Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuju za návštěvu a přeju krásný den. :-)

0 0
možnosti
Foto

J14a71n15a 75M51a41j46o16v31á

14. 5. 2018 20:45

Chodím do kouzelného obchůdku, kde mají všechno. Chlebů z mistních pekáren, až se divím. Mám nejdradši "zdounecký", je to takový ten chleba, jako byl "vždycky", dlouho vydrží...

...ale...safra...jestlipak do něj dávají ty myši, to fakt netuším...

Díky, Dano. R^R^

0 0
možnosti

Takový chleba bude spíš myší nebe - takže je tam nedávají, ale spíš vyhánějí. :-)R^ Krásný večer Jani, mějte se moc prima. R^

0 0
možnosti
Foto

I31v49a72n 78M65a79r78e88k

14. 5. 2018 20:09

Dík a karma p.Tenzler . R^

0 0
možnosti

Já děkuju za návštěvu a milá slova, Ivane. Mějte krásný večer. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Víte, že ráda vařím, peču a dobře jím, tak Dano, tady je recept- je jednoduchý a výsledek famózní.

Do mísy dáme

-3 hrnky hladké mouky /žádná chlebová, z té to dobré nebylo/

- 1 pytlík sušeného droždí

- na jemně nastrouháme 1 velkou nebo 2 menší brambory

-2 čajové lžíce soli

- 1 čajová kopcem mletý kmín

- 1,5 hrnku vody

promícháme /udělejte si nejdřív tento čistý, pak do dalších pečení můžete přidávat bylinky, česnek....../

- necháme 8-12 kynout za občasného promíchání

- zahřejeme troubu na 230 C - v zahřáté na 30 min zahříváme nádobu ve které to budeme péct -jenské sklo i s poklicí/ takže tvar kulatý nebo obdélník/ - po 30 min do suché a hodně teplé jenské mísy vyklopíme celou směs - posypeme celým kmínem a trochu mořskou solí - zakryté pečeme pod poklicí 30 min při 230 C - dopečeme bez poklice 15 min je boží, věřte a zkuste!

0 0
možnosti

R^ Děkuju moc!

To musím zkusit. Kamarádka dělá podobný - jen na to má velký litinový hrnec s víkem. R^

0 0
možnosti
Foto

R^Kdyz jim chleba (i suchy), mohou se nase kocky pominout a kdyz jim kousek uloupnu, malem se o nej poperou. Nemohou v nem byt rozemlete ty mysky?;-D

Hezky den, Danko:-)

2 0
možnosti

:-) Já si vzpomínám, jak náš kocour ke chlebu čuchl a zatvářil se ublíženě. Máte skvělé kočky! R^

Asi na tom usušeném něco bude, náš pes se také může pominout, když dostane usušené kůrky. Možná se v tom během tvrdnutí rozkládá škrob na cukry a ta zvířata to cítí?

Krásný večer vám i vašim labužnickým kočkám. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

R^Mně přijde, že dnešní pečivo vydrží kratší dobu poživatelné, brzy gumovatí.:-/ "Umělý" balený chleba má tu výhodu, že nemá tvrdé kůrky. Jsem asi jediný exot, co je nemá rád.;-D Na tom barvení asi něco bude, babička vždycky prskala, že ty naše "zdravé" chleby jsou mnohem tmavší, než býval ten "nejhorší" (=nejméně kvalitní) za jejího dětství. Prý se původně barvilo jen poctivě celozrnné pečivo, aby ho neznalí snadno poznali, a až později se barvení začalo zneužívat k oblbnutí zákazníka.

2 0
možnosti

Moje bez kvásku pečené vydrží jen asi dva dny, pak začíná uvnitř odbourávat škrob a vysouší se. Už je pak jen na topinky. S kváskem to vydrží daleko daleko déle, klidně i 3 dny a je to pořád jako nové.

Navíc děti zjistily, že to moje pečivo skoro neplesniví. :-) (a že se snažili...)

Babička měla jistě pravdu. Odbarvuje se, obarvuje se - v blogu je pro srovnání barva bagety z neošetřené bílé pšeničné mouky. Je to tmavší než běžná bageta, která se dá koupit.

Krásný večer, Kláro, vám i zvířátkům. :-)R^

2 0
možnosti

Tak tentokráte to asi není kritika na chleba? Díky za recept a co se pustit do piva....mě ta Plzeň nějak nejede, ikdyž je to nej pivo na světě...

0 0
možnosti

:-) A ja jaj... pivo je tuším čistá potravina, do které se podobné přísady vůbec dávat nesmějí. I když když člověk pomyslí na ovocné pivo... :-) Děkuju za návštěvu, Petře, mějte krásný večer. R^

0 0
možnosti

Tuze děkuji za príma počtení - a asi upeču chleba!:-)

0 0
možnosti

:-) To jsem ráda. R^ Krásný večer, Milane, mějte se moc prima. :-)

0 0
možnosti

R^ Pěkný článek. Chystáte se vyzkoušet solární pec? Vypadá to, že slunce bude dost a dost. :-)

1 0
možnosti

R^ Rozhodně ano! Zatím jsme ve fázi plánování a já sháním vhodný satelit. Žebrala jsem na smetišti, ale "hoši" tvrdili, že tam žádnou nemají. Tak zbývá už asi opravdu jen ebay. :-)

Děkuju za milá slova, jsem ráda, že se vám líbilo. Mějte moc krásný večer, Waldo. :-)R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS