Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuju za návštěvu, mějte krásný zbytek večera. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^Jsem si to myslela dobře!:-)

0 0
možnosti

R^

A teď musím vymyslet, o čem psát příště. :-) Asi o jednotlivých hvězdách, někdy jsou to hrozně zajímavé věci, co o nich v průběhu minulých let zjistili. Mějte moc hezký den, Kláro, ať se daří. R^:-)

1 0
možnosti

R^ Jako vždy, vynikající, včetně cesty skrze absolutně černé těleso a intenzity. R^

2 0
možnosti

Děkuju. :-) I za návštěvu a přízeň, mějte krásný den, Waldo. R^

0 0
možnosti
Foto

Nemám slov, kdybych byla mladší, kašlu na umění a studuji fyziku;-Ddíky za neskutečně zajímavé články

3 0
možnosti

:-) Děkuju, jste na mě moc hodná. :-) Mějte moc hezký den, Alžběto, s uměním i s hvězdami. R^

0 0
možnosti

Stejně je to ale divné, že složením světla červené, zelené a modré barvy vznikne barva bílá. V malířské praxi by z toho nejspíš vznikla svinibrodská zeleň. :-)

4 0
možnosti
Foto

To je velice dobrá otázka. Souvisí to se způsobem míchání barev. Míchat můžeme tak, že se jednotlivé barevné složky sčítají (tzv. aditivní míchání barev). To je právě případ míchání barevných světel. Když se sečtou všechny, je výsledek bílá barva.

Nebo může každá další barva ubrat část původního světla (tzv. subtraktivní míchání barev). To znají malíři, když míchají barvy. Smícháním žluté a modré vznikne zelená, smícháním všech složek černá.

6 0
možnosti

Hodilo by se doplnit pro zajímavost, že když se fyzikové na přelomu 19./20. stol. snažili tuto křivku teoreticky vysvětlit pomocí tehdy známé "klasické" fyziky, naráželi na nepřekonatelné potíže. Teoretické vysvětlení - matematický vzorec našel M.Planck a potřeboval k tomu hypotézu, že atomy emitují záření v kvantech. To byl pokud vím první historický okamžik, kdy fyzikové narazili na kvantovost mikrosvěta, což později vedlo na vytvoření kvantové teorie.

4 0
možnosti

R^ Dlouho se mu kvůli té nové teorii také posmívali a odmítali ji akceptovat. Pochází od něj věta: "Nová fyzika se prosadí, až když umřou všichni staří odborníci." Byla to pro něj asi nelehká doba. Na Planckův vrub jde i "objev" Einsteina. Byli přátelé, i když Planck byl o generaci starší, Planck Einsteina podporoval a lehce ho asi také směroval k nové fyzice.

Planck, který se tak vlastně zasloužil o vývoj fyziky v dalších 100 letech měl osobně hrozně tragický život. Všechny čtyři děti mu umřely, obě dcery při porodu dětí, první syn padl v první válce a poslední žijící dítě, syna, mu popravili nacisté ještě v lednu 45. Nepomohlo veškeré prošení, nepomohlo přimlouvání vlivných, nepomohlo, že Planck v té době byl více než zasloužený, vedl německou fyzikální společnost... pro nás dnes nepředstavitelná tragedie.

Děkuju za doplnění a za návštěvu a zájem o věc, mějte moc hezký den, Františku. :-)R^

4 0
možnosti

... a mně bylo pořád divné, když se říkalo, že vltavíny spadly z nebe a já tam nic zeleného neviděl .-)

2 0
možnosti

:-) Představa vltavínů, jako hvězd z nebe spadlých se mi líbí. R^:-) Nezapřete uměleckou duši, Michale. Mějte moc hezký den! A děkuju. R^:-)

0 0
možnosti

Protože už ji v jedné ze svých pohádek má krteček. (Krtek a zelená hvězda);-);-);-)

4 0
možnosti

R^ Na tu jsem úplně zapomněla. :-) Díky za připomenutí a také za návštěvu. Mějte krásný den, Vladimíre. R^

0 0
možnosti
Foto

R^Děkuji, Danko, dnes tomu rozumím i já;-):-)

1 0
možnosti

Moc mě těší, že se líbilo. :-) Děkuju za návštěvu a přeju krásný den. :-)R^

1 0
možnosti

Paní Tenzler, na diskuzi o vkusu paní Macron se o ní vyjadřujete tak hnusně, že mi připomínáte ty pověstné "pavlačové drbny" z pražských pavlačů.

Vaše glosy o "vyschlé mumii", nebo "dámě z eskortu" jsou skutečně podpásové a infatilní. Že se ženská nestydíte se takhle prezentovat.

Jinak byste se mohla možná přesvědčit, co lze za fotky na Googlu nalézt o vás!

0 2
možnosti

Zde na blogu velká "fyzička", jinde štěkající pavlačová drbna. Fuj.

0 2
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 18,26
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.