Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zapomínáte na pohádku: "dlouhý, široký a bystrozraký". Ten třetí, kdyby si rozvázal šátek kolem očí, tak by uviděl na Měsíci i ty základny. Ale zase by mohl svým pohledem škodit jiným lidem a tím i sobě, tak si ho většinou raději nechává na očích. Přes něj i tak vidí jako oni.:-)

3 0
možnosti
WW

Nepletete si to s pohádkou Dlouhý, Široký a Zápotocky?

1 0
možnosti
Foto

Dano, zřejmě ses dala na oční vědu, a to je dobře!!R^

0 0
možnosti
DT

:-) Krásný den, Horste. Ať se vám všem dobře daří, celé rodině. R^:-)

0 0
možnosti
WW

R^ Hezky napsané. Vrátilo mě to do školních let, kdy jsem marně hledal divadelním kukátkem místo přistání Apollo, stejně jako malým teleskopem a dokonce i na hvězdárně, ze které si odnáším vzpomínku rozvlněného Měsíce vlivem teplého vzduchu. :-) Za chybné představy vzdálenosti Měsíce od Země může základní škola a jejich mechanické či grafické modely, ve kterých je Měsíc z úspory prostoru a demonstrance zatmění nepoměrně blízko a to může budit dojem i u odrostlejší populace, že z Měsíce lze vidět detaily pozemského povrchu. Pro představu, jak to mělo Apollo skutečně nelehké se jen trefit do daného koridoru, je poměrný model Měsíce ve velikosti antiperly (průměr 5mm) a Země velikosti malé ložiskové kuličky (20mm), ve vzájemné vzdálenosti 0,6m. :-)

3 0
možnosti
DT

R^ Ani to nej-nej zvětšení v případě základen na Měsíci nepomůže. Zato se začnou projevovat nešvary naší atmosféry. :-) Malounko by se vám dalo závidět. R^ Já myslím ještě nikdy nekoukala tak velkým teleskopem, abych si toho vlnění atmosféry dostatečně všimla. Vlastně jsem ani nikdy nekoukala pořádným hvězdárenským teleskopem, jen tím svým malým, "domácím". :-)

Ta přesnost mě nikdy nepřestane fascinovat. Nebo když se trefí do Marsu. Nebo když "najdou" v té obrovské pustině Jupiter... R^

Mějte krásný den, Waldo, ať se vám daří. R^:-)

2 0
možnosti
MR

Jaká je velikost objektu velkého 134 metrů?

0 0
možnosti
DT

Ve smyslu textu je to bod s minimální velikostí 134x134 metrů. Velká Čínská zeď má na nejširším místě tuším slabých 10 metrů, vidět tedy není.

Děkuju za návštěvu a přeju krásný den. :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 19,69
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.