Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu
Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

R61a38d89e24k 24J14a62r76o68š 4357558640426

Veganům ten umělý předražený sejra přeji ;-D

+12/0
doporučit
30.4.2018 10:38
Foto

Z85d60e93n59ě68k 39M89a93t74u24š98k81a 7568316275486

jdu připravit k obědu kachní prsíčka, ta se takhle zfušovat nedají

+5/0
doporučit
30.4.2018 10:58
Foto

P35e71t97r 28Š67i53n29d79e96l50á94ř 8759656505434

Tento blog by se mohl stát dokonalým literárním podkladem pro scénář staršího francouzského filmu "Křidýlko nebo stehýnko" (kde vyráběli plastová kuřata a ryby). ;-)

+4/0
doporučit
30.4.2018 9:02

J87a65n 14P67a72v72e53l 8473492598946

Separát mi z principu nevadí, neboť jeho výživové hodnoty jsou prakticky hodnoty masa. Co se porušení technologických procesů týče, to je věc pro hygienu, aby to kontrolovala. A dávala hodně velké pokuty za nedodržení.

+4/−1
doporučit
30.4.2018 10:24

M86i24l90a41n 67S82t45e38h42l62í56k 7450749423411

R^R^

Zlí jazykové tvrdí, že tzv. "krabí" tyčinky a "krevety" se vyrábějí z toho, co se zamete na palubě rybářské lodi. :-)

+2/0
doporučit
30.4.2018 13:33
Foto

W23a61l27d44a 23W37i33n79t20e26r 6517639531749

R^

Holt, je nás hodně (3x Tokio = Německo) a v ostatních městech, jak v Americe nebo v Asii, jejich počet obyvatel převyšuje menší státy a co se týče států, Čína s Indií má po miliardě a čtvrť a co se týče kontinentů, jasně vede Asie se zhruba 4. miliardy obyvatel a Afrika s miliardou. V roce 2020 se předpokládá zhruba 8 miliard lidí a dost významně by to mohlo srazit reformované náboženství.

+2/0
doporučit
30.4.2018 12:11

P81a34v58e68l 71V65é15b88r 5659822222391

No fuuuj!

To platilo výrobcům otravin (to "p" je vynecháno úmyslně), vám, paní Dano, patří velká karma za osvětovou činnost při vzdělávání nevědomé obce spotřebitelské.

Pěkný den. (mám dnes dovolenou, heč!)

+2/0
doporučit
30.4.2018 8:23

P36a18v79e40l 30Č38e35r41n58ý 2907295146450

No, to jste zase objevila Ameriku...Historie náhražek potravin je hodně dlouhá a v některých případech sahá až do 17století...Třeba Cikorka, náhražka kávy z praženého kořene čekanky. Do zrnkové kávy se přidávala jednak pro barvu, jednak z úsporných důvodů. Dříve se kávovina vyráběla z fíků. Historie pražení čekankového kořene je ale mnohem starší. Sahá až do roku 1690, kdy se cikorka začala vyrábět v Holandsku. Vedle margarínů, se z 19. století dochovaly ještě třeba polévkové kostky Maggi. Nebo Sana, rodná sestra másla. Sana byl margarín vyráběný, tuším, v Neratovicích a měl máslo nahradit atd. Samozřejmě se tehdy nepoužívala tolik chemie a další rafinované technologie, jako dnes, ale jen proto, že ještě neexistovaly a neexistovalo ani narůstající přelidnění jako dnes...je to o ceně a o informovanosti.

+3/−3
doporučit
30.4.2018 9:27

P67a63v43e79l 25K25a29m91a62s 3599381960769

Dano, mám rád vaše blogy. Tento je sice trochu z jiného těsta, nebýt to váš blog, možná by to těsto obsahovalo náhražku mouky a sušená vejce ;-) , ale je o to důležitější. Kéž by lidé četli a měli oči otevřené. Díky vám. Máte i můj hlas na blogerku roku :-) Pavel

+1/0
doporučit
1.5.2018 14:14
Foto

J13a75n 35P34r95a44ž32á83k 4108247109790

R^No nic, poprosim kocky, aby mi chytly mys. Aspon budu mit jistotu, ze je to prave a cerstve.

Hezky den, Danko:-)

+1/0
doporučit
30.4.2018 18:29
Foto

K95l22á37r21a 26T90ů14m53o32v14á 2123714187498

R^Jednu dobu ty sýry s tukem nahrazeným rostlinným frčely jako "dietní". Máma mi to jednou nadšeně přinesla, jakou objevila úžasnost, no co budu povídat, šla jsem do vrtule. Pak jsem zjistila, že to není nijak neobvyklé. V Tescu mají dokonce něco takového v různých příchutích, má to nějaký italsko-francouzský název. Sýry kupuju jen poctivé mléčné. Jednu dobu jsem se snažila mléčné výrobky omezit a koupila za asi 70Kč ten veganský sýr. Chutnalo to jako umělá hmota, jestli se tohle přirovnání dá pochopit. Ale nikdy by mě nenapadlo, že je to ten s prominutím shit označený zeleným lístečkem a patřičně naceněný.8-o

Zbytek jsem nečetla, to bych asi nedala, pardon!

+1/0
doporučit
30.4.2018 18:17

G66e92o47r72g57e 50H42o52l35y 3583164334

Dobre vyzkoumano a sepsano, diky za informovani publika.

Zde je neco na tento subject ze severoamerickych media:

http://www.foxnews.com/food-drink/2018/02/27/beef-industry-fighting-back-against-fake-meat.html

+1/0
doporučit
30.4.2018 15:03

J93i84r81k61a 66B48r43u10n29n12e90r 4808462689347

R^

+1/0
doporučit
30.4.2018 15:03

P52e54t98r 73K63o26r55e77c39k45y 2363657583461

Díky za další skvělý blog, jen se děsím toho až se pustíte do analýzy jogurtů a tvarohu, bo potom bude můj "zdravý" podle mě, jídelníček značně rozmetaný.

+1/0
doporučit
30.4.2018 14:01

H52o86r78s15t 91A95n28t71o69n 47H63a37s17l30b63a12u66e36r 3888264896976

Pred obedem karmuji, Dano, z Lucernu pri pohledu na Pilatus R^

+1/0
doporučit
30.4.2018 11:33

D36a84n51a 17P47o17l52a25n39e81c83k63á 3756255217745

Opět pěkně nechutné, leč potřebné.

+1/0
doporučit
30.4.2018 10:22
Foto

A54l71ž16b80e83t60a 20V35l18č35k23o37v78á 7100760425562

Dano, díky za detailní info !R^ Díky moc a mějte se fajn ;-D

+1/0
doporučit
30.4.2018 8:27

P54e59t93r 62Š83i58r21o28k53ý 4171803527

Sehr schmackhaft:-), nechal jsem si to po jídle (měl jsem chléb se sýrem;-D).

A ty umělé krevety náhodou vypadají pěkně - toho by se měli chytit výrobci separátu a lisovat třeba stehýnka a tak ...

+1/0
doporučit
30.4.2018 8:25

D53a53n48a 89a 90R80u27d19o18l24f 74M74e25n98t22z93l25o46v38i 9150517176317

Zajímavý článek. Myslel jsem, že sýr se dělá jen klasickou cestou. S tím masem mne to zas tolik nepřekvapuje, dělaly se s tím kouzla vždycky, ale nevěděl jsem jaká. Před pár lety jsme se jeli podívat do Giessenu do Libigova muzea. Ten pán působil v devatenáctém století, jeho laboratoř se dochovala skoro v původním stavu. Se starými kostmi si hrál tak dlouho, až vymyslel masoxovou kostku. Později ještě vynalezl (on nebo nějaký jeho student) kypřicí prášek.

+1/0
doporučit
30.4.2018 8:09



BLOGER ROKU 2017

Zeman_projev

Jste mezi vylosovanými hlasujícími? Chcete se zúčastnit předávání cen? Více čtěte ZDE.





Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.