Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Čím je voda teplejší, tím si ji představuji živější. Když naleju studenou vodu na med, tak ho "ukusuje" líně, zatímco, naleju-li na něj horkou, pustí se do něj hladově a v tu ránu ho má v sobě. A když ji přivedu k varu, tak je dokonce tak živá, že se vydá v průvodech páry do světa.

1 0
možnosti
DT

R^ Ono to vlastně také tak nějak je. Čím teplejší, tím rychlejí pohyb molekul, tím rychleji může být jimi rozpouštěn krystal nebo jinakviskózní tekutina (med).

Chemie a fyzika jsou skvělé věci. Nemusí to být vždycky vysoká věda. Nejlepší jsou ty jednoduché věci kolem nás. :-) Mějte krásný den, Štěpáne, ať se daří.

0 0
možnosti
Foto

dík- jsou určitě skvělé- jako celá řada jiných věd a nauk. Jen je škoda, že je málo učitelů, schopných je podat dětem tak, aby v nich probudili žádostivost po vědění. Kdo chce zapalovat, musí sám hořet.

0 0
možnosti
DT

Jestli to správně chápu, za ten plat to jenom doutná. Ono je to těžké. Lidi, co hoří, jsou jinde zaplaceni lépe, a tak jde učit (a ví bůh, že je to jedno z nejtěžších povolání) jen naprostý idealista nebo ten, komu nic jiného nezbývá.

Já sama mám tak trochu pedagogické přivzdělání, ale do školy bych nešla. Možná kdybych opravdu musela...

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 18,89
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.