Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Zase sem se dověděl něco nového a zajímavého, Dano díky! Minulý týden sem pobýval v divočině, daleko od civilizace a bez internetu (kupodivu bez absťáku, ta příroda a množství zvířat ten internet dokonale vynahradila a zjistil sem, že udělat si internetovou pauzu není od věci) a tak teď musím dohánět a přečíst si Vaše články z minulého týdne.:-)

0 0
možnosti
DT

Vítejte zpátky do virtuálního světa, Dane. A děkuju za milá slova a za návštěvu. Krásný den! :-)R^

0 0
možnosti
PK

Zase super čtení. Díky a karma.

0 0
možnosti
DT

Děkuju, jste na mě moc hodný. Přeju vám krásný den, Pavle. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Vůni tavene oceli v Nové ocelarne ve Vítkovicích jsem měl velmi rád. Zejména při odpichu z tandemových pecí. Dano karma!

1 0
možnosti
DT

R^ Nemůžu říct, že bych znala, ale věřím. Mějte krásný den Marceli a děkuju za návštěvu. :-)

0 0
možnosti
DT

Děkuju za návštěvu a přeju krásný den. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^A co teprve taková kovová chuť!:-)

0 0
možnosti
DT

:-) Z čeho to vlastně bývá? Přeju krásný večer, Kláro. R^

1 0
možnosti
Foto

R^Vybavila se mi vůně, která vzniká při vrtání železa za použití oleje. Asi to není typická vůně kovu, spíš toho zahřátého oleje, ale mohu říct, že mi není vůbec nepříjemná.

Hezký den, Danko:-)

0 0
možnosti
DT

R^ Vazelína na kovu. Trošku štiplavé, ale v podstatě ještě aromatické. :-) Mějte krásné odpolednev, Vy i čtyřnožci. :-)

1 0
možnosti
GH

G36e56o59r55g38e 52H95o89l62y

19. 3. 2018 13:50

Zase velice zajimave, diky; od malicka si pamatuji vuni tech sroubku (jak popisuje p. Stehlik nekde v diskusi); dalsi vzpominku mam na tu specieni vuni po prudkem desti, myslim, ze mi rodice rikali, ze to je ozon.

0 0
možnosti
DT

R^ To bude ozon, taková ta jemná vůně po bouřce. Taky existuje jemná vůně "jara" - a to jsou prý bakterie, které se začínají množit v půdě.

Přeju krásný den za oceán, mějte se moc hezky. :-)

0 0
možnosti
VF

Odbočím od kovu. Jak voní vítr ? Nezáleží na pracím prášku, ani na aviváži a prádlo sušené venku voní "svojsky". Nebo když přijdete z větrné procházky, také ucítíte vůni větru - je velmi příjemná.

0 0
možnosti
DT

R^ To mě už také napadlo. Řekla bych, že je to způsobené, že v mraze nejsou akční bakterie - a proto prádlo voní po svém a bakterie mu nepropůjčují svůj (jinak běžný) "šmak". Ale třeba někdo přijde s jiným vysvětlením. :-)

Krásný den, Věro a díky za návštěvu, mějte se hezky. R^

1 0
možnosti
PM

P74e87t94r 46M92u60n89z85a22r

19. 3. 2018 11:29

Takže nerezová ocel není cítit? Ptám se, protože můj čich není nic moc.

0 0
možnosti
DT

Ta by měla být cítit po česneku (kvůli sloučeninám fosforu). Ale prý ne každý to opravdu může cítit, je to kus od kusu. R^ Nejste rozhodně sám.

Mějte krásný den, Petře. :-)R^

0 0
možnosti
MS

Tak jsem si byl schválně "čuchnout" k novému balení šroubků a ony mají specifické (a známé) aróma, i když jsem na ně vůbec nesahal, takže reakce s potem se dá vyloučit. Asi to tedy nebude vůně kovu, ale pozůstatek z procesu výroby, jak píše níže pan Winter. Ale je fakt, že tuto vůni mám zafixovanou jako vůni kovu. :-)

1 0
možnosti
DT

Ony se ve výrobě pokrývají ochrannou vrstvou (nějaké tukové mazivo) proti korozi. To bude asi ono. Je to tak trochu čpavé. R^ Krásný den, Milane. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 18,26
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.