Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Děkuju a přeju moc hezký den. :-)R^

2 0
možnosti
JS

Díky za reálný pohled na boj proti jaderné energetice.R^

Myslím, že už v současné době má německá energetická "koncepce" vážné trhliny.

5 0
možnosti
DT

A to se teprve rozjíždíme. :-/ Momentálně se tu do věci bohužel podle mě promítá jev, kterému se říká "doba postfaktická".

Znudění, líní a ničím potřebním nezaměstnaní budou ničit to, co vybudovaly generace jejich předků.

Začínáme s řečmi o další dani z energie a zákazu spalovacích motorů.

Hezký den a děkuju za zájem o věc a návštěvu blogu. R^

5 0
možnosti
MN

M69i61l81a83n 44N83e77t74r31h

15. 7. 2019 23:06

Dost pravdy, ale dost jste si to i přibarvila. Jaderná energetika je těžkopádná, ne že ne, a už vůbec není levná, a účinnost 30-40 % žádná sláva. Jinak Německo kupuje elektřinu především z Polska, ČR je pouze tranzitem.

0 6
možnosti
Foto

Možná byste mohl být konkrétnější a napsat, kolik a čeho znamená ve Vašem pojetí "vůbec ne levná" a podle jakých konkrétních kritérií posuzujete velikost parametru "těžkopádnosti" té které energetiky.

3 0
možnosti
JS

A nejhorší je, že to zas zaplatíme tady v ČR. Oni levně dovezou elektřinu od nás do Německa, kde bude dražší, tím pádem zdraží i tady a zas čechačku plať ČEZu a dalším.

2 0
možnosti
DT

Všichni jsme ve střední Evropě provázaní a tím nebo jiným způsobem nás vždycky zasáhne všechno, co dělají i sousedé. Momentálně na tom sousedé vydělávají - ale jak dlouho... Klidně se může stát to, co zmiňujete.

Děkuju za návštěvu blogu a přeju hezký den. R^

2 0
možnosti
Foto

R^A když to bude vyrobené za hranicemi, tak původ nevadí?

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
JS

V Rakousku byly inzerovany a prodavaly se (nikterak levne) domaci transformatorky, ktere mely oddelovat spatnou "radioaktivni" elektrinu (Temelin) od te dobre, ekologicke. Na lidske blbosti se da slusne vydelavat.

2 0
možnosti
Foto

Přitom by to mohlo skutečně fungovat:

Podle dostupných iúdajů z energetického dispečinku o výrobě elektřiny z větru a Slunce by to v každém okamžiku, kdy jejich zastoupení v elektrické síti poklesne pod nějakou hodnotu - třeba pod 50% - vypnulo celou domácnost patřičného ekologisticky uvědomělého jedince. Po uplynutí doby odhadovaného malého výkonu by se proud na chvilku zapnul do internetového připojení a pokud by už FV a větrníky vyráběly dost, zase by se v domácnosti proud zapnul. Jinak by se potmě čekalo dál.

4 0
možnosti
TT

Zdravím, Dano & spol.! O tom, že s Vaším popisem pseudoekologické politiky v říši souhlasím, se snad extra zmiňovat nemusím. Ale jak tak mezi prací dnes čtu přibývající příspěvky v diskusi, uvědomuju si, že k tomu musím taky něco říct: Hysterický strach a fanatická nenávist vůči jaderné energii, vůči jaderným procesům vůbec, nesouvisí jen s tou v článku zmíněnou a zde propíranou kampaní neomarxistických světaspasitelů (pseudo) a následnými příživnictvími. Je to také způsobeno ochotou hlupáků věřit v iracionální kecy. Když se člověk tak podívá, jakým nesmyslům miliony a miliardy lidí věří, víra ve Zlo zosobněné "jádrem" vůbec nepřekvapuje. ;-)

6 0
možnosti
DT

R^ Naprosto souhlasím. A čím nevzdělanější, naivnější, mladší, tím ochotnější dělat užitečné postavičky ve hře, o které sami nemají tušení.

A právě proto vznikl ten můj seriál blogů "mýty kolem jaderné energetiky". Opravdu moc doufám, že se dostanou tak nějak "mezi lidi" a třeba někomu někde pomůžou v polemice s aktivisty, dejme tomu.

Nikdy nikdy bychom tu osvětu neměli vzdávat, protože jak je vidět na příběhu z tohohle blogu - začíná to nenápadně pár hlupáky a chaoty a končí to negativními rozhodnutími na velice vysoké úrovni.

Děkuju za milou návštěvu Tomáši, mějte moc hezký den. :-)R^

2 0
možnosti
DT

Děkuju a přeju moc hezký večer. :-)

0 0
možnosti
MH

Děkuji za pěkný a rozumný článek.

Vidím to podobně, byť v oboru jaderné energetiky nejsem vzdělán.

2 0
možnosti
DT

Děkuju za milá slova, Martine, a hlavně za zájem o věc a návštěvu blogu. Mějte hezký večer. R^

0 0
možnosti
Foto

Tak je to se vším, do čeho se začne montovat stát. Třeba nastane zlom, až se budou vyrábět malé jaderné reaktory pro lokální spotřebu. Ty jsou, myslím, ale zatím v nedohlednu, i když se o nich minimálně 20 let mluví.

2 0
možnosti
PV

P30a88v40e14l 90V56é83b97r

15. 7. 2019 14:34

Vůbec nechápete jádro problému. Zelení se, ve své touze něco zakazovat a někoho omezovat a tím vládnout, zaměřili na jádro. Jádro je prostě u nich špatné a je jedno, jestli je reaktor velký jako několikaposchoďový dům, nebo jako lískový oříšek. Jádro je prostě fuj a hotovo, konec diskuzím. Teď zakazují velké elektrárny (protože male nejsou), potom budou zakazovat malé.

15 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,30
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.