Diskuse

Co je těžší – plný nebo prázdný pevný disk?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuju a přeju hezký večer. :-)

0 0
možnosti
Foto

přečteno a oceněno:-)

0 0
možnosti

Děkuju za návštěvu i ocenění, Jaromíre, mějte se moc hezky. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Bezva úvaha R^, měj Danko prima víkend :-)

0 0
možnosti

Děkuju a přeju také krásný adventní víkend, Mílo. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^Další věc, o které mě nenapadlo přemýšlet... Zatím!;-D

0 0
možnosti

:-)R^ Ještě bych tam měla pár takových věcí: co je těžší - prázdná nebo plná baterie? Co je těžší - natažený nebo nenatažený budík? ....

Přeju krásný den, Kláro, mějte se moc hezky! :-)R^

1 0
možnosti

R^ U Vás si člověk odpočine od politiky a ještě se poučí. Díky.

0 0
možnosti

I já si tahle odpočívám, jinak by se člověk z politiky dnes musel zbláznit. :-) A pořád se ukazuje, že to jde ještě hůř a hůř.

Jak řekl kdosi moudrý - to nejpozoruhodnější na budoucnosti je to, že dnešek v ní bude pojmenován "staré dobré časy". :-)

Krásný den, Miroslave a díky za návštěvu.

1 0
možnosti
Foto

Ano a ještě doporučuji drobnou úpravu v perexu:

(délka blogu min. 2 min.) ;-D

Aby to bylo veselejší.R^

0 0
možnosti

:-) Hezké. R^ Existence perexu mě irituje od samého počátku, protože shrnout do dvou vět už tak hodně zhuštěné a předkousané - je někdy nemožné. Přecházím na sdělení obsahu a délky, aby měl čtenář představu, kolik energie do toho investuje, když to riskne a rozklikne si to. :-)

Přeju hezký den a díky za návštěvu.

0 0
možnosti

Díky za článek a takém oceňuji zajímavou diskusi, jako vždyckyR^

0 0
možnosti

R^ Dík milým a hodným lidem se v diskuzi často něčemu naučím. R^ Díky za milá slova i za návštěvu, Dane, mějte se moc prima. :-)R^

0 0
možnosti

Já děkuju za návštěvu - krásný večer, Horste. R^:-)

0 0
možnosti

R^ Vynikající jako vždy. Ohledně CD máte nejspíš zohledněné novější zapisovací technologii (amorfní), protože pit (důlek), se v klasickém CD nebo videodesce musel skutečně vypálit pulsem, tj propálit (nechat vypařit) horní organickou vrstvičku (pŕi vypalovacím procesu šlo cítit zvláštní aroma). Tenkrát se ještě "nemeandrovalo", tudíž "amorfně" nepřepisovalo ba ani neexistoval dvouvrstvý způsob - dalo se to přirovnat k děrným štítkům nebo páskám, na kterých na kilometr záznamu šlo skutečně transparentně dohledat měřitelné "odlehčení". :-) V případě CD či DVD existuje hmotnostní úbytek, ale je neměřitelný, jak uvádíte a v praxi by to bylo k ničemu, protože jen otisk prstu stotisíckrát vrátí cédéčku jeho původní hmotnost ;-)

2 0
možnosti

P31a59v27e38l 89V96é25b36r

7. 12. 2017 15:11

S tou poslední větou se nedá souhlasit a vlastně jí celý svůj příspěvek shazujete. Argumentujete (když to přivedu ad absurdum) způsobem "informace nic neváží, protože bagr je těžší", přičemž oba (a s námi nespočet dalších) dobře víme, že informace jako taková doopravdy nic neváží.

0 0
možnosti

R^ Předpokládám, že to zvyšování entropie na povrchu pevného disku je příčina, proč data na pevném disku mohou časem ztrácet na kvalitě a proto se doporučuje je po pár letech obnovit. Já to dělám tak, že obsah celého archívního disku nakopíruji na HD počítače, pak ho formátováním vymažu a zkopíruji na něj data z PC zpět. Dělám to zhruba po 4-5 letech. Je to sice zdlouhavé, ale za tu jistotu to stojí. Nerad bych přišel o stará rodinná videa a fotky. :-)

0 0
možnosti

P51a58v62e15l 64V40é19b64r

7. 12. 2017 15:14

To formátování je naprosto zbytečné, protože jednak nezapisuje na celý povrch (a to ani tzv. dlouhé, či pomalé formátování) a druhak, ani zápis čehokoliv na celou plochu (takové utilitky existují) nezvýší ani v nejmenším spolehlivost následného zápisu.

0 0
možnosti