Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak film jsem viděl a líbil se mi. Jen taková podružná otázka - skutečně mají kosmonauti jen dcery?

0 0
možnosti

Tipovala bych, že si to vymysleli. :-)

0 0
možnosti

Děkuji! ... tak to si film naplánuji hned jak zpětně dočtu Vaše blogy .-)

.

Přeji krásný den.

0 0
možnosti

Já děkuju - jsem ráda, že se vám líbilo. Mějte moc hezký zbytek dne, Michale. R^:-)

0 0
možnosti

Film dávali loni v pražském planetáriu a musím říci, že mě nadchnul - dramatičností i zpracováním (efekty, hudba atd.). Samozřejmě tam bylo plno věcí, které neodpovídají skutečnosti, přesto film velmi doporučuji.

0 0
možnosti

R^

Je to už druhý ruský film z poslední doby, který má naprosto kvalitu Hollywoodu.

Krásný večer přeju a díky za návštěvu. :-)

0 0
možnosti

Děkuju za návštěvu a přeju hezký den. :-)R^

0 0
možnosti

R^ Pěkně napsané a trailer Saljut 7 (v němčině) je kvalitou provedení srovnatelný s Gravity, takže asi začnu hledat celý film na víkend. :-) S účelovou dramatičností děje počítám podobně jako ve filmu Apollo 13, ke kterému se Lovell vyjádřil (Lost Moon), že ne všechny dialogy proběhly jako ve filmu a ne vše byla improvizace. S návratovou trajektorií se počítalo v plánu B v rámci bezpečnostního opatření, jakož i využití lunárního modulu ( s rampou nebo bez ní) pro korekce a kde se improvizovalo, bylo odstranění CO2 ze vzduchu. Přes nebezpečnou situaci ke konfliktům nedocházelo.

3 0
možnosti
Foto

Na to si pamatuji, když zavítal do pražského planetária. Hlavně na to, jak popřel tu hádku, kterou tam dali kvůli dramatičnosti. Docela jsem mu to věřil.

1 0
možnosti

R^ Je s podivem, že se podařilo spojení s "mrtvou" stanicí. Očekával bych, že jak na straně modulu, tak i na straně stanice musí fungovat nějaký mechanismus, poháněný energií, který spojení umožní. Zřejmě tam byla i nějaká ruční varianta.

0 0
možnosti

R^ "Zatahuje" ta loď, která se připojuje (podle US varianty). Poklop s kuželem lze u druhé lodi otevřít (směrem dovnitř) manuálně pod podmínkou, že je tlak atmosféry v přechodovém uzlu vyrovnán, což byl tak trochu problém při spojování ruské a americké lodi v projektu Apollo-Sojuz. Rusáci používají "pozemský" tlak s heliem a menším obsahem kyslíku , Američané nižší tlak s větším podílem kyslíku (je to kvůli menšímu namáhání stěn lodi tlakem).

1 0
možnosti
Foto

Už můj strýc se v druhé světové přesvědčil, že Rusové byli udatnější jak Amíci. Tenkrát vtom možná hrála velkou úlohu vodka R^R^R^R^Dano, děkuji!:-)

0 0
možnosti
Foto

R^Tehdy a tam se asi na bezpečí pár "kusů" tolik nehledělo... Stanice by dneska nejspíš spadla dřív, než by komise došla k nějakému závěru.;-)

4 0
možnosti

R^ Také myslím. Dnes by asi taková věc byla neřešitelná. Rusi často prokázali neuvěřitelné schopnosti, šlo to na konto obzvláště šikovných jednotlivců. A navíc se o nich nikdo nic moc nedozvěděl.

Přeju krásný den, Kláro. :-)R^

3 0
možnosti

Děkuju za návštěvu, jsem ráda, že se vám líbilo. Krásný den přeju. :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS