Děkujeme za pochopení.
D73a45n66a 42T45e85n51z97l70e36r
Děkuju za návštěvu a přeju krásný den.
J13a50n20a 85M41a88j64o43v19á
Chodím do kouzelného obchůdku, kde mají všechno. Chlebů z mistních pekáren, až se divím. Mám nejdradši "zdounecký", je to takový ten chleba, jako byl "vždycky", dlouho vydrží...
...ale...safra...jestlipak do něj dávají ty myši, to fakt netuším...
Díky, Dano.
D45a90n73a 60T13e63n62z48l57e11r
Takový chleba bude spíš myší nebe - takže je tam nedávají, ale spíš vyhánějí. Krásný večer Jani, mějte se moc prima.
I38v29a96n 70M45a17r97e92k
Dík a karma p.Tenzler .
D30a84n11a 62T51e64n92z46l90e64r
Já děkuju za návštěvu a milá slova, Ivane. Mějte krásný večer.
A28l10ž11b33e44t84a 94V82l70č15k39o80v32á
Víte, že ráda vařím, peču a dobře jím, tak Dano, tady je recept- je jednoduchý a výsledek famózní.
Do mísy dáme
-3 hrnky hladké mouky /žádná chlebová, z té to dobré nebylo/
- 1 pytlík sušeného droždí
- na jemně nastrouháme 1 velkou nebo 2 menší brambory
-2 čajové lžíce soli
- 1 čajová kopcem mletý kmín
- 1,5 hrnku vody
promícháme /udělejte si nejdřív tento čistý, pak do dalších pečení můžete přidávat bylinky, česnek....../
- necháme 8-12 kynout za občasného promíchání
- zahřejeme troubu na 230 C - v zahřáté na 30 min zahříváme nádobu ve které to budeme péct -jenské sklo i s poklicí/ takže tvar kulatý nebo obdélník/ - po 30 min do suché a hodně teplé jenské mísy vyklopíme celou směs - posypeme celým kmínem a trochu mořskou solí - zakryté pečeme pod poklicí 30 min při 230 C - dopečeme bez poklice 15 min je boží, věřte a zkuste!
D13a49n69a 97T82e53n49z50l33e89r
Děkuju moc!
To musím zkusit. Kamarádka dělá podobný - jen na to má velký litinový hrnec s víkem.
J71a22n 34P60r81a49ž19á67k
Kdyz jim chleba (i suchy), mohou se nase kocky pominout a kdyz jim kousek uloupnu, malem se o nej poperou. Nemohou v nem byt rozemlete ty mysky?
Hezky den, Danko
D65a72n96a 29T57e10n15z83l21e75r
Já si vzpomínám, jak náš kocour ke chlebu čuchl a zatvářil se ublíženě. Máte skvělé kočky!
Asi na tom usušeném něco bude, náš pes se také může pominout, když dostane usušené kůrky. Možná se v tom během tvrdnutí rozkládá škrob na cukry a ta zvířata to cítí?
Krásný večer vám i vašim labužnickým kočkám.
K61l45á92r62a 48T61ů97m23o81v66á
Mně přijde, že dnešní pečivo vydrží kratší dobu poživatelné, brzy gumovatí. "Umělý" balený chleba má tu výhodu, že nemá tvrdé kůrky. Jsem asi jediný exot, co je nemá rád. Na tom barvení asi něco bude, babička vždycky prskala, že ty naše "zdravé" chleby jsou mnohem tmavší, než býval ten "nejhorší" (=nejméně kvalitní) za jejího dětství. Prý se původně barvilo jen poctivě celozrnné pečivo, aby ho neznalí snadno poznali, a až později se barvení začalo zneužívat k oblbnutí zákazníka.
D20a92n51a 24T93e19n38z20l20e33r
Moje bez kvásku pečené vydrží jen asi dva dny, pak začíná uvnitř odbourávat škrob a vysouší se. Už je pak jen na topinky. S kváskem to vydrží daleko daleko déle, klidně i 3 dny a je to pořád jako nové.
Navíc děti zjistily, že to moje pečivo skoro neplesniví. (a že se snažili...)
Babička měla jistě pravdu. Odbarvuje se, obarvuje se - v blogu je pro srovnání barva bagety z neošetřené bílé pšeničné mouky. Je to tmavší než běžná bageta, která se dá koupit.
Krásný večer, Kláro, vám i zvířátkům.
P22e42t61r 47K72o18r35e82c91k68y
Tak tentokráte to asi není kritika na chleba? Díky za recept a co se pustit do piva....mě ta Plzeň nějak nejede, ikdyž je to nej pivo na světě...
D92a97n41a 72T87e87n96z19l73e71r
A ja jaj... pivo je tuším čistá potravina, do které se podobné přísady vůbec dávat nesmějí. I když když člověk pomyslí na ovocné pivo... Děkuju za návštěvu, Petře, mějte krásný večer.
R62a68d67e51k 56H72o30f82m34a47n
Tuze děkuji za príma počtení - a asi upeču chleba!
D29a46n48a 70T52e74n20z89l10e86r
To jsem ráda. Krásný večer, Milane, mějte se moc prima.
W52a57l53d97a 98W34i53n19t68e14r
Pěkný článek. Chystáte se vyzkoušet solární pec? Vypadá to, že slunce bude dost a dost.
D51a29n43a 45T47e47n55z77l44e21r
Rozhodně ano! Zatím jsme ve fázi plánování a já sháním vhodný satelit. Žebrala jsem na smetišti, ale "hoši" tvrdili, že tam žádnou nemají. Tak zbývá už asi opravdu jen ebay.
Děkuju za milá slova, jsem ráda, že se vám líbilo. Mějte moc krásný večer, Waldo.
- Počet článků 968
- Celková karma 19,30
- Průměrná čtenost 1331x