Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Děkuju a přeju krásný večer. :-)

0 0
možnosti
DT

Abychom nemuseli všichni skákat na druhou stránku diskuze, chtěla bych vypíchnout kousek diskuze o panu Teslovi. Pane Bajnare, tedy poté, co jsem si to ujasnili ohledně bodu "bez něj by nebylo střídavého proudu"... co ještě významného vybádal? Čím se zapsal do vědy tak významným, že je pro vás důležitější než Einstein, co byl "jen teoretikem"?

2 0
možnosti
WW

Kdyby jen Tesla, ale pan Bajnar usnul někde u Newtonova jablka s gravitací, na kterou se už dnes hledí jinak a existují případy, kdy nelze na důsledky aplikovat Newtona. Temnou energii ani nebudu komentovat, protože pan Bajnar zřejmě nemá ponětí, co takovým předpokladům předcházelo a jak v tom figurují jisté limity a co se týče struktur z chaosu, kdykoliv předvedu, že struktura z chaosu vzniká okamžitě zpětnou vazbou z interakcí a kde se dynamicky mění prostředí, tedy i z fázových přechodů. Žádné fraktály v tom nejsou, pouze stabilita za minimální energii v konkrétním prostředí a už vůbec ne, že když se má jako něco zadat do počítačů, co se nemělo zadat, že to pak sedělo... Nepoctivé rádoby-argumentace, vycházející z něčeho, co se momentálně hodí, nejsou o vědě - nekonkurují vědě, nepatří do ní a tudíž nemohou být akceptovány, česky, neberou se vážně, protože chybí argument a staví se na jednorožcích. Co se týče Tesly, z doby, kdy se dala patentovat i fantazie, pochází poměrně dost nesmyslů, kterých se chytají různé existence, hlavně neznalých věci a ti se pak posilují ve víře...Kde Tesla uspěl a došel uznání, už není pro esoteriky tak zajímavé, protože elektrické stroje, turbíny, regulátory...dobře odráží realitu, než svět kouzel. Ani ten souboj s Edisonem ohledně střídavého a stejnosměrného nebyl o tom, co popisuje pan Bajnar přes zabíjení slonů (to byla věc tehdejší reklamní kampaně), ale o levnější distribuci a bezproblémovou transformaci, kterou vycítil Westinghouse E. C. Stejnosměrný proud je také možné distribuovat na velké vzdálenosti a dokonce lépe než střídavý, pokud se splní pár podmínek, ale v té době jim nešlo dostát. No a co se týče Einsteina, zatím nikdo nepředložil nic lepšího a že se o to pokouší daleko "informovanější", než pan Bajnar, nemusím ani popisovat. Uhýbání kdesi do škol života a hledání argumentačních záchran v jakési pochybné rádoby humanitní filosofii, nic do této disciplíny nepřináší.

2 0
možnosti
PB

Já osobně bych si nebyl tak jist, že záhada je vyřešena i když jistě nevylučuji přirozený původ. Především když se podívám na původní fotku tváře z roku 1976 a dnešní snímky, mám dojem, že fotky se liší i přesto, že dnešní jsou detailnější.

Jednak již v minulosti se objevila podezření z manipulace: viz článek http://paramag.eu/tvar-na-marsu-pravda-nebo-vymysl/

A pak také jsem zaslechl názor, že samotné místo bylo kýmsi kdo si přeje, aby jsme nepoznali pravdu o Marsu upraveno. Pravděpodobně tím samým aktérem, který stojí za likvidací řady sond, které se blížili k Marsu. Na jedné ze snímku sondy Phobos, těsně před ztrátou spojení byl vidět záhadný objekt.

Mimo toto Mars je spojen s mnoha dalšími tajemstvími, jako jsou zbytky pyramid rozmístěných podle určitého geometrického vzoru atd.

0 1
možnosti

Na Marsu žádné zbytky pyramid nejsou.

3 0
možnosti
MK

R^R^ Jo, fotky jsou super. Platí ještě dřívější tvrzení, že kaňony se proháněla voda? Jak je to vůbec s vodou na Marsu; měla být zmrzlá na pólech.

0 0
možnosti
DT

Platí, ano. R^ Voda je v podzemí, převážně, a to jak zmrzlá (na jednom pólu se dělal scan a bylo to kolem tuším 1,5 km) tak tekutá (velké jezero pod tou zmrzlou vrstvou). Voda je slaná (různé soli, nejen kuchyňská ... plus perchloráty, takže jedovaté pro náš typ života). To, že je marsovská voda jedovatá pro nás, nemusí znamenat, že je jedovatá pro místní život. Pokud tedy život na Marsu vznikl nebo se tam nějak dostal, mohl se přizpůsobit místním podmínkám a dodnes přetrvávat v podzemí v podobě jednobuněčných organismů.

Děkuju za zájem o věc a návštěvu blogu. Mějte hezký večer, Miroslave. :-)

0 0
možnosti
Foto

Nikdy to záhada nebyla. Jen pár jedinců se na tom snažilo vydělat nebo se zviditelnit.

Jinak však hezký blog a moc pěkné fotky. Občas se chodím kochat na stránky NASA je tam hodně fotek i videí.

0 0
možnosti
DT

R^ A už jim zdatně konkuruje i ESA. Žijeme v krásné době, jsme přímo rozmazlování.

Krásný večer, Martine, mějte se hezky. A díky za návštěvu blogu. :-)

1 0
možnosti

R^R^R^ - ta stránka nakonec je k tomu báječná. Díky

1 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se vám líbí. R^ Když budete mít čas a chuť, podívejte ještě na obrázky z HiRISE, to je kamera, co snímá Mars s vysokým rozlišením z orbity, z jednoho ze satelitů NASA. To je víc umění jak kdejaký obraz od pozemského malíře. R^

Krásný den a krásný víkend, Dano, mějte se moc hezky. :-)

0 0
možnosti
Foto

Mám podezření že můj soused je mimozemšťan, z jejich dveří vychází divné zvuky i zvláštní pachy. Dano, tobě R^R^R^R^

1 0
možnosti
DT

Jak to testovali v tom filmu Man in Black? Instantní kuřecí polévkou v prášku? :-) Krásný večer do Norimberku. R^

0 0
možnosti
OU
DT

R^ Hezký link! R^

Vidím tam číhat jednoho z nich v kvadrantu A3. :-)

2 0
možnosti

A co na to bojovník proti islámu, za Miloše Zemana a “badatel” Libor Čermák? Doufám, že to teď vysvětlí.

1 0
možnosti
DT

Nevysvětlí. :-) Zahalí se do tajuplného mlčení. :-)

1 0
možnosti
MS

R^ Pěkný článek.

Zaujala mne fotka kráteru Korolev s bílým vnitřkem. Je to velmi podobné vyhaslé sopce z Jamese Bonda, která měla odsouvací dno simulující hladinu jezera a pod tím bylo centrum zločinců s raketovou odpalovací rampou. To, že tolik misí k Marsu selhalo, nemůže být náhoda, stejně jako tato podobnost. Zákeřní Marťani odtud zřejmě sondám k Marsu škodí.

Půvabná je také fotka suchého roští na Marsu

http://www.astro.cz/_data/images/news/2010/01/15/mars-dune.jpg

3 0
možnosti
Foto

R^:-)

Záhadní Marťané sondám k Marsu škodí. To je velmi zajímavá konspirační teorie. R^

Připomíná mi první mně známou konspirační teorii: Všemocný Bůh stvořil fantastický svět včetně fauny, flóry a lidí na Zemi. Když zjistil, že lidi nejsou tak dobří, jak zamýšlel, tak si vymyslel ďábla, na kterého svedl lidské nedokonalosti. Ďábel mu jeho dílo kazí a lidi svádí ke špatným skutkům. Jelikož stvořil vše, tak však musel stvořit i toho ďábla. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 967
  • Celková karma 18,99
  • Průměrná čtenost 1332x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.