Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T35o14m90á52š 13T31a29t31í58č91e66k 5910512800738

Jé, Vy jste zaujala redakci! :-)

K pěkně zpracovanému článku poznamenám jen jedno - slovo "aroma" se nemusí skloňovat, to ale není typické. Čeština se u příslušných slov drží mnohem víc původní latiny než němčina, takže opravdu se říká i v běžné mluvě v množném čísle "aromata". ;-)

+1/0
24.4.2018 9:40

D71a83n42a 29T57e30n46z63l72e44r 5860762545173

Díky za upozornění, jste moc hodný. :-)R^

Koukám na to, skutečně... dali to na "titulku". Asi taky rádi její pizzu.

Mějte krásný den, ať se vám daří. :-)R^

+1/0
24.4.2018 9:55
Foto

J83a82n75a 55M72a43j75o31v46á 4115202176343

Ten článek si to zaslouží a vy za dlouhodobu "osvětu" taky.

+1/0
24.4.2018 10:15

D67a98n84a 70T85e21n88z76l45e95r 5520282105143

Děkuju Jani, jste na mě hrozně hodná. :-)

0/0
24.4.2018 12:35

V67l37a79d68i44m52í75r 50M18o83r26a95v17e40c 3948620943283

Tak to shrňme. Nateriálové náklady cca 20-25 Kč, energie do 5,- Kč , No a na mzdy a zisk je tedy z jedné pizzy bratru cca 90,- Kč :-) při ceně okolo 120,- Kč za kus. A v kontextu s článkem, tedy se složením - no nekup to ;-D

0/0
24.4.2018 8:09

M46i22l22a95n 72Š59e25l89i43g28a 7161464783123

Jestli chcete jidlo za cenu surovin, tak si ho holt musite varit doma.

+1/0
24.4.2018 9:17

D54a42n71a 63T19e30n51z72l80e90r 5570762865683

R^ Jen to déle trvá.

Krásný den i vám, Milane. :-)

0/0
24.4.2018 9:31

V24l80a46d49i42m56í98r 63M90o55r41a16v18e28c 3618420323113

Ne, nechci jídlo za cenuá surovin a pizzu jím opravdu velmi vyjímečně. Nakonec, všechny produkty fast food. A provozujeme restauraci, tak že vařit doma nemusím ;-D jen by bylo hezké, kdyby i venkovská hospoda mohla mít takové marže ;-D

0/0
25.4.2018 6:51

D46a46n93a 61T96e33n97z85l96e94r 5490402145253

:-) R^

Ono v tom té energie je ještě víc, taky zamrazení, převoz, ale i tak... domácí je úplně jednoduchá, lepší (člověk si ji udělá, jak mu to chutná) a navíc v tom není naprostá většina těch vytuněných dobrůtek, které vyžaduje technologie hotové pizzy.

Rozhodně na průmyslovou pizzu neumřete, to ne.

Myslím, že člověk až skoro musí obdivovat, jak lidstvo zvládne zpracovat původní potravinu na něco, co by si spíš zasloužilo designové ocenění. :-)

Děkuju za zájem o věc - a přeju vám krásný den, Vladimíre. R^

+1/0
24.4.2018 9:31
Foto

J82a38n31a 29M46a68j96o46v55á 4555782796183

Tak jsem článek poslala našemu mláděti

(Já: V ledničce máš koprovku, jedeme do Prahy, uč se.

On: OK

Po návratu:

Já (s pohledem upřeným na koprovku) Co jsi jedl?

On koupil jsem si pizzu, potřeboval jsem se projít.)

Asi ten pocit dospělé svobody...

+1/0
23.4.2018 21:05

D76a24n43a 54T29e58n35z74l49e31r 5300282495263

:-)R^ Oni tak hrozně rychle vyrostou a začínají si dělat co chtějí.

Možná by taky nebo od věci mu přísně nakázat "a koukej si koupit pizzu, ohřej si ji v troubě, zapni ji na 180" :-) Zaručeně si namaže chleba s máslem, v tomhle věku.

