Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WW

R^Pěkný a zajímavý článek na přestávku s kafem. ;-)

3 0
možnosti
DT

Děkuju - jsem ráda, že se líbilo. :-) Mějte krásný den, Waldo. R^

0 0
možnosti
JS

Nejsem odborník, přesto si dovolím považovat tento příspěvek za velmi kvalitní názor oproštěný od politických zájmů. Klobouk dolů, ovšem nebude to snadné.

1 0
možnosti
DT

Děkuju. :-) Chtěla bych postupně rozebírat další a další facety věci.

Tady u tohohle pro mě bylo důležité napsat, jak vlastně (a proč) vznikla ta teorie, že na člověka mají vliv i naprosto minimální dávky záření. Je to totiž nelogické a odporuje to pozorování, přesto na tom někteří vědci trvají. Má to své historické důvody a já budu ráda, pokud se vám blog líbil, když ho budete sdílet dál - čím víc lidem se podaří víc vysvětlit, tím míň jich bude mít onen panický strach z neznámé věci.

Lidi by neměli mít strach zbytečně, jen proto, že se nějací aktivisté dělají důležití... a proto, že někdo sleduje nějaké svoje nečisté politické cíle...

Děkuju za návštěvu a přeju hezký den, Josefe. R^

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
DT

R^ To by bylo zajímavé. R^

Lidi jsou systematicky děšení různými aktivisty bez vzdělání ale s velkou potřebou vysílat - a naprosto ignorují skutečné zdroje "radioaktivity". Slánku, banány, NPK hnojivo, apod.

Ale abychom to nakonec nedotáhli až na zákaz prodávat sůl v supermarketech. Ta s modrou barvou v příměsi - je dokonce s uranem. Je z Íránu. :-) V dnešní době je možné všechno.

2 0
možnosti
DT

Děkuju. :-) Za milá slova i návštěvu.

Jsem ráda, že se vám líbí - a když budete mít chuť a možnost to nějak sdílet nebo šířit... vy víte, že mě to potěší. Mějte krásný den, Milane.

1 0
možnosti
VV

Dobrý den ,nevnucuju se , nepodbízím ... paní Drábová má před důchodem ......

1 1
možnosti
MS

... a byla dvakrát u Šípa.:-)

1 0
možnosti
Foto

Přehnaný strach z moderních dobrých jaderných elektráren je stejně iracionální jako strach některých lidí (zpravidla žen) žen z pavouků. Ve střední Evropě v současné době nebezpeční pavouci nežijí (možná až na výjimky, jist si tím nejsem), ale před mnoha a mnoha lety, když naši předchůdci žili v Africe, tak tam pro lidi jedovatí pavouci žili. Jelikož ženy se staraly o zásoby, o které měli zájem i pavouci, tak s pavouky získaly špatné zkušenosti. Tyto špatné zkušenosti s pavouky a starch z pavouků díky genům některé ženy zdědily dodnes.

Další důvod strachu z jaderných elektráren je, že této materii pouze málo lidí dobře rozumí a mnozí lidi se často bojí neznámého.

10 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
Foto

První obětí radioaktivního záření byla ale Marie Curie Sklodowská, která bezpochyby byla dlouhodobě vystavována pouze malým účinkům radioaktivního záření. Podle vašeho blogu by měla žít do dnešních dnů.

A že by třeba roentgenové záření nemělo žádné negativní účinky alespoň na zdraví laboratorních myší, bych se velmi divil.

A také bych se divil, kdyby ta komise OSN si nevyzkoušela své tvrzení na laboratorních myších.

0 6
možnosti
JH

J89i21ř89í 78H87o81l30ý

17. 6. 2019 8:37

Nad lidskou blbostí se taky nedá zvítězit. Ale nikdy se nesmí přestat proti ní bojovat.

Jan Werich

6 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,32
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.