Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J39a43n 65H83u40r50k61a

12. 9. 2018 2:53

;-D:-P:-PKřemíkové nebe a Křemíkové peklo študáků kteří pro silikon (rovnice) pohřbili své sny a životy R^

https://www.stoplusjednicka.cz/kovovy-kompozit-ktery-je-tak-lehky-ze-plave-1

tak teď se ještě vrhnout na vaše předchozí dva články abych neměl trhlinu ve vzdělání...

0 0
možnosti
WW

R^ Tento kompozit je znám už od 60. let minulého století a používá se jako výztuž aluminiových skořepin, či je součástí dalších kompozitů. Bohužel, vlákna těchto kompozitů jsou nebezpečná jako azbest, takže křemíkové nebe či peklo je na místě.

2 0
možnosti
MS

Dobrý článek R^. Ale těch několik hodin v troubě při teplotě 200 stupňů nám ten páchnoucí silikonový výrobek dost prodraží. Já bych ho nechal, ať si těká jen tak, za běžného provozu. :-)

0 0
možnosti
DT

Při těkání za běžného provozu to může vytěkat do jídla. Za běžné teploty a běžného provozu zase těká pomalu. Ale určitě by se dala vzít zlatá střední cesta a nechat to těkat na sluníčku. :-)

Krásný den, mějte se moc hezky, Milane. :-)

1 0
možnosti
DT

Děkuju a přeju moc hezký den. :-)

0 0
možnosti
Foto

(palec hore) Díky, předvedu doma. Tam je k silikonu stejný odpor jako k teflonu a mikrovlnám. :-P Já na silokonové formy i vál nedám dopustit, krásně se čistí. :-)

0 0
možnosti
PV

P41a41v56e12l 56V84é35b80r

11. 9. 2018 7:09

Na jedné straně někteří lidé věří, že hromada kamení (níž nezáleží ani tak na materiálu, jako na tvaru) vyzařuje energii a vlnění a na druhé straně se bojí vlnění, které dovede akorát něco ohřát a navíc je to uzavřeno v prostoru pro toto vlnění nepropustném.

Podivnými zákruty se ubírá lidské myšlení...

2 0
možnosti
Foto

Dano, děkuji! A já se chtěl nechat silikonem vylepšit... R^R^:-):-)

0 0
možnosti
PV

P23a96v95e82l 91V18é12b23r

10. 9. 2018 20:41

Proboha ... chlap ... vylepšený silikonem ... a kde? (raději to ani neříkej!)

0 0
možnosti
DT

Já děkuju za milou návštěvu, Martino, mějte se moc hezky. :-)R^

0 0
možnosti
DT

Děkuju za milá slova, Waldo, mějte krásný den! R^:-)

0 0
možnosti
ND

Ráda jsem se poučila, silikonu jsem se vyhýbala programově, vezmu ho možná na milost. :-)

0 0
možnosti
DT

R^ Jsem ráda, že se líbilo. Vezměte ho klidně na milost, je sice teoreticky možné, že se do toho také dostane nějaká nechutná přísada, ale v naprosté většině případů je na tom silikon myslím daleko líp než ostatní umělé hmoty. A navíc je naprosto nedostižný - se svými vlastnostmi. Nebojte se ho ani nahřívat - čím častěji s ním pracujete, tím by měl být neškodnější (vyčuchne). :-)

Krásný den, Naďo, mějte se moc hezky a díky moc za milou návštěvu. R^

1 0
možnosti
FL

Zdravím. Ohledně těch potenciálně škodlivých látek, uvádí se Bisfenol A. Toho je prosím možné se zbavit oním zahřátím? Konkrétně mi jde o mojí plastovou cyklo-láhev, která je cítit, obsahuje bisfenol A (i když nevím, zda zápach souvisí s bisfenolem). O bisfenolu A - viz např. zde:

http://www.terka.cz/clanky/bpa

0 0
možnosti
DT

To je problém "obyčejných" polymerových hmot. Silikon je tady tak trochu výjimka, protože jeho základní konstrukce není z uhlovodíků ale z řetězce křemíku a kyslíku. Ten bisfenol se tam nemá jak dostat, leda později při vylepšování a barvení jako přísada u něčeho... Je na výrobci, aby použil pouze a jedině přísady, které nejsou zdraví škodlivé.

Obyčejnou plastovou lahev bych rozhodně nenahřívala a nemyslím, že by to nějak pomohlo a mohl se z ní takhle jednoduše uvolnit, tady vám asi nepomůžu, je mi líto.

Přesto - mějte krásný den! Ať se daří. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Tohle všechno nosíte, Dano, v hlavě, nebo jen víte, kam kouknout?

0 0
možnosti
DT

To je různé, podle tématu. Hodně z těch věcí o vesmíru nosím v hlavě, odjakživa je to moje hobby (díky panu Grygarovi). Většinu věcí z "kuchyně" má člověk také tak nějak v hlavě, ale rád se poučí o podrobnostech na netu. Pak jsou tu zajímavé věci, které někdo zmínil v diskuzi - a já se na ně dívám na netu a říkám si, že je to tak zajímavé, že z toho prostě musím udělat blog. Vůbec často ve volných chvílich surfuju na netu a tam potkávám zajímavé a legrační věci, o které se pak chci podělit. Vždycky a bez výjimky jsou to věci, které jsem našla v němčině. Vycházím z toho, že české věci si může přečíst každý sám, i bez mého blogu. :-)

Co se týká vyloženě odborných věcí, jsou to věci, o "kterých se právě mluví". Do té kategorie spadá i Mars a terraformace, což plánuju na příští týdny. NASA udělala další studii - a je kolem toho docela dost povídání.

Ono se tak nějak vždycky něco najde... "sjíždím" takové ty všeobecně známé odbornější weby jako spektrum.de, NASA, ESA a ESO, apod.

Krásný den, a děkuju za zájem o věc, a za návštěvu, Štěpáne. :-)R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 18,94
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.