Děkujeme za pochopení.
H73a65n63a 98S29k40o12u60m31a34l64o63v78á
Přiznám se, že linecké jsem nikdy nepovažovala za dostatečně slavnostní cukroví, aby se dělalo na Vánoce. Vždyť ho v pekařství prodávají celý rok. A teď, když vím, jaká je to vysoká věda udělat těsto, se do něj tuplem pouštět nebudu.
D54a80n32a 65Š55u82m18o60v92á
Je to celé zajímavé. S těstem "odpočinutým" v lednici a se žloutkem, se mi dobře pracuje, a výsledek je přesně ten, jaký potřebuji. Hotové sušenky drží dobře pohromadě nejbližší 1 - 1,5 dne. To je musím fofrem promazat rybízovou marmeládou. Kdybych to nechal na později, začaly by při mazání praskat. Pro mě bylo daleko důležitější, nechat vánoční cukroví odležet poté, co ho udělám. Do studené (a možná i trochu vlhké) špajzky a za týden - deset dní je to ono, pak se "rozplývají" na jazyku a když je schovám, je naděje, že je rodina "nespotřebuje" moc brzo a vydrží do vánoc. Tedy u všech druhů sušenky zvláční. Typické je to u perníčků, u těch s pečením začínám, tam je třeba tak tři neděle. A teď už Dani vím dokonce, co se děje chemicky. Zdravím.
K30l79á41r80a 22T68ů92m67o52v66á
O tom odležení jsem kdysi přemýšlela. Ale došla jsem jen k tomu, že těsto (zadělané s teplým máslem, "aby to dobře šlo") musí ztuhnout "aby se nelepilo". A ono je to komplikovanější.
D54a70n53a 30T20e38n42z43l55e63r
Všechno je takříkajíc jinak. Ale je pozitivní, že je to konzistentní a dá se z toho ledacos odvodit.
Krásný večer přeju. Vám i zvířátkům.
Š78t44ě64p94á31n 71B63i22c12e98r55a
Kouknul jsem manželce na recept lineckého těsta a našel jeden žloutek. Tak jsem ho škrtnul.
R53u43d80o45l83f 66M48e28n43t67z63l
Dobře jste udělal, pochvala Vás nemine.
R80e96n18é 18M11e59l21i37c22h49a62r
Zítra budeme doma péct...To si budu muset vzít k receptům k ruce i Váš blog
D96a24n84a 24T46e58n50z14l79e64r
Ať se hezky povede a hezky chutná!
Vzpomínám na váš blog a hraní s těstem!! Píšete moc krásně! Mějte skvělý den, René! Vy i Vaše milá paní a dorost.
P53a21v11e37l 72V83é36b70r
Ta karma je vážně zasloužená.
D93a24n22a 95T24e62n67z85l23e70r
Děkuju. Mějte krásný den, Vy i Čumáček.
R14u11d74o85l15f 89M45e66n59t68z30l
Nechápu, jak mohl někdo tohle těsto vymyslet bez teoretického základu. Kdybych zkusil smíchat mouku s tukem, co to udělá, tak se to bude rozpadat pod rukama a vykašlu se na to. Leda, že dříve měli doma zimu, tak se to nějak povedlo, pak už věděli, že řešení existuje a zkoušeli dál.
Také mne napadlo, že linecké těsto by asi mohli jíst i lidé s bezlepkovou dietou. Díval jsem se na recepty a všude používají bezlepkovou mouku. Jestli jsem ale pochopil správně princip, tak v lineckém těstě lepek není tak jako tak.
Š89t77ě38p86á98n 37B85i17c80e38r75a
Pokud se hněte při 10 st. C.
- Počet článků 968
- Celková karma 19,30
- Průměrná čtenost 1331x