Úterý 28. ledna 2020, svátek má Otýlie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 28. ledna 2020 Otýlie
Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

P33a57v68e58l 93V30é76b60r 5439742672401

Ta karma je vážně zasloužená.

+2/0
doporučit
5.12.2019 10:50

D82a80n24a 13Š25u94m69o32v96á 1545629384969

Je to celé zajímavé. S těstem "odpočinutým" v lednici a se žloutkem, se mi dobře pracuje, a výsledek je přesně ten, jaký potřebuji. Hotové sušenky drží dobře pohromadě nejbližší 1 - 1,5 dne. To je musím fofrem promazat rybízovou marmeládou. Kdybych to nechal na později, začaly by při mazání praskat. Pro mě bylo daleko důležitější, nechat vánoční cukroví odležet poté, co ho udělám. Do studené (a možná i trochu vlhké) špajzky a za týden - deset dní je to ono, pak se "rozplývají" na jazyku a když je schovám, je naděje, že je rodina "nespotřebuje" moc brzo a vydrží do vánoc. Tedy u všech druhů sušenky zvláční. Typické je to u perníčků, u těch s pečením začínám, tam je třeba tak tři neděle. A teď už Dani vím dokonce, co se děje chemicky. :-) Zdravím.R^

+1/0
doporučit
6.12.2019 7:02
Foto

Š33t51ě21p11á34n 49B70i78c70e69r19a 6599382518446

Kouknul jsem manželce na recept lineckého těsta a našel jeden žloutek.:-) Tak jsem ho škrtnul.

+1/0
doporučit
5.12.2019 11:31
Foto

R88u86d67o75l32f 37M14e28n38t94z41l 4812684567966

Nechápu, jak mohl někdo tohle těsto vymyslet bez teoretického základu. Kdybych zkusil smíchat mouku s tukem, co to udělá, tak se to bude rozpadat pod rukama a vykašlu se na to. Leda, že dříve měli doma zimu, tak se to nějak povedlo, pak už věděli, že řešení existuje a zkoušeli dál.

Také mne napadlo, že linecké těsto by asi mohli jíst i lidé s bezlepkovou dietou. Díval jsem se na recepty a všude používají bezlepkovou mouku. Jestli jsem ale pochopil správně princip, tak v lineckém těstě lepek není tak jako tak.

+1/0
doporučit
5.12.2019 10:11

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz