postupně vyprchal s uvědoměním si závažnosti problémů.

2 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,30
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.