Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte já si myslím, že pomaličku nastává obrat. Aspoň příznaky už cítím v médiích. Včera se objevil na Idnes rozsáhlý článek o obrovských potížích s recyklováním velkých větrníků. Je to taková první vlaštovka, že si i mainstream začíná uvědomovat, že jde do tuhého. Tyhle kecy o nebezpečnosti jádra a všemocnosti obnovitelných zdrojů vydrží tak akorát do prvního blackoutu. Včera tu foukalo jak o život. Pili jsme kávu, pak vypadla elektřina, a mě napadlo, že už je to možná tady. Ty větrníky na Baltu musely běžet jak o život. Manžel (energetik s praxí na rozvodnách) se mnou hodinu rozebíral, jak si ON neumí představit, jak by se řešilo v rámci blackoutu jen spojení s rozvodnami. Zná jich desítky ze své 40 leté praxe. Ani jedna u nás není stejná, jako druhá. Kdysi byly napojené na zvláštní telefonní systém, který se dal připojit na nouzové napájení. To je dávno zrušené (prý aby se ušetřilo), sice se všichni odvolávají na radiové spojení, ale bez napájení vysílačů je otázka, jak by najetí nouzáku sem fungovalo. Totéž platí pro mobily. Každá rozvodna má jiný způsob, jak řídit vlastní spotřebu. Kdo tam ty lidi dostane, když nebudou fungovat benzinky - a včas? On sám tvrdí, že by to byl během 3 dnů takový binec, že by proti tomu jaderná nehoda byla prkotina. Fakt je, že lidstvo nekontrolovaně přibývá, vyčerpává zdroje a nakonec, jádro je nejmenší zlo. Tedy pokud si chceme kdykoliv uvařit to kafíčko na elektrickém vařiči. To, že se začínají pomalu přiznávat nesmysly, které tvrdí Zelení, je myslím začátek. Neštěstí je, že sbírají body ve volbách v Německu, které dnes přes EU zkouší poručníkovat celé Evropě. Ale věřte tomu, jen do prvního maléru s obnovitelnými zdroji. Až něco lidi opravdu vyděsí, na tyhle žvanily se fofrem zapomene. Do té doby ovšem bude VW prát do výroby plno eur na elektromobily, které není ani kam zapojit - naštěstí. Jinak by došla elektřina už zítra. Zdravím všechny a držím palce, nenechte se zblbnout rádobyaktivisty.

5 0
možnosti

To jste napsalal moc hezky. R^ A úplně přesně. Tohle nám hrozí - a zdaleka ne všichni si to umí uvědomit. Ne že by lidi byli přímo hloupí - ale prostě na to ve víru všedního života nepřijdou, že by o tom měli přemýšlet.

Myslím, že by o takové věci byl dobrý blog. Nechcete ho napsat? Nebo několik blogů. Máte doma přímo zdroj relevantních informací - to by bylo moc cenné myslím.... R^

Mějte moc hezký den, Dani, ať se vám vydaří a díky za milou návštěvu! R^:-)

1 0
možnosti

P89a23v13e91l 55V29é81b65r

1. 10. 2019 9:54

Heršoft, ty chytré Dany se nám tady nějak množí...R^

1 0
možnosti

Ale to ne Dani. Jsem celoživotní ekonom a moje doména jsou daně a koníček hudba. Mám sice doma energetika už 40 let, ale každou pětiletku mi vysvětluje rozdíl mezi napětím a proudem a pak snáší mé otázky typu: Proč na zabití stačí méně Ampér, než Voltů? I kdyby mi mohl vysvětlit leccos, já bych to určitě špatně napsala. Navíc už je 2. rokem mimo pracovní proces a tak, jak ho znám, by se rozpakoval poučovat. Nicméně jednu zkušenost máme společnou. Jakmile se podrobněji podíváte na procesy v kolosech velkých nadnárodních firem, velmi brzy zjistíte, že jsou to obři na hliněných nohách, které dost často udržují v chodu banky. ČEZ, Komerční banka, Siemens - bývá to jak přes kopírák u těch, kteří zaměstnávají víc jak 5000 zaměstnanců. On byl u ČEZu, já u Siemensů, dcera u KB.

Ale mohlo by být zajímavé napsat Oratorium na téma "Jak jsem rozbíjel atom".;-D Za pokřiku aktivistů. ;-D;-D Chtělo by to najít dalšího Händela. :-) Zdravím. R^

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Děkuji - a stačí Dano - Petře. Vaše diskuse čtu vždycky ráda. Pozdravuji. :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS