Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Skoro vše o životě mravenců je možné se dozvědět na mravenčí naučné stezce Šebeň v blízkosti obce Jívoví na Vysočině. Mohu vřele doporučit.

0 0
možnosti
DT

R^ Pro mě trochu z ruky, ale třeba ji má někdo blíž, určitě bude zajímavá. R^ Děkuju za tip a přeju krásný večer!

0 0
možnosti
LJ

Pěkné. Vidím, že váš zájem je široký.

3 0
možnosti
DT

Na světě je spousta krásných věcí. R^ Mějte krásný večer, Ladislave. :-)

0 0
možnosti
DM

Mravenci mi lezou na nervy,díky přemnožení je zahrada jedno velké mraveniště s jejich schopností budovat satelitní mraveniště,likvidací vší zeleně a defacto likvidace jakéhopkoliv jiného lezoucího hmyzu si to u mě nadobro rozházeli.

Stačí na trávníku pohodit kámen,nebo položit květináš a do 3 dnů je tam mraveniště.

Stromy v létě připomínají cedníky a z růži zbyde vždy jen stonek.

Zasadím strom,uhyne v kořenech mraveniště...

Nemám je rád..

A to dokonce existují druhy mravenců kteří nestaví svá hnízda ale zotročují jiná mraveniště zahubí původní královnu a zotročí dělnice...

0 0
možnosti
DT

Podle mé zkušenosti mravenci navždy opustí místo, kam jste nasypal prášek do pečiva. Vyhnala jsem je z domu, vyhnala jsem je z terasy... asi bych jim vykázala kompostér, nikdy jsme neměli tak skvělý kompost, jako tehdy, když si v něm udělali mraveniště. R^ Přeju krásný večer a hodně štěstí v civilizování hmyzu.

0 0
možnosti
DS

Děkuji, blog moc potěšil. Máme malého přírodozpytce (5let), který v mravenčím domečku v ZOO Ohrada strávil s námi hromadu času. Je blázen do plazů, hmyzu a ptáků. Navíc mu od dětství zpíváme Mravenčí ukolébavku od Uhlíře a Svěráka.. A už teď vím, že měl pravdu, když se mě, po několikerém přečtení Ferdy Mravence, zeptal : "Takže maminko, to o spinkání s maminkou v jehličí asi bude jinak, viď?"

1 0
možnosti
DT

R^ To je milé! Vám i malému přírodozpytci krásný večer. :-)

0 0
možnosti
PV

P55a48v28e65l 47V98é95b72r

31. 10. 2019 9:25

Pěkné. Něco takového, o čem se řekne "Blbinka, ale potěší". O odpočinku mravenců jsem nikdy nepřemýšlel a tak se cítím (vhodně) poučen. Děkuji.

P.S. Čumák dnes nechtěl jít lesem (i když se mu v chladnu venku velice líbí) a s nevšední ochotou se vracel do vesnice. Upřimně řečeno, táhl při návratu tak, že jsem si říkal.jestli náhodou nebyla babička mašerský pes (tedy, fena). Že by troubili jeleni (tady asi srnci)?

0 0
možnosti
DT

To je vlastně jeho první zima... Počkejte až uvidí první sníh! A první rachejtle o silvestru. Náš aktuální Čumáček nás jako štěně překvapilo. V deset večer si vylezlo ven, když se začalo střílet, lehlo si na schody, otočilo se břichem nahoru a usnulo. Říkali jsme si... co je to za ďábelský pes? Pak jsem si uvědomila, že se narodilo venku v boudě hned vedle dílny na opravu zemědělských strojů a aut. Takže čím víc randál, tím víc doma si připadalo... Přeju ať máte také štěstí a rachejtlí se nebojí, krásný večer vám oběma. :-)

0 0
možnosti
Foto

V lesích pamatuji mnohem víc velkých mravenišť, než jich je teď. Omlouvám se, že odbočím. Je pravdivá teorie, že ke vzniku vody stačilo, aby se před 4,5 mld let ochladil plynný kyslík a vodík, jak jsem někde četl?

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
ND

Taky upadam do diapauzy, i když nejsem mravenec ani diabetik :-)

Zajímavá ta příroda...

2 0
možnosti
VN

Paní Naďo, mě se to už stává taky ... ;-D

1 0
možnosti
Foto

Pěkný článek. Docela by mne zajímalo, jak by vypadalo něco jako EEG. Jak by se signál změnil při odpočinku. Jestli spí i ta jeho gangliová zauzlina, co se jí říká mozek nebo relaxuje jen svalstvo.

0 0
možnosti
DT

R^R^ To je dobrá otázka. Krásný večer, Rudolfe, mějte se moc hezky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 973
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1324x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.