Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Dokud nebude dodavatel jaderného paliva povinen na své náklady (tj. v prodejní ceně) odebrat a postarat se o vyhořelé palivo, je jaderná energetika především zátěží pro naše potomky.

1 8
možnosti
MK

Veiedeli ste že prevádzkovateľ jadernej elektrárne je už veľmi dlhé roky povinný odvádzať peniaze do fondu likvidácie (tzv jaderný účet?).

Sú tam peniaze na likvidáciu elektrárne a trvalé uloženie paliva.....

https://oenergetice.cz/elektrina/tvorba-financnich-rezerv-na-vyrazovani-jadernych-elektraren

Viete o nejakom podobnom účte pre likvidáciu RA látok obsiahnutých v popolčeku a škváre z uholných elektrární?

11 0
možnosti
MK

Radioaktivita je nebezpečná. PRetože tomu nerozumieme, nechceme rozumieť a navyše nieje vidieť... ;-)

0 0
možnosti
PS

Stejně jako jaderné bomby.

Neměli bychom se bát je používat.

0 4
možnosti
ND

Přiznám se, že článek byl na mě hodně odborný a tak jsem z něj něco polapala, ale hlavní byl pro mě výsledek jak se to s tím vlivem atomovky na lidi má. Díky, přeju hezký den.

0 0
možnosti
MK

No namňa bol zas príliš zjednodušujúci a trošičku nepresný. Takže asi rozumný kompromis.

0 1
možnosti
JK

J84a37n 78K13a34r15a34s78e78k

22. 7. 2019 11:56

mam opet nekolik kritickych pripominek.

Na zacatek takovou malickost: autorka pise v clanku 'nekdo spocital' - tohle uz dnes nejde - to je, jako by se reklo 'jedna pani povidala' - to mozna fungovalo drive, ale dnes musi byt argumentace adresnejsi - nakonec jeste nekdo prijde s napadem, ze autorka manipuluje.

Dalsi problem vidim v tom, ze priznivci jaderne energie aktivity nekoordinuji a ani argumentace neni jednotna. Prave minuly tyden byla v poradu 'Talk z hangaru 7' diskutovana jadrna problematika v Rakousku. Pro-jaderny aktivista Reiner Klute take hovoril o te leukemii u deti v okoli tech jadernych el. A misto toho, aby poprel ze to existuje (tak jako autorka a pan Taticek) , tak to verejne priznal a hned mel vysvetleni, ze to u te elektrarny Sellafield bylo zpusobeno nejakym virem, ktery prinesli do okoli ti delnici, co tu elektrarnu staveli.

Tady se musi priznivci jadra domluvit - budto zatloukat a nebo mit jednotne vysvetleni.

Problem samozrejme je, ze k takovym rozhovorum jsou pozvani i odpurci jadra. V citovanem poradu vystoupila i aktivistka neziskovky Global2000. Lide slysi to jmeno a jdou na stranku te organizace a vidi tam obrazky ze staveniste elektrarny Mochovce. Je tam videt neporadek, trhliny ve zdech a podobne veci, ktere se verejnost nikdy nesmi dovedet, jestlize chceme ten levny a zdravy proud z toho atomu. Ty zradce, kteri ty informace te neziskovce dodali je treba samozrejme tvrde postihnout - ale to nestaci - atomovy dozor musi minimalne ty fotografie oznacit za fotomontaz. A v novinach se musi objevi fotky uklizeneho staveniste, Tak jak za starych casu v Rudem Pravu. Specialiste z te doby jeste ziji, je jim sice 80 ale radou by mohli prispet.

Ze to jde bylo mozno presto videt minuly tyden. V tom poradu vysvetlila atomova odbornice, ze ve Fukushime se vlastne nic nestalo. A den nato byly v novinach obrazky, jak se na plazich 25 km od Fukushimy opet koupou lide v mori. Fotky rozzarenych :-) detskych obliceju. Presne takhle se na to musi jit.

1 6
možnosti
Foto

Můžete prosím dát oskaz na konkrétní slova té Vámi zmiňovaná slova "atomové odbornice"?

