Děkujeme za pochopení.
D58a18n67a 71T74e92n29z45l36e25r
Děkuju za návštěvu a přeju krásný den.
J38a74n74a 71M81a31j57o17v34á
Chodím do kouzelného obchůdku, kde mají všechno. Chlebů z mistních pekáren, až se divím. Mám nejdradši "zdounecký", je to takový ten chleba, jako byl "vždycky", dlouho vydrží...
...ale...safra...jestlipak do něj dávají ty myši, to fakt netuším...
Díky, Dano.
D94a55n67a 28T72e88n65z17l69e83r
Takový chleba bude spíš myší nebe - takže je tam nedávají, ale spíš vyhánějí. Krásný večer Jani, mějte se moc prima.
D77a46n58a 21T58e13n61z84l87e93r
Já děkuju za návštěvu a milá slova, Ivane. Mějte krásný večer.
A76l83ž87b27e57t13a 49V49l98č85k36o21v74á
Víte, že ráda vařím, peču a dobře jím, tak Dano, tady je recept- je jednoduchý a výsledek famózní.
Do mísy dáme
-3 hrnky hladké mouky /žádná chlebová, z té to dobré nebylo/
- 1 pytlík sušeného droždí
- na jemně nastrouháme 1 velkou nebo 2 menší brambory
-2 čajové lžíce soli
- 1 čajová kopcem mletý kmín
- 1,5 hrnku vody
promícháme /udělejte si nejdřív tento čistý, pak do dalších pečení můžete přidávat bylinky, česnek....../
- necháme 8-12 kynout za občasného promíchání
- zahřejeme troubu na 230 C - v zahřáté na 30 min zahříváme nádobu ve které to budeme péct -jenské sklo i s poklicí/ takže tvar kulatý nebo obdélník/ - po 30 min do suché a hodně teplé jenské mísy vyklopíme celou směs - posypeme celým kmínem a trochu mořskou solí - zakryté pečeme pod poklicí 30 min při 230 C - dopečeme bez poklice 15 min je boží, věřte a zkuste!
D52a70n72a 36T76e49n85z87l71e56r
Děkuju moc!
To musím zkusit. Kamarádka dělá podobný - jen na to má velký litinový hrnec s víkem.
J64a97n 57P95r56a69ž68á36k
Kdyz jim chleba (i suchy), mohou se nase kocky pominout a kdyz jim kousek uloupnu, malem se o nej poperou. Nemohou v nem byt rozemlete ty mysky?
Hezky den, Danko
D80a29n74a 17T70e77n30z49l28e56r
Já si vzpomínám, jak náš kocour ke chlebu čuchl a zatvářil se ublíženě. Máte skvělé kočky!
Asi na tom usušeném něco bude, náš pes se také může pominout, když dostane usušené kůrky. Možná se v tom během tvrdnutí rozkládá škrob na cukry a ta zvířata to cítí?
Krásný večer vám i vašim labužnickým kočkám.
K93l85á72r41a 66T70ů16m50o84v75á
Mně přijde, že dnešní pečivo vydrží kratší dobu poživatelné, brzy gumovatí. "Umělý" balený chleba má tu výhodu, že nemá tvrdé kůrky. Jsem asi jediný exot, co je nemá rád. Na tom barvení asi něco bude, babička vždycky prskala, že ty naše "zdravé" chleby jsou mnohem tmavší, než býval ten "nejhorší" (=nejméně kvalitní) za jejího dětství. Prý se původně barvilo jen poctivě celozrnné pečivo, aby ho neznalí snadno poznali, a až později se barvení začalo zneužívat k oblbnutí zákazníka.
D83a44n12a 16T15e36n32z28l98e16r
Moje bez kvásku pečené vydrží jen asi dva dny, pak začíná uvnitř odbourávat škrob a vysouší se. Už je pak jen na topinky. S kváskem to vydrží daleko daleko déle, klidně i 3 dny a je to pořád jako nové.
Navíc děti zjistily, že to moje pečivo skoro neplesniví. (a že se snažili...)
Babička měla jistě pravdu. Odbarvuje se, obarvuje se - v blogu je pro srovnání barva bagety z neošetřené bílé pšeničné mouky. Je to tmavší než běžná bageta, která se dá koupit.
Krásný večer, Kláro, vám i zvířátkům.
P92e79t40r 59K55o91r98e44c10k93y
Tak tentokráte to asi není kritika na chleba? Díky za recept a co se pustit do piva....mě ta Plzeň nějak nejede, ikdyž je to nej pivo na světě...
D30a38n93a 85T83e32n41z86l89e15r
A ja jaj... pivo je tuším čistá potravina, do které se podobné přísady vůbec dávat nesmějí. I když když člověk pomyslí na ovocné pivo... Děkuju za návštěvu, Petře, mějte krásný večer.
R83a91d51e45k 26H68o12f43m55a12n
Tuze děkuji za príma počtení - a asi upeču chleba!
D94a48n17a 19T74e40n42z65l48e14r
To jsem ráda. Krásný večer, Milane, mějte se moc prima.
W85a18l74d79a 40W69i46n65t25e28r
Pěkný článek. Chystáte se vyzkoušet solární pec? Vypadá to, že slunce bude dost a dost.
D31a93n31a 52T55e82n90z55l25e37r
Rozhodně ano! Zatím jsme ve fázi plánování a já sháním vhodný satelit. Žebrala jsem na smetišti, ale "hoši" tvrdili, že tam žádnou nemají. Tak zbývá už asi opravdu jen ebay.
Děkuju za milá slova, jsem ráda, že se vám líbilo. Mějte moc krásný večer, Waldo.
- Počet článků 970
- Celková karma 19,65
- Průměrná čtenost 1328x