Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

R^

Já ovšem na mráz nespoléhám a vyprané ponožky a trencle suším na radiátoru. :-)

0 0
možnosti
DT

:-) Ono asi taky nemrzne dostatečně často. :-)

Krásný večer, Milane a díky za milou návštěvu.

0 0
možnosti
Foto

Má šéfová domácnosti už léta ničí bakterie na látkových hračkách tím, že je dává do igelitových pytlíků a vrzne je na noc do mrazáku. O tom prádle jí musím říct, škoda že se také nevejde do mrazáku. Já za mrazu suším venku HUBU. Dano, děkuji a přeji spokojené sušení!!R^R^R^R^;-D

1 0
možnosti
OU

Odpověď dává už to, že za mrazu dokonce mizí i sníh;-D

0 0
možnosti
DT

R^ Kéž by to šlo rychleji. Většinou nemizí dost svižně a je potřeba ho odhazovat. :-) Krásný večer přeju a díky za návštěvu.

0 0
možnosti
Foto

A nikoliv jen prádlo, třeba "instantní káva" se vyrábí tak, že se to kafe jako tekutina usuší právě mrazem a výsledkem jsou ty granulky. ;-)

0 0
možnosti
DT

R^ Jen mají ještě navíc snížený tlak vzduchu. Ale to se praktikuje u prádla obtížně. :-) Díky za návštěvu, přeju hezký večer, Petře. R^

1 0
možnosti
Foto

Po přečtení perexu řeknu: Prádlo uschne rychleji, protože za silných mrazů je velmi suchý vzduch.

1 0
možnosti
DT

R^ Ano. Navíc tomu ještě pomáhá ten vítr, co přichází z východu. Suchý pohybující se vzduch je nejlepší sušidlo, na tom pohybu záleží skoro víc než na skutečné teplotě. R^ Mějte hezký den, Jiří.

1 0
možnosti
DP

Dano, na to, co píšete v článku, přišli naši předkové už asi dávno. Moje máma vyprala navečer, a brzy ráno za mrazu (a v první polovině padesátých let mrzlo pořádně od půli prosince až do konce února) prádlo rozvěsila na šňůry po dvoře. Mě moc udivilo, že se suší prádlo venku za takového mrazu a než sem šel do školy, na prádlo šáhnul a to už bylo zmrzlé jako kámen. Když sem se odpoledne vrátil ze školy a zase ze zvědavosti šáhnul, tak o "kameni" už nebyla žádná řeč a večer, k mému úžazu, byla už většina prádla prádla suchá. Tenkrát sem si coby kluk lámal hlavu tím, jak je tento zázrak možný. Sice hrubé vysvětlení zázraku sem se dověděl od učitele fyziky už na základce, ale detaily sem se dověděl až teď z Vašeho článku. Od Vás se furt člověk, i v mém skorokmetském věku, doví skoro pokaždé něco nového a zajímavého.:-)

6 0
možnosti
DT

R^ Naši předkové to měli okoukané a byli šikovní. R^ Škoda, že se hodně z těch starých znalostí (třeba sedláků) ztratilo v čase. Hodně z těch věcí se jistě dalo dnes vysvětlit se znalostmi fyziky.

Děkuju za milá slova a přeju krásný den, Dane. :-)

1 0
možnosti
PK

To jsou věci, :-)škoda, že jsem to nevěděl včera, když jsem pral, bo další dny už mrznout nebude.....no tak příští rok..

2 0
možnosti
DT

R^ Znám. Taky mi to už počasí několikrát provedlo. Člověk se těší na mráz, a nakonec sněží a to není to pravé. :-)

Krásný den přeju a díky za zájem o blog. :-)

0 0
možnosti
PJ

P67e54t75r 52J27í61l74e36k

1. 3. 2018 8:16

Známá zkušenost, vytřu-li chodbu dnes, venku je -17, uschne okamžitě. V létě mnohem déle, někdy v dusném letním odpoledni se v přízemí opotí i sama od sebe..

Ve vynášení prádla na zahradu mi momentálně brání pouze ta skutečnost, že to ukrutně zebe.

0 0
možnosti
DT

R^ Jdu vytírat. R^

Mějte krásný den, Petře, ať se vám daří - a díky za návštěvu. :-)

0 0
možnosti
Foto

Pěkné téma, aktuální. Ráno jsem měl na teploměru -15°C. Tuším, proč jste psala právě o tomhle.

hezký den Vám i celé rodině

2 0
možnosti
DT

:-) Díky samopokusu jsem zjistila několik vědeckých faktů. Nejlépe a nejrychleji mrznou košile. Což je logické, čím tenčí látka... Prádlo je opravdu voňavější. Asi je to tím, že se v mraze nemnoží bakterie, které by mohly dát prádlu svůj vlastní šmak. To je stejný princip, kterého se využívá při sušení starožitných knih. Takže je to vlastně přírodní high-tech. :-)R^

Krásné ráno přeju, Vám i Vaší paní.

Váš včerejší blog o sršních byl super!!R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 972
  • Celková karma 19,86
  • Průměrná čtenost 1325x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.