Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DARM

To mi připomnělo vyprávění jednoho zaměstnance magistrátu, když nás před mnoha lety navštívil Bill Gates. Všichni se na tu událost pečlivě připravovali, nejvíce pak pan primátor Bohm. Ve snaze ohromit a patrně i ochromit Gatese na jeho vlastním hřišti vynalezl jednotku datový výkon CD a ustavil tým, aby mu zjistil, kolik se na takové CD vejde bajtů a kolik váží. První skupina se zamotala do zmatku, že předpona mega nemusí vždy znamenat přesně milion, druhá letěla na poštu, protože tam mají váhy. Bylo to sice velice komplikované, ale stálo to za to. Už odpoledne měl pan primátor obě čísla k dispozici a sám osobně už si je vydělil. Jestli se nakonec Gatesovi pochlubil, či nikoli, to už nevím. Ale je fakt, že od té doby už tu Gates nebyl, tak bych řekl, že někde chřadne v ostudě, že teprve nějaký zanedbatelný národ ve středu Evropy mu vysvětlil, že výkon CD je tolik a tolik bajtů na kilogram.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
DARM

Není to urban legend, mám to z první ruky z prvního dne, co se to stalo

1 0
možnosti
DT

:-)R^ Něco podobného udělali studenti na jisté univerzitě - jen s pevným diskem. Vypočítali, kolik váží jeden bit nebo to byl bajt? Nevím sice přesně proč to dělali, ale dali na net všestranně vědeckou práci o daném tématu. :-)

Krásný den oběma mým oblíbeným autorům sci-fi, Vám. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 969
  • Celková karma 18,99
  • Průměrná čtenost 1329x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.