Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

neobyčejně obyčejné;-DDano, přeji pohodové, radostné svátky a nerpochybuji, že zajímavá témata z blogu nezmizíR^

1 0
možnosti
DT

Děkuju moc, plánuju ještě vánoční blogy... a pořád vzpomínám na vaše inkoustové cukroví. :-)R^ Mějte krásný den, Alžběto. :-)

1 0
možnosti
Foto

Docela by mne zajímalo, jak se takovéhle topení realizuje. Do kotle kapalinu přivedu snadno, ale dostat z něj tu vykrystalizovanou látku musí být pro technika výzva.

Také doufám, že v té škole použili nějakou jinou látku. Vidím nezbedného žáčka, jak praští do radiátoru a v celé škole rázem ztuhne médium.

2 0
možnosti
DT

Bylo to ve formě jakýchsi velkých beden. Ve spalovně je "nabili" a pak je náklaďáky vozili do školy, aby tam s nimi topili. Ten mezičlánek (diesel do náklaďáků) asi nebyl moc ekologický, ale to už nadšenci neřešili. :-) Každopádně je možné, že se někde objeví další podobné věci - třeba voda, která opouští myčku na konci intenzivnějších programů už těch 60 °C mít může - a tam by se vyplatitlo to zachytit a předehřívat tak vodu při dalším mytí.

Chce to jen dobrý nápad - a člověk se i v dnešní době může stát ... no řekněme milionářem, když si to dá patentovat. :-)

Krásný den oběma mým oblíbeným autorům. :-)R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 972
  • Celková karma 19,75
  • Průměrná čtenost 1325x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.