Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkný blog.

Mezi mořskými oblázky mám rád i ty "nepůvodní". Například krásně omletá sklíčka, jak ukazuje jedna z fotografií. Je to původem pozůstatek hloupého chování, protože skleněné střepy ve vodě kdekoliv, nejenom tam, kde se lidé chodí koupat, jsou barbarstvím. A přesto z nich moře nakonec udělá nádherné, svítící oblázky. Přijde mi to skoro jako symbolický jev.

A vzpomněl jsem si taky na téměř dokonale kulaté oblázky na dně travertinových bazénků na jedné říčce v Itálii. Ty ale nevznikají omíláním materiálu, naopak, tvoří se postupným přibýváním vysrážených minerálů z termální vody.

Zdravím :-)

6 0
možnosti
DT

Když byste někdy zavítal na Lanzarote, tak zajděte na jejich černé pláže. Hemží se to tam takovými zelenými sklíčky, ale jsou to olivíny. :-)R^ Je to takový krásný planetární pozdrav.

Přeju krásný den a díky za milou návštěvu, Marku, mějte se hezky. :-)

1 0
možnosti
Foto

Dík! :-) Tak tedy mám další sen, kam bych se chtěl zajet podívat :-)

0 0
možnosti
DT

R^ Je tam krásně. Je to taková odlehlá černá pláž na západní části ostrova, na východní jsou turistická střediska a bílé pláže. Tam na té černé budete skoro sám a navíc tam můžete nasbírat pozdravy z vulkánu (olivíny).

0 0
možnosti
Foto

Olivíny obdobné kvality a ve velkém množství lze najít v čedičovém lomu u Smrčí nedaleko Železného Brodu, případně všude tam, kam kamennou drť z tohoto lomu vyvážejí (na cestách obvykle zejména po dešti).

http://www.laskaksutrum.cz/smrci-u-zelezneho-brodu/

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,30
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.