+2/0
24.4.2018 9:26
Foto

J44a70n11a 67M51a24j37o90v34á 4885402236853

R^

0/0
24.4.2018 10:15

T41o49m10á48š 16T28a52t89í18č82e61k 5940212540888

;-D

+1/0
24.4.2018 9:42

V17i87l98é97m 27B29a80r11á83k 4536207389926

A co jako? Kdybyste tam dala znázornění molekuly látek, co jsou v listovém salátu, bylo by to stejně "strašidelné".

+1/0
23.4.2018 18:23
Foto

J49a33r18o64s87l45a49v 43K10o31n81á22š 4306726536623

Souhlas ! Nerozumím skoro ničemu - jsou ty zmiňované substance dobré, přijatelné, snesitelné nebo špatné ?

0/0
24.4.2018 7:20

D28a16n56a 13T81e11n26z11l41e24r 5670212685983

:-) Neumřete na ně. Pokud kouříte, umřete s největší pravděpodobností na cigarety a ne na pizzu.

Třeba vás to animuje, abyste si udělal svou pizzu sám. Proto je tam recept na těsto.

Přeju krásný den, Jaroslave, s pizzou i bez. R^

0/0
24.4.2018 9:38

D63a62n17a 23T95e67n59z52l39e32r 5190492735863

Nechtěla jsem vás strašit. V blogu není ani slovo o případné rakovinotvornosti nebo nebezpečnosti daných látek (s jednou výjimkou, kdy zmiňuju už prokázaný sklon k tvorbě ledvinových kamenů).

Jistě se nám může zdát, že jsou takové věci nechutné.

Krásný den, Viléme a díky za návštěvu blogu. :-)

0/0
24.4.2018 9:35

P76e26t15r 98K17o56r31e35c13k81y 2883677313901

Znova opakuji a prosím, nepouštějte se do jogurtů, bo fakt nevím, co bych jedl....;-D

+1/0
23.4.2018 18:20

D62a55n31a 80T31e41n32z27l59e22r 5590562935673

:-) Jogurty ... :-) To by byl asi opravdu dlouhý blog... ;-) Už jen všechny ty "ovocné" přísady...

Krásný den, Petře, mějte se moc hezky a díky za milou návštěvu. R^

0/0
24.4.2018 9:40

T62o26m80á72š 60T51a23t63í96č62e22k 5600512420368

Přitom je to tak jednoduché. Kupuju si jogurty bílé, tedy bez příchuti, a to selské - pod tímto označením se skrývá to, že se na jejich výrobě podílí bakterie Lactobacillus bulgaricus - ty způsobují tu kyselkavost a hrudkovitost jogurtu, "smetanové" jogurty jsou pro nosánky této bakterie zbaveny. No a pak si do nich nakrájím ovoce, a když mám kór chuť na sladký, přidám trošku medu. Špetka skořice a laskomina je hotová! 5 minut. :-)

+2/0
24.4.2018 9:55

D14a40n17a 98T37e61n76z76l86e68r 5520542545983

R^ Med! R^

A člověk to má vyřešené. R^

0/0
24.4.2018 9:56

H55a85n56a 10Š36č66u50r65k18o94v70á 7486488902339

Nekupuji,tudíž to nejím...

+1/0
23.4.2018 18:07

D27a18n79a 80T84e32n18z28l49e94r 5390112495143

R^ Když člověk nemusí je to optimální. R^ Sama jsem taky přešla na domácí výrobu. Krásný den, Hano, mějte se moc hezky. :-)

0/0
24.4.2018 9:41

H84a91n98a 68Š19č97u17r36k14o51v16á 7696638742979

Ještě že takové srač..nekupuji

+1/0
23.4.2018 18:06

D14a66n22a 37T84e63n50z44l74e73r 5230332765383

:-) Přijďte někdy zas - třeba si v blogu pochutnám na něčem, co kupujete. :-)

0/0
24.4.2018 9:41

H59a40n36a 48Š26č14u19r78k49o79v81á 7356208812759

Sladkosti Kofila,Milena a jiné.Chleba jsem vychytávala asi půl roku.Na maso taky chodím k ověřenému řezníkovi.Polotovary kupuji minimálně a co jde si vyrobím sama.(např. Pribiňáček.Šlehačka 33%.Vaničku tvarohu,van.cukr.)Je to rychlovka,levnější,bez éček.

