Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rozdíl mezi mnou a autorkou blogu spočívá v tom, že jsem ochoten risknout v budoucnu nějaký jaderný průšvih spojený s využitím jádra pod vlivem knihy Petr, já a atomy, kdežto autorka si nepřipouští, že by k nějakému průšvihu mohlo dojít kdykoliv v budoucnosti.

Obávám se, že přesně takový postoj pravděpodobnost takového průšvihu zvyšuje.

0 0
možnosti

Rozdíl mezi námi spočívá v tom, že já k věci přistupuju z pozice někoho, kdo ví, o co se jedná - a na koho se v případě hypotetické nouze obrátíte s prosbou o pomoc a dekontaminaci. :-)

Rozumování o pravděpodobnosti průšvihu nechte těm, kdo jsou za to zodpovědní. Máme tu opravdu dobře pracující organizaci, která se o vše potřebné stará. Lidi, kteří to dělají, moc dobře vědí, oč běží. Díky jejich vzdělání, ne pod vlivem nějaké knížky z roku 1955. :-)

1 0
možnosti

Jako prvňáčkovi nám ve škole na počátku 60. let pravidelně dávali lžičku rybího tuku s tvrzením, jak moc potřebujeme jód a D vitamin. "Možná, že oboje opravdu potřebujeme", myslela jsem si tehdy, ale nenáviděla jsem to, byla to odporná břečka. Přitom nikdo nechtěl pochopit, že by bývalo stačilo naučit děti mít rád olejovky. Já je zbožňuji dodnes - na ještě teplý chlebík buď s nakrájenou cibulkou, anebo s plátky citronu - mňamka. Zdravím Dani. Bylo by toho hodně, co do nás cpali zbytečně. R^

0 0
možnosti

R^ Budete se smát, ale jako malá jsem o tom slyšela a sama si koupila rybí tuk, protože mi ho nikdo nenutil. Byl celkem dobrý a chutnal jako ryba. To byl asi ten psychologický rozdíl, když to člověk dělá dobrovolně a když musí. Dnes to máme v tabletách a je to předražený stejný rybí tuk. Jen to nijak nechutná. :-)

Děkuju za vzpomínku :-) Mějte moc hezký a milý den, Dani. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Já zažil akci, kdy se doporučovalo potírání zubní pastou. V té době byla totálně vyprodaná.

1 0
možnosti

Zubní pastou Fluora jsme jednou na lyžích natřeli opilému kamarádovi chodidla neesteticky vykukující zpod deky. Zda ho to později proti něčemu ochránilo, není známo:-).

1 0
možnosti
Foto

Jodovou terapii jsem prováděl již jako dítě. Do lahvičky s jodovou tinkturou jsme nasypali chemikálii (nabudu uvádět jakou) a nechali reagovat, Po určité době vznikla na dně sraženina (Jododusík), kterou jsme odfiltrovali a udělali malé kuličky, které jsme nechali vysušit.

Stačilo kuličku upustit na zem a rána to byla veliká, zvláště ve škole. Nevím proč, ale dostal jsem za to dvojku z chování.;-D

4 0
možnosti

P60a88v79e77l 36V10é63b77r

14. 10. 2019 15:27

Inu, jste oběť socialistické morálky. To já jsem zase dostal dvojku z chování (před horší známkou mě zachránil můj vynikající prospěch) za to, že jsem donesl hořlavinu na lampionový průvod za účelem autodafé lampiónů...

4 0
možnosti

Děkuju a přeju hezký den, Jiří. :-)

0 0
možnosti
Foto

Jako nezbedný klučina, jsem se často dostal do styku s jódovou tinkturou z rukou dědy, který mi často ošetřoval všelijaké rány. Možná z toho důvodu jsem se později naučil i JÓDlovat. Dano, tímto článkem jsi mi vnukla tuhle mou myšlenku. Omlouvám se, že jsem tuto hovadinku tady umístil. Někdy mě napadají ještě větší blbosti, asi proto mám rád ŽIVOT! Tohle patří Tobě za zajímavý JÓDOVÝ článek R^R^:-)

3 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

I vdechováním se do organismu dostanou radioaktivní částice. Proto je nebezpečný radon. Váže se na prach, který ulpívá v plicích, do kterých vyzařuje a způsobuje rakovinu. Pravda je, že doba expozice potřebná k vyvolání takového bujení, čítá i 25 let.

1 0
možnosti
Foto

Před účinky radonu jód nechrání.

3 0
možnosti

Myslím si, že Češi jsou z tohoto pohledu nejvíce ohrožený národ na světě. Nejenom že jsme zahrádkáři, ale i vášniví houbaři. Z pohledu pozření zamořených potravin tedy samá negativa. Útěchou snad může být jen to, že se tyto skupiny rekrutují hlavně z řad seniorů, kterým se už tabletový jód stejně nedoporučuje.:-)

Jinak ale vážně, moc dobrý a poučný článek.R^

0 0
možnosti

P70a46v48e28l 27V29é91b23r

14. 10. 2019 15:35

No, s tím ohrožením ze zahradničení bych krapet nesouhlasil. I když ... vlastně dnes moc prodávaných potravin na poli (tj. na větší zahrádce) neroste a mají svůj původ spíše na ropných polích.

0 0
možnosti
Foto

Mno, když se chystalo spuštění Temelína, dostali prarodiče žijící 11km odtud leták obsahující mj. rozpis dávkování jódových tablet. Doma je neměli, ale jak jsem se právě dočetla, ve věku nad 40 let se jódová profylaxe už ani nedoporučuje... Ano, musela jsem si najít příslušné oficiální texty, za celou svou praxi jsem tento přípravek nevydávala, jen po Fukušimě na něj byly dotazy.:-) Ovšem to, že jódová profylaxe má minimální význam, je pro mě novum... A jako ochrana před dlouhodobou expozicí např. z potravy se ani nedoporučuje.:-)

0 0
možnosti

R^ Po Fukušimě lidi bláznili i tady. Vzpomínám si, jak kdesi v Kanadě stál redaktor v lese s Geiger-Müllerovým detektorem a detekoval jakési strašné číslo, držel to chvějící se rukou do kamery a připadal si strašně ozářený. Byla to asi třikrát menší hodnota, než jakou máme my jako přirozené pozadí. :-) Nedávno (pár let) zase lidi hromadně skupovali a asi i pojídali) tablety v okolí Aachenu (Cách), protože tam Zelení vyvolali hysterii kvůli belgické jaderné elektrárně. :-/ Kolik lidí si asi tehdy poškodilo kvůli těm zeleným demagogům zdraví.....

Krásný den Kláro, mějte se moc hezky. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Ale přece jenom.

Alespoň Stalin dostával jodové tabletky jako lék proti vysokému krevnímu tlaku. Takže možná by to bylo vhodné takto masově používat.

0 0
možnosti

Dřív se taky na všechno dával arzén. Dobrou chuť. :-)

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS