Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte samozřejmě pravdu, akorát jste v tomto případě nemusela být diplomatická. S těmi fanatiky nepohne nic.

0 0
možnosti

Pěkný článek. Budu sdílet na Facebooku.

0 0
možnosti

Díky. :-)R^

Takových blogů bude ještě daleko víc. Budete vždy vítán. R^ Přeju krásný den a díky za zájem o věc.

0 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že nejekologičtější energie je ze Slunce. Je pravda, že Slunce nesvítí stále, ale když svítí, tak můžeme z vody vyrábět vodík a kyslík a můžeme tyto prvky skladovat. Mnoho státu se již na tuto technologii specializuje. Vidím v tom budoucnost.

0 0
možnosti

P72a29v93e74l 30V23é81b62r

28. 5. 2019 18:50

Zrovna tak, jako se dnes nenajím chleba vyrobeného z obilí, které bude vypěstováno za deset let, tak dnešní produkci energie nepomohou technologie, které budou použitelné za těch deset let. Energii potřebuji tady a teď a musíme použít to, co je použitelné dnes.

Samozřejmě, výzkum v dané oblasti je chvályhodný a zcela jistě přinese v budoucnu užitek, ale je nebezpečné soustředit se na nehotové technologie.

2 0
možnosti

Poslední dobou uvažuji, že místo kreacionistů si více budu všímat zelených ideologií, protože aktuálně jsou mnohem nebezpečnější. A to jsem členem dvou organizací zabývajících se ochranou přírody :-/

3 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

Důležitá je etika zbavování se jaderného odpadu. Uběhla krátká doba, myslím, že ještě nejsme schopni vidět všechna pro a proti jaderné energie.

Taky by bylo dobré snížit spotřebu energie, je kde šetřit.

R^ karma za zajímavý článek

1 0
možnosti

R^ Samozřejmě, že lze šetřit, třeba když se budete sprchovat v zaměstnání a ne doma, ale to šetříte jen svou kapsu, přičemž někdo jiný ten rozdíl musí doplatit, takže k šetření nedochází. Něco podobného se dá říci i o jistých šetřících technologiích, třeba takové elektroauto sice nemá výfuk, jak rádi argumentují ekoteroristé, ale zato pořádný komín v nedaleké uhelné elektrárně. Pokud takto odpovíte nějakému ekoteroristovi v anketě, naštvaně tuto odpověď vyhodnotí jako špatnou a skutečně se tento případ objevil v televizi. Trochu by mě zajímalo, jak chcete šetřit v továrnách, kde už dávno je zájem platit nejméně a stejně tak v domácnostech, kde si lidé už vyměnili žárovky za LED, nesvítí zbytečně, někde dokonce i netopí a mají slabší spotřebiče, které však sežerou dvojnásobek, protože je nutné, aby běžely delší dobu...tak kde chcete šetřit? Ne každý si můźe dovolit investici do panelů nebo tepelného čerpadla - to začne šetřit až za několik let a výroba těchto technologií také není šetrná k prostředí a sežere spoustu energie. :-)