0/0
26.4.2018 14:12
Foto

K39l77á62r54a 53T50ů89m71o87v21á 2283314507638

R^Včera jsem si vzpomněla, že jste slibovala rozbor pizzy, a tak jsem ji preventivně nekoupila. A koukám, že jsem dobře udělala. Ač jako chemik zvládnu ty citráty, askorbáty, acetáty i biologickou produkci, vy to podáváte tak reálně, že člověka přejde chuť.:-)

Kdybyste chtěla další tipy - všemožné ty musli a proteinové tyčky (hlavně s polevou, ať to stojí za to), extrudované obiloviny v jakékoliv podobě, a prý i dětská mléka jsou složením docela humus.:-/

+1/0
23.4.2018 18:06

D92a44n83a 82T58e74n90z74l42e24r 5580932935873

To víte, beru to s jídem hodně osobně. :-) Člověk je tak nějak automaticky osobně zainteresovaný. :-)

Děkuju za tipy!! R^ Vidíte, ty extrudované obiloviny by mě vůbec nenapadly. Měla jsem optimisticky za to, že se to nějak... ve vakuu? Bez zbytečných nechutností? Podívám se po nich... :-)R^

Dětské věci jsou hardcore... :-/ Člověk by čekal, že pro děti to alespoň dělají bez experimentů...

Krásný den, Kláro, díky moz za zájem o věc a přeju překrásný den! R^

+1/0
24.4.2018 9:44
Foto

K72l56á12r38a 39T62ů97m44o44v69á 2323844187508

Taky to s jídlem beru osobně. Stačí se podívat na takové musli. Ani zdravé, ani nízkokalorické, i nad složením těch "lepších" by jeden brečel. Když si dělám Mixit, tak jen z vloček, ořechů a co nejméně upraveného ovoce. I v "multicereálním základu" jsou věci, ze kterých přechází chuť. Docela mě šokovalo, jak je tahle úžasnost nekvalitní.:-/

Jo, ve vakuu. Hlavně při pořádně vysoké teplotě. To ani nemusíte nic moc přidávat. Na ty dětské věci mě navedla jedna kolegyně, že prý v tom je palmový olej. I když nevím, jestli se to s ním nakonec nepřehání... Jednou jsem si na dovolené koupila jakési "mléko pro děti". Bylo to šikovně velké...a nechutně sladké. Pak jsem se pořádně podívala a co nevidím, mléka nějakých 30%, voda, cukr a směs vitamínů a minerálů.

+1/0
24.4.2018 9:56

D64a60n14a 84T87e37n84z85l47e50r 5360322105473

Iiiihhh fuj... tak to si tedy rozhodně nějaký blog zaslouží...

Jsem chemik a pro chemii nadšená, ale u dětí - a dětské stravy - tam je pro mě ta pomyslná čára. Dospělí ať jsou klidně testovací myši pro potravinový průmysl, ale děti... ne. :-/

+1/0
24.4.2018 9:59
Foto

K13l30á39r94a 56T94ů83m25o64v26á 2923204117948

Moje nadšení pro chemii končí ve chvíli, kdy ji mám cpát do sebe.;-) Natož do nic netušících dětí...

0/0
24.4.2018 10:17

D98a48n22a 35T89e81n33z76l63e53r 5180162605863

R^ Také to tak mám. R^ My dospělí už něco snesem, ale malé děti...

+1/0
24.4.2018 12:37

J69a63n 86H12a39r96v96a41n 3497918895616

Já kdysi v Bibione měl pizzu přímo z pece. Od té doby jsem horší nejedl, všechny mražené byly neskonale lepší. Ale je pravda, že složení jsem nikdy nečetl.

+1/0
23.4.2018 17:54

H54a80n44a 48Š67č94u26r83k90o47v11á 7236968202649

Nevěřím,že pizza z pece je horší,než koupená u nás v obchodě.A už vůbec ne v Itálii.

+1/0
23.4.2018 18:10

D78a52n75a 50T47e88n32z37l93e62r 5150172715963

... i když člověk může padnout na provoz, kde se vaří "jen pro turisty". Nedělám si iluze, na tohle člověk natrefí všude. Pán měl asi smůlu.

