Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

tak třeba už bude brzo ČT vysílat snídaně z Marsu:-)

0 0
možnosti
WW
Foto

Vzpomínám na to, jak před 60 lety, při čtení věcí od Stanislawa Lema, jsem měl mrazení a teď je to stejné. Díky za článek. Já už teď vím, že přistání dobře dopadlo. Nadšení lidí, kteří se na úspěchu podílí je velmi nakažlivé. BlahopřáníR^!!

0 0
možnosti
DT

R^ Jsou skvělí - a to mrazení tam je pokaždé, když nám, obyčejným lidem, dovolí, abychom s nimi byli přitom. Vzpomínám na rok 97, na toho malého robotického "pejska" Sojourner... na pohasínající signál Rosetty, na čekání na poslední signál Cassini... Žijeme v napínavé době. Spousta věcí, které "hoši" dělají, je poprvé...

Krásný večer přeju, ať se daří a díky za návštěvu. :-)

1 0
možnosti
WW

Instalace přístrojů bude realizována zhruba za dva měsíce. Do té doby se bude fotit okolí a vybírat místo, kam se umístí.

https://www.nasa.gov/feature/jpl/insight-is-catching-rays-on-mars

2 0
možnosti
DT

Bravo NASA!

Přistání se podařilo - s malými odchylkami, které jen demonstrují, jak na hraně takové přistání je. Jak jde na doraz technika i lidé, kteří ji řídí a kteří si ji vymysleli.

Je to až neskutečné, když si uvědomím, že v květnu něco pošleme k Marsu (k cizí planetě!) a ono to tam v listopadu skutečně dorazí, správně se odháčkuje, správně proběhnou všechny ty drsné manévry, neshoří v atmosféře, dosedne měkce na povrch a pošle nám ještě fotografii.

Dobře se podívejte na ty lidi v řídícím středisku. To jsou lidi, kteří pracují na nějakém technickém detailu roky, někdy desetiletí, až ho mají tak perfektně zmáknutý, že se na něj dá spolehnout. Neohánějí se hlasitými vizemi a přihlouplými nápady.

TOHLE jsou skuteční machři, kteří dostali naši civilizaci na Mars. Bez drzých potroublých slibů, bez sebezviditelňování a bez pocitu absolutní sebedůležitosti. Nikdy se nedozvíte jejich jména, a přesto jsou ONI ta "civilizace", která dostala lidstvo do vesmíru.

... Bravo, NASA! R^

5 1
možnosti
WW

R^ Ano, z lidí z řídícího střediska lze kromě odbornosti vyčíst skutečnou radost z přínosu, nikoliv radost z odloženého vyhazovu.

1 0
možnosti
DT

Přidala jsem do blogu první obrázek, který sonda poslala. R^

0 0
možnosti
ZJ

R^R^! A velký dík za linkR^.

1 0
možnosti
VT

360 video z data centra je bomba.

0 0
možnosti
DT

... a napínavé to dělají :-)

0 0
možnosti
DT

Hezký večer přeju. :-)R^

0 0
možnosti
JL

Ke clanku dodavam je velmi malou poznamku. Padaky jsou take levne vyrovnavajici stabilizatory na usednuti sondy presne "na nohy".

Vyborny clanek Mrs Tenzler!!!!

0 0
možnosti
DT

To vyrovnávání obstarávají trysky motorů, má jich 12. Když se podíváte na obrázek, zjistíte, že se padák oddělí spolu s vrchní částí štítu v daleko větší výšce.

Hezký večer, Jaroslave. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,29
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.