Diskuse

Proč nás nenavštěvují mimozemské civilizace? (díl 2.)

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejlepší je ten poslední mimozemšťan na fotografii. :-) Někteří diskutéři to tu berou příliš vážně a četla jsem, jak se čertí. No budiž, já beru iDnes blog hlavně jako zábavu a inspiraci. Tak jsem si říkala, že je opravdu zvláštní, že jsme zatím nenašli nikde stopu po jiných civilizacích, ačkoliv vesmír je velký. Ale je to natolik divné, že mám chuť uvěřit tomu, že je to možná právě proto, že jiná civilizace by mohla být natolik odlišná, že ji nejsme schopni pozorovat. Kdosi tu hovořil o vývoji lidského myšlení a já se k tomu přikláním. Pokud skutečně platí, že náš mozek je efektivně využíván na pouhých 10% (což je pravda předmětem diskuse), pak těžko říct, co ještě všechno nevíme, neumíme, nechápeme.

1 0
možnosti

Těch 10 procent využití bylo snad vyučováno někdy v minulém století a už tehdy se vědělo, že je to nesmysl - to jen okultisté v bílých pláštích, nechtíc se vzdát své vysoké životní úrovně, podporovali kdejakou hloupost, která by šla za státní peníze naroubovat na výzkumný projekt psychochemické laboratoře (taková existovala i v Praze a zkoumala telekinesi). Nic nového pod sluncem - táhne se to od Rudolfa II, respektive jeho Císusalky. Život, který by se vymykal našemu chápání, by byl asi jen v paralelním vesmíru, ve kterém teče voda do kopce a i to by člověk pochopil, ergo neexistuje nic, co by nepochopil a nedokázal si to racionálně zdůvodnit třeba teoretickým předpokladem. Že nevíme a neumíme, není chyba, pouze že není všem dnům konec a nemělo by to být alibi pro duchy a víly. :-)

1 0
možnosti

Nedá mi to a musím to upřesnit. Těch nevysvětlitelných jevů je tolik, že se s tím zabývají i vědci. A pak dostanou od Grygara bludný balvan. Navíc se v této věci docela dosti utajuje. Celý vesmír je o frekvencích a ty se modulují, aniž by se vzájemně rušily. Typickým příkladem je rádio. Prostě jen nevěřím, že by k nám létaly nějaké civilizace ze vzdáleností v řádu světelných let.Jistě tam někde jsou, ale to ví jen Bůh sám. Vědci jsou povětšinou pod vlivem materialismu a publikují jen hypotézy, ale vědí jen to prd na úrovni doby. O tom jsem už psal před lety na blogu I dnes. Tehdy mě v diskusi sepsula paní Májová, zjevně nepochopila nadsázku a tímto jí zdravím. D.

0 0
možnosti

Bludný balvan? Zřejmě nějaká anticena, ale tu přece nemůže dostat seriozní vědec, kromě toho, že každá anticena se odebírá s předloženým důkazem a toho jaksi nikdo nevyužil. Pavědci však mají možnost dokázat své tvrzení např. praktickou ukázkou a v každém státě na to mají spolky skeptiků fondy, ze kterých je možné vyplatit vysokou odměnu za předložený důkaz a opět nikdo nevyužil. Teorie musí něco splňovat (nestačí říkat, že něco je, ale popsat to) a věda pŕevážně popisuje přirozené,existující, čili s duchy a jinými nadpřirozenými úkazy musíte jít tam, kde to řeší např. vykropením svěcenou vodou, exorcismem apod. Radiové frekvence při jistých podmínkách se mohou vzájemně vyrušit (fázový posuv, primární a sekundární vlny...) a není jasné, kam s tím směřujete.

2 0
možnosti
Foto

Pěkné R^

A docela by mě zajímalo, zda existuje nějaký fyzikální zákon či princip, který mimozemšťanům znemožňuje usmívat se. Ve všech filmech, které jsem zatím viděl, se tváří děsně sveřepě. :-)

1 0
možnosti

Děkuju. :-)

Tenhle se usmívá. https://www.youtube.com/watch?v=BJxlNYb8sJQ R^ Krásný den za oceán. :-)

1 0
možnosti

Děláte s Waldo prdel. Beru to. Sám jsem veselá kopa.Jen když se snažím od narození přijít na tajemství vesmíru, pak si srandu nedělám. Konec konců, jsme všichni banda pitomců. D.

0 0
možnosti

Kdepak, seriozní informace a důkaz, že jsou Maďaři na měsíci jako doma, jsem našel v Le Figaro někdy z roku 2015, kousek volně překládám: "V souvislosti se stavbou plotu, přerušil maďarský ministr vnitra Šandor Pinter půlroční zdravotní dovolenou a odletěl na měsíc..." Tak měsíční základny už mají i ploty. Stačí jen skládat ze střípků a pravda vyjde najevo sama.

1 0
možnosti

Omlouvám se, ale celou tu sáhodlouhou diskusi jsem nečetl. Tak nevím nic o vlkovi signalizačním. Jen Vaše články čtu rád, i když jsem idealistického světonázoru. Pište dál a bude to čteno se zájmem mnohých. Jen si neodpustím jednu jedovatost. Prý se chystají na Mars. Co tam budou jako dělat? Beztak to všecko prozkoumaly družice. Někdo se snaží nás tahat za nos. D.

0 0
možnosti

V tomhle se určitě shodneme. S Marsem to vypadá bledě, a to z mnohých důvodů. R^

0 0
možnosti

Milá paní Dano. Chtěl jsem reagovat dříve, ale nebyl čas. Všichni vycházíte z jakési poznané fyziky. A já vycházím z paralelních vesmírů. Co když je to hned vedle nás, jen na jiné frekvenci. Jen občas a někde se to prolne a máme OFO, duchy, strašidla a víme prdlajs, kde se to bere. Mimochodem nevěřím, že Američané byli na Měsíci. Jednak to byla politická objednávka a pak by nejspíš nepřežili kosmické záření. Ale nebudu se Vám motat do oboru. Pozdrav. D.

0 0
možnosti

S těmi Američany máte pravdu - ve skutečnosti tam byli Maďaři kvůli lepším predispozicím díky mongolským předkům a jejich úkolem bylo jen udělat šlápoty a rozházet vědeckou aparaturu. Stopy po vozítku vyrobili speciálním dvoukolákem - jeden se vezl, druhý tlačil a střídáním tak dosáhli patřičného akčního radiusu. Ale to divadlo s Američany se skutečně několikrát sehrálo v Kazachstánu v Alma Ata, kam kvůli tomu rusáci přestěhovali celý sovětský Mosfilm, protože v USA by takové natáčení nešlo utajit. Ruské Jajco (vejce, jak se jmenoval ruský pŕistavací modul, který dopravil Maďary na povrch Měsíce), nechtěli Američané ve svém filmu akceptovat a proto si vlastní vyrobili z kartonových krabic. Název lunárního modulu už byl hračkou - když rusáci vejce, tak oni slepice, ale těsně před natáčením zménili na orla (Eagle). Tak to tedy ve skutečnosti bylo.

7 0
možnosti

http://phl.upr.edu/library/notes/ross128

My o vlku... a vlk zatím možná zkouší signalizovat. (nejspíše ne, ale ... kdoví)

0 0
možnosti

R^

:-)C Band je vhodné pásmo pro komunikaci, ale spíš jde o interferenci, fázi a kromě toho, není to polarizované a není to cílené (vysoká disperse):-)