0/0
24.4.2018 9:47

W12a17l72d43a 10W30i78n95t28e14r 6507209431139

R^

To je jako např. s rohlíky, které si supermarket dopeče z čehosi zmraženého a kdo si na to zvykne, voní mu to a chutná, to samé z pekárny už nemusí, protože mu to přijde hutné a málo křupavé. Kdo to dost rozlišuje jsou děti a nechtějí z pekárny.

+3/0
23.4.2018 18:38

D78a25n85a 88T41e86n41z61l96e25r 5480232655573

R^ Dělali tu testy - dali lidem opravdové nefalšované a čerstvé (ve smyslu ne konzervované a vytuněné) jídlo - a běžný nejlevnější produkt ze supermarketu.

Ten supermarketový téměř všem chutnal líp. :-) Jíme to, na co jsme zvyklí - evoluční výhoda - ale průmysl na to dnes hrozně hřeší. Pak se do Nutelly dá dát cokoliv s tím, že to "lidem tak chutná". To samé čokoláda... a milióny jiných věcí.

0/0
24.4.2018 10:01

W17a54l15d89a 19W21i92n45t92e50r 6637209431109

R^

0/0
24.4.2018 12:27

D55a56n45a 96T77e88n34z25l46e28r 5280392205703

Asi je to kus od kusu, já měla svou nejlepší v Chianti, malá restaurace někde na rohu vedle penzionu, naprosto skvělý zážitek. Se čtyřmi sýry, nezapomenutelné... Od té doby se je snažím napodobit. :-)

Krásný den přeju, mějte se moc hezky a díky za návštěvu blogu. :-)

0/0
24.4.2018 9:46
Foto

K55a74r27l60a 16Š23i48m21o59n44o30v33s90k85á 79- 92S47l77e76z96á60k51o67v13á 6265865675826

Já ,,Italka" jsem si mraženou pizzu koupila po návratu do Čech jednou, a pak jsem si přečetla složení na krabici. Už nikdy víc!!

+4/0
23.4.2018 16:30

M38a68r70i89e 81Š81í73p46k75o45v58á 5372862164457

R^

+1/0
23.4.2018 17:16

D84a62n57a 64T42e39n65z35l80e60r 5430722945323

R^ Naprosto věřím, Italové dělají skvělou pizzu...

Přeju krásný den, Karlo, mějte se moc hezky. :-)

+1/0
24.4.2018 10:02
Foto

A58l56ž89b35e80t38a 31V75l58č43k19o13v15á 7550700425272

R^

0/0
23.4.2018 15:08

D69a72n45a 32T27e63n38z12l49e98r 5120452195303

Děkuju a přeju krásný den! :-)R^

0/0
24.4.2018 10:03
Foto

Š48á11r51k53a 86M11e46d61k34o17v63á 7854985316320

:-)R^Já věděla, že mražená pizza je průmyslový hnus.A stejně si jí někdy koupím, ale vyjímečně.

0/0
23.4.2018 13:28

D36a59n78a 19T28e25n13z32l85e35r 5380362965773

R^ Někdy je to prostě rychlejší. A není to nic, co by vás mělo sklátit do hrobu, to zas ne... je to jen taková... :-) hodně důmyslná potravina.

Krásný den, Šárko. R^

+1/0
24.4.2018 10:04

W87a32l72d22a 33W87i64n14t14e27r 6547259331219

R^ Vynikající. Oběd asi dnes vynechám. ;-D

0/0
23.4.2018 12:25

D20a25n63a 76T39e80n26z71l51e65r 5980122325973

Jé teď mám špatné svědomí. :-) Snad nemáte kvůli mně hlad!

Mějte krásný den, Waldo, mějte se moc hezky! :-)R^

0/0
24.4.2018 10:04

W28a66l60d72a 19W64i56n28t41e23r 6857969441709

:-) Po víkendu si vždy dělám svůj osobní půst, takže se to jen náhodou sešlo. ;-D

+1/0
24.4.2018 12:27

D55a74n91a 73T10e79n20z74l20e74r 5590662965703

Takže se to vlastně hodí - tyhle blogy o nechutnostech mám čirou náhodou zaplánované na pondělky. :-)R^

0/0
24.4.2018 12:39



Žebříčky





Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz