Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^Danko, tuším, že něco podobného jste již psala dřív, ale mám za to, že v tomto případě je opakování matkou moudrosti.

Jediný mně známý negativní vliv mobilních telefonů na člověka je ten, že může způsobovat nervozitu ve stylu "kdy už mě zas ta věc bude otravovat." Ale to myslím v žertu.;-D

Přeji krásný den:-)

3 0
možnosti
DT

Máte pravdu, už jednou jsem bořila mýty a bábovičky tím, že jsem obhajovala mikrovlnné trouby. :-) Možná jsem psala i o mobilu, máte lepší paměť než já. R^:-)

Mě mobil nervuje hlavně tím, že je neustále vybitý a někde ztracený. Pak mi někdo říká, že mi už dva dny volá... :-) Mějte moc hezký den, Vy i celá rodina včetně zvířátek. (Jak se chová k Wi-Fi nebo mobilu kočka? Vyhýbá se tomu, nebo je jí to jedno?)

2 0
možnosti
WW

R^ Pěkně napsané. Hezký příklad s vypnutým vysílačem, i když v tomto případě platí něco o tmě pod svícnem, tj Fresnelově oblasti a zón, což má za následek, že přímo pod BTS a v blízkosti není možné vyhledat plný signál (školní představy přenášení výkonu vysílače analogií laserového paprsku jsou naprosto mylné). Senzitivním jedincům bych doporučoval zlikvidovat úsporné zářivkové osvětlení v lustrech (zejména těch kovových) a nahradit je LED. Těm, kterým píská v uchu přejít na handsfree a protože psychosomatická onemocnění jsou reálná, maximálně senzitivním lidem bych doporučil spát ve Faradayově kleci. ;-)

2 0
možnosti
DT

Děkuju za milou návštěvu a milá slova, Waldo. :-) S tou klecí ale musíme být opatrní. ;-) To víte, pak hned přijde Amnesty International a bude se do toho chtít vložit jejich právník.

Trošku se těším, že do diskuze přijde také někdo, kdo tvrdě zastává názor, že je nejlepší spát obalený v alobalu. (Na tomhle serveru se takových adeptů v diskuzích potuluje hned několik.) Ale hlavně jsem chtěla uvést několik porovnávání - protože článek té paní (link dole) mi připomněl, že běžný normální uživatel o tomhle nic neví - a skutečně mívá i strach z toho, že ty věci mohou někdy škodit.

Vám díky, mějte krásný den, ať se daří. R^

1 0
možnosti
TD

Technická: WiFi a bluetooth nepracují na frekvencích > 10 GHz. Bluetooth používá 2,4 GHz a WiFi buď také 2,4 a nebo 5 GHz. Jinak výborný článek.

1 0
možnosti
WW

R^Wifi běžně i 10.5 GHz pro výhodu nízké latence. Je možné, že v CZ nemusí toto pásmo vyhovovat např. kvůli husté zástavbě atd.

1 0
možnosti
MS

Výborný článek. R^Zejména věta

"Zatímco zažíváme neúspěch při hledání skutečně škodlivého mechanismu, kterým by mohlo vysokofrekvenční záření působit na naše tkáně, stoupá pravděpodobnost, že ho přes veškerou snahu nikdy nenalezneme, protože neexistuje."

by se mohla tesat do kamene. :-)

3 0
možnosti
DT

Vycházím z toho, že kdyby tam něco bylo, už dávno se to projevilo. Vzhledem k tomu, že to záření moc hluboko nejde (a už vůbec ne Wi-Fi, kterou jsem počítala se svým matematicky nadaným synem - ta se nedostane ani přes vrstvu horní, mrtvé kůže, která je tak kolem 7 mikrometrů)... vidím tohle záření jako bezpečné.

Děkuju za milá slova, mějte krásný den, Milane. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Dano, děkuji za článek, ráda jsem si ho přečetla. Přeji pěkný a pohodový den;-)R^

2 0
možnosti
DT

Děkuju za milá slova i milou návštěvu, jsem ráda, že se vám líbilo. R^ Krásný den, Jitko. R^

1 0
možnosti
RT

Poučný článek. Díky

2 0
možnosti
DT

Děkuju za chválu i za návštěvu. Mějte moc hezký den, Roberte. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Dobrý článek. V podobných úvahách často chybí konkrétní hodnoty. Možná se dá stále spekulovat o účincích rádiových frekvencí na organismus, ale porovnáním výkonu mobilu a výkonu klasického vysílače asi dospějeme k názoru, že k dosažení hygienické meze zbývá ještě docela dost.

Sám jsem několik let pracoval v místech, kde byla hygienická mez často překročena. Na Petříně stávala rušička Svobodné Evropy. Ta, když se do toho pustila, tak indukovala na hvězdárně docela zajímavé elektrické proudy. Některé místnosti jsme si museli vybavit jednoduchými galvanometry, aby bylo hned jasné, že dnes se pracovat nedá. Například v promítací kabině byly při promítání audiovizuálních pásem spouštěny promítačky a videa impulsy z magnetofonu. Než jsme si instalovali rušoskopy, často se stalo, že někdo systém zapnul a pak to v kabině vypadalo, jak ve strašidelném zámku. Kontrolky blikaly, promítačky se spouštěly a zastavovaly bez zjevné příčiny... Jednu místnost jsme měli zevnitř obloženou pláty co zbyly z oplechování kopule. Do dnes se místnosti říká měďárna. Pouze v knihovně byl klid. Asi tam byl interferenční stín, tak se tam dala poslouchat i ta Svobodná Evropa.

4 0
možnosti
WW

R^+1

Zřejmě rušení signálu Radio Free Europe mělo takovou prioritu, že se nic neřešilo, protože normálně by se hledala příčina ztráty výkonu vysílače, jako v jedné zahrádkářské kolonii, kde si svítili v chatkách drátem vyhozeným na střechu a tuto "manu" zarazil až změnou vyzařovacího diagramu a hlavně přísným nařízením - musely se zrušit drátové ploty, uzemněné plechové střechy atd.

4 0
možnosti
DT

Děkuju za návštěvu a přeju krásný den. :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 971
  • Celková karma 19,86
  • Průměrná čtenost 1327x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.