Děkujeme za pochopení.
L88e88o 65V21l62a70c56h28y32n28s71k96ý
Děkuji za důvod k zamyšlení, co nám mohou v supermarketu nabídnout s pěkným potiskem a vkusně uložené v plastovém obalu.
Pořád si musím připomínat, že ještě před sto léty se velká část potravin pěstovala v rodinách venkovanů a prodávala na trhu. Bereme jako pokrok, že dnes již většina potravin spatřila světlo světa v průmyslové výrobě a stvořena byla v laboratořích potravinářského průmyslu. Na základě pokroku na nás vše spořádaně čeká v regálech samoobsluhy, přitom jsme se všichni ve škole učili základy pěstování rostlin a základu životního cyklu hospodářských zvířat. Ale od té doby všeobecně ignorujeme znalost výroby toho, co nás udržuje živé. A necháme se živit podle pravidel potravinových řetězců. Už není cesty zpět. Nechceme a neumíme dřít do úmoru a žít v souladu s přírodou. Přijímáme náš umělý, reklamou vybarvený svět, který zatím možná umíme poznat, ale už nikoliv jakkoliv změnit.
M47a64r80i26e 66T59o94m44š62í32č84k89o44v97á
Je to napsáno určitě pravdivě, ale které potraviny jsou u nás nezávadné. Všechno je to jedno fuj, jak ve složení, tak i v chuti.
Je to velký průšvih a na něm si lebedí choroby, které z něj vznikají a další, které příjdou později po jejich léčení dalšími, zdraví škodlivými dryáky.
D39a70n51a 12T28e32n17z32l34e51r
Děkuju. Jste na mě moc hodná. Díky za návštěvu, jsem ráda, že se vám líbilo. Pokud máte chuť, stavte se příště - bude pizza. Krásný den, Martino, mějte se moc hezky.
W60a53l71d83a 21W49i65n13t75e75r
Zajímavé téma a pěkně zpracované. Holt, je nás přes 7 miliard, řešení přelidněni je tabu, ale všechno zlé je pro něco dobré, protože s pomocí chemiků máme možnost vychutnávat ropu, dřevotřísku...
D12a78n65a 75T49e90n72z62l10e49r
A jak nám chutná...
Kdyby jen chemie... za opravdu chutné považuju, když se do toho vloží biologové.
Přeju krásný den, Waldo a díky za návštěvu a milá slova.
J82a38n29a 33M92a60j14o62v82á
Tak jsem si přečetla u kávy při čekání Váš blog a cestou domů si přemýšlela od tím, co všechno vlastně jíme. Snažím se v posledních letech víc přemýšlet nad tím, co kupujeme a dáváme na talíř, ale občas je pokušení prostě mámivé...
Je pravda, že puding si vaříme doma. Teď už zase frekvence vaření stoupá, je to u nás něco jako "záchranná poživatina" v období starostí...a máme doma maturanta...
...maturant má ovšem přes dva metry a koupené pudingy by jedl po krabicích i s kelímky. Tak vaříme. A jak to tak čtu, budeme vařit i dál.
Ehm...o čem budete psát příště? Já, abych to třeba už rovnou vyhodila z jídelníčku :-)
D22a72n26a 30T11e12n16z95l21e44r
Já myslím, že naše potraviny zpravidla nejsou nebezpečné. Polotovary se rozhodně mohou používat bez výčitek svědomí. A chodíte do práce - na nějaké vyvařování nemáte čas.
Považuju jen za zajímavé, jak důmyslně už zasahuje věda a technika už i do našeho jídla. U takového obyčejného pudinku... třeba.
Příště (tedy ve čtvrtek) bych ty chutné nechutnosti trochu rozředila jiným tématem - chtěla bych se trochu pošklebovat astrologii. Ale hned poté plánuju rozebrat, co všechno se dá najít v průmyslové pizze.
Přeju krásný večer! S dobrým pudinkem.
K97l37á67r61a 74T68ů72m45o51v81á
Zrovna nedávno jsem si říkala, že jsem ten "umělý" pudink už dlouho neměla, že bych si ho mohla jen tak na chuť koupit. Tak tedy nic. Mně je nejvíc nesympatická ta sukralóza kvůli chloru. Prý je pevně vázaný a je to bezpečné, ale není "bezpečná" především proto, že se používá krátkou dobu a spousta věcí se tedy neví? S tím TiO2 je to fakt "bomba", používá se mj. i do "nebarvených" potahů tabletek.
D26a58n71a 50T17e77n25z51l59e28r
Přesně... takových bezpečných věcí už bylo. Třeba DDT...
Pokud to skutečně s TiO2 dojde tak daleko, tak to bude malér hlavně ve stavebnictví. Čím si lidi budou malovat zdi...
Krásný večer, Kláro. Máte tip na nějakou prima průmyslovou potravinu, kterou bych mohla blogoefektně rozebrat?
D93a60n28a 12T22e24n75z54l64e30r
Děkuju za návštěvu. Mějte krásný den, Jirko.
P25a61v79e65l 62H10e75k
Tak tohle naštěstí nejím, už jsem lekl že budete psát o tom z pytlíku.
D23a32n86a 63T45e92n55z45l85e74r
Ten z pytlíku je na tom o něco lépe. Zdravím a přeju krásný den, mějte se hezky, Pavle.
A96l82ž82b24e80t77a 48V31l97č52k48o94v62á
Dano, určitě máte pravdu, ale jíst ho budu dál. Děkuji za zajímavé info!
D48a95n94a 97T73e98n69z36l11e90r
Nebojte, na to se neumře. Přišlo mi ale zajímavé, co všechno se dnes s jídlem podniká, abychom to koupili, aby to bylo krásné a abychom to koupili ještě jednou. Mějte krásný den, Alžběto! Ať se vám daří.
M43i41l85a78n 58S67t72e66h35l49í78k
Předpokládám, že to vše se hlavně týká hotových pudinkových výrobků, u kterých musí být delší trvanlivost. Když si uděláme doma dezert z pudinkového prášku a hned ho po obědě "zbodneme" ke kávě, asi to taková hrůza nebude. Nebo třeba oblíbené buchtičky se šodó.
D81a15n43a 83T41e44n63z57l37e27r
Ten domácí by měl být v pořádku. I v něm máte třeba aroma, ale to se už přežije... Rozhodně nepotřebuje tuning, aby vydržel ošklivé zacházení na dálnici na korbě kamionu a aby nezplesnivěl...
Děkuju za milou návštěvu, Milane a přeju krásný den.
- Počet článků 968
- Celková karma 19,27
- Průměrná čtenost 1331x