0 0
možnosti

Líbí se mi střízlivé a fakty bohaté články od Vás i mimořádné názory mnoha diskutérů. Ale fantazie mám také rád. Jednu, pro mnohé asi trochu odpudivou, zkusím. Lidé se ze svých mnoha předků vyvinuli přírodní evolucí, tedy nikoli vlastní vůlí, či chtěním, opice si nenaplánovaly, že budou lidmi. V poslední době se ale akcelerují schopnosti lidí radikálně zasahovat do svého vývoje a přírodní evoluci, zatím pomalu, nahrazuje, nevím jak to pojmenovat, snad civilizační evoluce. Také v ní, co se osvědčí, bude akceptováno, ale zřejmě to také nebude žádná selanka a nikdo neví kam se to vyvine. Z pohledu stovek i tisíců let se dá předpokládat, že tito "lidé" budoucnosti budou něco jiného, než jsme dnes my. Takže si myslím, že tvorové kteří nás snad někdy navštíví, budou nějakou komplikovanou směsí organiky, strojů s inteligencí vystuženou přidáním té umělé a vědomostmi o kterých dnes nemáme tušení, jinak by nás nemohli navštívit.

3 0
možnosti

+1R^

Pokud i my se dáme cestou chladné inteligence, tj napůl organické, napůl umělé, ale velmi výkonné, zda se tomu podřídí i estetika, např. vnímání toho, kvůli čemu se nám ženy chtějí líbit, pak navazující inspirace, můza...toto asi bude muset být uměle potlačeno a nejen to - nedokáži si představit, čím by byl protějšek tak přitažlivý, byť abnormálně inteligentní...:-)

1 0
možnosti

Ještě bych upozornil na jednu oblast, kterou možná pomýjíme. Je to oblast dejme tomu psychologicko sociální. Civilizace, která by k nám přicestovala, bude možná muset být "diktátorsky" organizovaná a ve své podstatě bezohledná. Možná žádná vysoce"humánní" společnost z lidského pohledu.

Vezměme si, že by lidstvo dokázalo sestrojit kosmickou loď která někam pocestuje 100 let, t.j. 3-4 generace. Neřešme teď technickou stránku věci. Na té lodi bude dejme tomu 100 lidí s tím, že další se budou rodit během cesty. Ti první budou samozřejmě vybráni z milionů lidí a budou mít nějaký inteligenční potenciál, všetně profesní struktury. Co další generace? Velení lodi bude muset nutně rozhodovat o početí dětí (kolik dětí a kdy), ty děti budou od mala vychávány k nějaké potřebné činností, a ť se jim to líbí nebo ne. Mnoho věcí budou třeba obsluhovat roboti, ale některé profese budou potřeba. Ti lidé musí ztratit elmentární svobodu volby. Velení prostě určí, že toto dítě má schopnost být lékařem, tak prostě bude. V tak malém kolektivu, těch lékařů zase nebude moct být třeba 20, atd. Druhá věc je, že počáteční posádka bude mít nějaký inteligenční potenciál. Bude tam část vědců, atd. Co když ve 2 či 3 generaci už je v takto omezeném kolektivu nedokáže nikdo nahradit. Poslední věcí pak bude, že pro generaci která dorazí k cíli bude Země, naše civilizace a vše ostatní pouze něco imaginárního co nikdy nezažili.

Zjednodušeně, pradědeček kdysi nastoupil z nějakého důvodu do kosmické lodi a já jsem dnes tady. Bude možno říct, že tito lidé jsou nějací vyslanci naší civilizace?

Z tohoto pohledu, by civilizace která disponuje nějakou sdílenou (kolektivní) inteligencí, měla nespornou výhodu. Viz příklad s pozemskými mravenci. Tato civilizace by neřešila potřeby jedince. Mohla by cestovat tisíc let a po celou dobu by "věděla" kolik je potřeba, aby se rodilo dělníků, vojáků, technik, atd. Každý jedinec by měl od narození svoje místo v dané skupině a bylo by to pro něho naprosto přirozené.

1 0
možnosti

Ještě se uvažuje o pokročilé hibernaci. Prapradědeček bude spát, dokud nedorazí na místo určení.

2 0
možnosti