Tedy konkrétně na slova "Ve Fukušimě se vlastně nic nestalo".

Pokud jste si to celé nevymyslel, měl bybyste být schopen takový odkaz dodat.

Pokukud odkaz nejste schopen dát, nejsíš se jedná z Vaší strany o podobný případ manipulace, který kritizujete v prvním odstavci svého příspěvku.

6 0
možnosti
JV

Boj s lidskou hloupostí nikdy nekončí. Díky za další díl osvěty.R^

1 0
možnosti
DT

R^ Nekončí a nesmí se nikdy vzdát. Navíc v dnešní době, kdy se hloupost díky netu šíří rychlostí světla...

Krásný den a díky za zájem o věc a za návštěvu. :-)R^

0 0
možnosti
PV

P50a13v16e77l 47V20é68b53r

22. 7. 2019 10:56

Výborně, paní Dano, výborně!

Já jenom doufám, že získáte nyní větší prostor pro vaše články a nebudete omezena pouze na tento blog. Evropa takové lidi potřebuje.

6 0
možnosti
PV

P40a22v88e33l 42V82é22b84r

22. 7. 2019 10:58

P.S. Zubatá příšera ohryzala slupku od melounu a usnula spánkem spravedlivých štěňat. Co vaše zubatá příšera?

0 0
možnosti
JH

J64i20ř50í 30H85o88l61ý

22. 7. 2019 9:59

Náprava je celkem jednoduchá.

Obvinit dotyčné lháře z šíření poplašných zpráv.

2 0
možnosti
DT

Dnes, když se dokonce radostně usmívající ***píp**** předvádí v televizi s řečmi o tom, jak poškodili blokádou dvě elektrárny a vyřadili je na pár dní z provozu... A nikdo je nesebere, nezavře a nedá jim to sebezviditelňování a poškozování ostatních k úhradě....

:-/

Kéž by to bylo jednoduché. Díky za návštěvu a zájem o věc, mějte hezký den, Jiří.

4 0
možnosti
Foto

Zdravím Tě, ATOMOVÉ DĚVČE, a děkuji za atomový článek!R^R^R^R^

1 0
možnosti
DT

Přeju krásný den do Norimberku, mějte se všichni pospolu moc hezky, Horste. :-)

0 0
možnosti
TT

Ještě jednou dnes zdravím, Dano, a moc děkuji za tento seriál - jeho důkladnost i komplexnost jsou fenomenální. R^R^ Dovolím si jen říct svoje k tomu, že když píšete: "... chci veškeré aktivisty, kteří roznášejí apokalyptické zvěsti o životu nebezpečném běžném provozu jaderné elektrárny, označit za ... neznalé. Nebo [...] za nestydaté manipulátory", že se podle mého názoru jedná také o typický důsledek víry ve lži i obelhávání sebe sama, kterému dotyční věří - tedy vlastoduševně vytvořeným lžím. (Abych pojednával také o tomto fenoménu, aktivoval jsem svůj blog, leč poslední tři týdny mi práce a ostatní povinnosti čas k jeho rozvíjení nedopřály - proto to sem taky píšu, abych se donutil k pokračování např. už dnes, já sobecká potvora. ;-))

A když jsem tak viděl na obrázku elektrárnu v Aargau, vzpomněl jsem si samozřejmě na aktivistickou manipulaci s případy leukemie u dětí, které se údajně ve zvýšeném počtu vyskytovaly v širším (do 50 km) regionu okolo předmětné jaderky. Protože se jednalo o případy 2, i když měl být (podle exaktní stochastiky ;-)) na danou plochu a počet obyvatel v dětském věku případ 1, tvrdili a tvrdí ti lumpové, že jaderná elektrárna zvyšuje výskyt leukemie u dětí o 100 %. Ale raději to teď odešlu, než se zase naštvu.

11 0
možnosti
MK

Štatistiky: dokonca je dokázané, že takmer polovina ľudí, ktorí jedia chlieb umrie predčasne. Oproti priemeru.

A polovina školákov je podpriemerná...

0 1
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.