Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

R^ Po Černobylu by podání tablet smysl mělo, protože spousta lidí na zamořeném venkově bylo z velké části odkázáno na potraviny z vlastní produkce. Bohužel je nedostali vůbec nebo pozdě. Části lidí je obtížné nebezpečí radioaktivity vysvětlit.

2 0
možnosti
DT

Ano, v okolí elektrárny. Případně tam, co šel ten první kontaminovaný mrak. R^ U nás už to bylo příliš slabé.

Ale u nich by to těm dětem asi pomohlo. Bohužel - systém na děti kašlal. :-/:-/

Zase na druhou stranu tam zůstávali na kontaminovaném území lidi zbytečně a z vlastní tvrdohlavosti. Ti, kdo tam bydlí dnes, už mají jídlo zase čisté. Ta část izotopů co měla kratší poločas rozpadu, už je pryč, ta s delším se vsákla hlouběji do země. Počítá se s 1 cm za rok. Jen má ovoce (třeba třešně ) prý radioaktivnější pecky, dužina je kupodivu OK.

Mějte krásný den, Michale, ať se vám vydaří. R^

2 0
možnosti
PV

P49a56v13e14l 48V62é36b66r

14. 10. 2019 8:16

No, a teď před námi stojí heroický úkol: Jak dostat hlas rozumu (tedy váš) k uším méně informované veřejnosti, která je nyní potravou ekošílenců.

Paní Dano, děkuji za další osvětový článek. Je dobře, že tato témata probíráte pěkně bod po bodu, protože běžný člověk to nenosí v hlavě tak pěkně srovnané, jak to máte vy a když na něho, bez přípravy, nějaký eko-aktivista (=ekošílenec, = ekoterorista) něco takového vybafne, tak znejistí a eko-sudokopytník získá výhodu.

P:S. Čumák se mi snaží naznačit (mimochodem: velmi neomaleně), že by menší, či větší procházka nebyla od věci.

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
ND

Tentokrát vím o čem mluvíte. IMHO Aktivisti to mají vždy ukotvené tak, že nejsou pristupni jiným názorům, takže je to jasné.

Ohledně tablet, při velké havárii a velkého větru je možný spád i na civilní zahrádky, takže když pojím ovoce zeleninu že zamořené zahrádky stačí mi pozřít několiko jodovych tablet a bude to dobrý? Omlouvám se za poněkud nechytrou otázku, paní Dano.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

To si pamatuji, jak si u nás po havárii Černobylu někteří lidé přivodili problémy se štítnou žlázou nadměrným pojídáním jódových tablet, které sehnali kdo ví kde. Těžko se divit, po tom všem zapírání, že vůbec nějaká havárie byla, nikdo ničemu moc nevěřil. Proto je osvěta tak důležitá.

2 0
možnosti
DT

R^ Osvěta je moc důležitá. R^ To, že sovětská věrchuška celou situaci nejen zavinila ale také následným chováním pro spoustu lidí zhoršila, je jen dalším kamínkem v mozaice. Jim prostě na lidech nezáleželo, politika pro ně byla důležitější.

Krásný den, Rudolfe, ať se vydaří. :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,30
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.