Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, cestu na Mars jednou určitě bude možné přežít, ale horší to bude již s cestou zpět. Neboť tam dojde většinou během nějaké doby pobytu k poruše dopravního prostředku, díky tamním extrémním klimatickým podmínkám, a jelikož tam nebude vybudovaný potřebný servis pro mechanické opravy těchto strojů, tak tam posádka již zůstane. Ale zase tam vzniknou marťansko-pozemské hřbitovy, pastva pro pozdější marťansko-pozemské archeology. A ti budou dále tyto hřbitovy rozšiřovat.

1 0
možnosti
DT

R^ To je oprávněná námitka. Marsovský prach udělá s technikou své. Další důvod pro to, aby se stavěla spíš obytná orbitální stanice, ta bude zase ale daná na milost a nemilost záření. Na povrchu Marsu se dá alespoň zakopat.

1 0
možnosti
Foto

Takže, jestli nebude výhodnější na Mars posílat jen roboty, případně se jen krátce pžibližovat k Marsu na jeho oběžné dráze a potom rychle mizet odtamtud. Pokud technika vyřeší všechny podstatné problémy a lidé si budou létat vesmírem jako jejich příbuzní Mimozemšťané, tak to může být i zábava. Ale jestli na Zemi nechybí určité důležité materiály pro stavbu takových vesmírných korábů?:-/

0 0
možnosti
Foto

Možná by šlo zakopat stanici třeba do Strachu nebo Hrůzy. Jejich masou by se posádka na oběžné dráze Marsu mohla před zářením celkem dobře chránit. Nevýhodou je spotřeba paliva pro přistání a odlet. Nevím, jestli to celkově vyjde lépe nebo hůř něž štíty..

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,26
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.