5 0
možnosti

R^R^

Levná a dostupná energie umožnila všechno to, co dnes považujeme za jakýsi standard a nejde jen o životní úroveň. Je ironií, že ti tzv různí aktivisté sami nechtějí slevit ze svých nároků na pohodlí a po té, co se dobře najedí z produktů supermarketu, svolají se počítačem nebo mobilem, nasednou do auta a jedou si zademonstrovat... Alternativy ve svých špičkách dokáží nahradit "tvrdé" zdroje, ale jenom po krátký čas, nehledě k tomu, že energie z těchto alternativních zdrojů je drahá kvůli použité technologii a celkové investici. Pořizovací cena vs výkon se lépe odráží v provozu atomových elektráren a pokud se atomová elektrárna vymaní z dluhu, cena energie je pod cenou z alternativních zdrojů. Někde se naštěstí jasně řeklo, že až bude možné přepínačem přepnout na alternativy tak, že nikdo nic nepozná a to po neomezeně dlouhou dobu, pak se teprve odstaví atomové bloky. Určitě jde žít s minimálními nároky na energii, ale to by nás nesmělo být hodně a to je ten hlavní problém. To je příčina všeho. Kdosi se mi snažil vnutit myšlenku, jak by to bylo pěkné, kdyby si každý obdělával pole...ale co bude tahat jeho pluh, když se přísun energie omezí, tím i výroba ...jeho ušmudlaná děcka? Kromě toho, na políčko pro každého by bylo nutné něco udělat s populační křivkou...ale o tom už nechtěl slyšet a předstíral telefonování. )) Prostě podle nich se technologie vyrábí ze vzduchu a energie z "mělkých" zdrojů bude stačit i přes stoupající nároky na energii a paradoxně i kvůli alternativám, které je třeba technologicky zaštítit. Nejsem proti alternativám, sám je využívám, i když o jejich návratnosti nemám dobré mínění, nic méně, když někde z bouřky strom spadne na elektrické vedení a to se posledních letech stává dost často, dočasně to nejdůležitější funguje z vlastní produkce.

5 0
možnosti

R^ Souhlas.

Někdy si to i představuju. Jaké by to bylo, kdybychom museli žít jako naši předkové. Já ještě jako malá zažila úplně starou generaci, která to ještě tak praktikovala. Uměli zorat, bydleli v domečku bez topení jen s kamnama, do kterých si chodili do lesa nasbírat dříví a šišky. Jedlo se víceméně co dům dal a ponejvíce zelí a brambory stokrát jinak. Měli zvířectvo, neměli televizi. Od rána do večera pracovali na hospodářství, aby je to nějak uživilo. Dožili se osmdesáti a někteří do skoro sta let - ale ten život byl opravdu drsný.

Zahodit mobily, zahodit počítače, zvyknout si na vlezlou zimu a jednoduché jídlo, mít pořád co na práci, práci, která nikdy nekončí. Neexistující volný čas, jen ubíjející rutina. Ti by se divili... teoretici... :-)

4 0
možnosti

P13a84v32e48l 13H60e93k

27. 5. 2019 12:56

Napsala jste to velice hezky, karma.

1 0
možnosti

Děkuju, jsem ráda, že se vám líbilo. Blogů na tohle téma bude ještě víc. Mějte krásný den, Pavle. :-)R^

0 0
možnosti

Souhlas.R^ Myslím si, že by i Němci měli přehodnotit svůj záměr ukončit provoz jaderných elektráren. Ta jejich reakce po havárii Fukušimy byla poněkud ukvapená (taková merkelovská:-)). Jaderné elektrárny v Evropě pracují v úplně jiných přírodních podmínkách.

4 0
možnosti
Foto

Problém bych ale viděl v tom, že Zelení jsou v Německu pořád populární. Napodled to ukázaly volby do EP.

Uvidíme, jak se zanedlouho (myslím, že už zbývají jen necelé 3 roky) projeví odstavení posledních jaderek v Bavorsku.

0 0
možnosti

Velice zajímavý článek R^

0 0
možnosti

Děkuju. Jsem moc ráda, že se vám líbilo. Díky i za návštěvu a přeju krásný den, Jiří. :-)R^

0 0
možnosti

P49a82v38e16l 11V90é32b49r

27. 5. 2019 11:44

Tedy, paní Dano, váš text by se měli povinně učit všichni ekošílenci a znalost tohoto textu by měla být povinnou podmínkou při vstupu do libovolné ekologické organizace (no, trochu přeháním - ale ne moc).

4 0
možnosti

Takových blogů bude ještě daleko víc. Je to obrovské téma a dá se o tom napsat strašně moc řádků. A mělo by se. :-)

Krásný den, Pavle, mějte se moc hezky a díky za milou návštěvu. :-)R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS