Děkujeme za pochopení.
D69a90n44a 47T82e77n14z42l32e40r
Děkuju za návštěvu a přeju krásný den.
J14a71n15a 75M51a41j46o16v31á
Chodím do kouzelného obchůdku, kde mají všechno. Chlebů z mistních pekáren, až se divím. Mám nejdradši "zdounecký", je to takový ten chleba, jako byl "vždycky", dlouho vydrží...
...ale...safra...jestlipak do něj dávají ty myši, to fakt netuším...
Díky, Dano.
D63a38n17a 35T51e32n79z15l73e45r
Takový chleba bude spíš myší nebe - takže je tam nedávají, ale spíš vyhánějí. Krásný večer Jani, mějte se moc prima.
D56a18n35a 43T79e18n74z92l25e77r
Já děkuju za návštěvu a milá slova, Ivane. Mějte krásný večer.
A90l92ž20b54e76t40a 12V70l62č64k91o24v12á
Víte, že ráda vařím, peču a dobře jím, tak Dano, tady je recept- je jednoduchý a výsledek famózní.
Do mísy dáme
-3 hrnky hladké mouky /žádná chlebová, z té to dobré nebylo/
- 1 pytlík sušeného droždí
- na jemně nastrouháme 1 velkou nebo 2 menší brambory
-2 čajové lžíce soli
- 1 čajová kopcem mletý kmín
- 1,5 hrnku vody
promícháme /udělejte si nejdřív tento čistý, pak do dalších pečení můžete přidávat bylinky, česnek....../
- necháme 8-12 kynout za občasného promíchání
- zahřejeme troubu na 230 C - v zahřáté na 30 min zahříváme nádobu ve které to budeme péct -jenské sklo i s poklicí/ takže tvar kulatý nebo obdélník/ - po 30 min do suché a hodně teplé jenské mísy vyklopíme celou směs - posypeme celým kmínem a trochu mořskou solí - zakryté pečeme pod poklicí 30 min při 230 C - dopečeme bez poklice 15 min je boží, věřte a zkuste!
D72a39n95a 10T89e40n91z48l95e71r
Děkuju moc!
To musím zkusit. Kamarádka dělá podobný - jen na to má velký litinový hrnec s víkem.
J52a88n 97P94r29a58ž97á59k
Kdyz jim chleba (i suchy), mohou se nase kocky pominout a kdyz jim kousek uloupnu, malem se o nej poperou. Nemohou v nem byt rozemlete ty mysky?
Hezky den, Danko
D58a17n11a 23T79e35n76z71l42e76r
Já si vzpomínám, jak náš kocour ke chlebu čuchl a zatvářil se ublíženě. Máte skvělé kočky!
Asi na tom usušeném něco bude, náš pes se také může pominout, když dostane usušené kůrky. Možná se v tom během tvrdnutí rozkládá škrob na cukry a ta zvířata to cítí?
Krásný večer vám i vašim labužnickým kočkám.
K93l27á23r95a 42T15ů62m14o83v17á
Mně přijde, že dnešní pečivo vydrží kratší dobu poživatelné, brzy gumovatí. "Umělý" balený chleba má tu výhodu, že nemá tvrdé kůrky. Jsem asi jediný exot, co je nemá rád. Na tom barvení asi něco bude, babička vždycky prskala, že ty naše "zdravé" chleby jsou mnohem tmavší, než býval ten "nejhorší" (=nejméně kvalitní) za jejího dětství. Prý se původně barvilo jen poctivě celozrnné pečivo, aby ho neznalí snadno poznali, a až později se barvení začalo zneužívat k oblbnutí zákazníka.
D84a61n32a 39T93e31n67z64l78e44r
Moje bez kvásku pečené vydrží jen asi dva dny, pak začíná uvnitř odbourávat škrob a vysouší se. Už je pak jen na topinky. S kváskem to vydrží daleko daleko déle, klidně i 3 dny a je to pořád jako nové.
Navíc děti zjistily, že to moje pečivo skoro neplesniví. (a že se snažili...)
Babička měla jistě pravdu. Odbarvuje se, obarvuje se - v blogu je pro srovnání barva bagety z neošetřené bílé pšeničné mouky. Je to tmavší než běžná bageta, která se dá koupit.
Krásný večer, Kláro, vám i zvířátkům.
P81e22t63r 14K43o17r10e58c59k70y
Tak tentokráte to asi není kritika na chleba? Díky za recept a co se pustit do piva....mě ta Plzeň nějak nejede, ikdyž je to nej pivo na světě...
D27a97n25a 53T78e58n55z56l91e42r
A ja jaj... pivo je tuším čistá potravina, do které se podobné přísady vůbec dávat nesmějí. I když když člověk pomyslí na ovocné pivo... Děkuju za návštěvu, Petře, mějte krásný večer.
R25a74d90e74k 95H83o71f29m58a67n
Tuze děkuji za príma počtení - a asi upeču chleba!
D85a12n66a 47T72e39n46z33l38e38r
To jsem ráda. Krásný večer, Milane, mějte se moc prima.
W11a12l21d34a 10W30i71n25t50e92r
Pěkný článek. Chystáte se vyzkoušet solární pec? Vypadá to, že slunce bude dost a dost.
D31a87n37a 71T61e16n18z42l75e85r
Rozhodně ano! Zatím jsme ve fázi plánování a já sháním vhodný satelit. Žebrala jsem na smetišti, ale "hoši" tvrdili, že tam žádnou nemají. Tak zbývá už asi opravdu jen ebay.
Děkuju za milá slova, jsem ráda, že se vám líbilo. Mějte moc krásný večer, Waldo.
Žebříčky
- Karel Trčálek
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím
- Ivana Dianová
Billa šok
- Milena Zelenková
Rómové se bouří před brněnským soudem
- Josef Nožička
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumím
- Blog Info
Blogy projdou zásadní změnou, podívejte se jakou
- Irena Fuchsová
Můj život s Kukurou
- Martin Mařák
PRO na Malém rynku
- Ondřej Šebesta
Základní pilíře populismu a generál na Hradě
- Vlastík Fürst
Přejeme Ukrajině mír, nebo kapitulaci?
- Miroslav Václavek
Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky
- Milena Zelenková
Rómové se bouří před brněnským soudem
- Josef Nožička
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumím
- Karel Trčálek
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím
- Markéta Šichtařová
Návod na opravu naší ekonomiky
- Ivana Dianová
Billa šok
- Kateřina Lhotská
Vypnutí webů bylo protiprávní
- Vlastík Fürst
Přejeme Ukrajině mír, nebo kapitulaci?
- Vladimír T. Gottwald
Úsměvy a úšklebky CXXXII. (o jilmové aleji a vytížné Sněmovně)
- Irena Fuchsová
Můj život s Kukurou
- Miroslav Václavek
Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky