Děkujeme za pochopení.
J67i72r82k41a 96B58r70u33n88n83e98r
Tak o tom jsem neměl tušení a přitom ho miluji. Žena ho kupuje hotové.
D10a70n73a 40Š64u79m82o69v54á
Skvělé Dani. Ta těstová matematika skládání mě naprosto okouzlila. Také diskuse je prima, pochopila jsem, že mám kliku, že jsem líná skládat víc jak 5x. Pak už by mohl být výsledek beton. A když to domyslíme ad absurdum - staří alchymisté pomocí neustálého opakování jednoho postupu prý dokázali vyrobit těžkou vodu. Možná bychom se dostali až k jádru - a jsme zas u Vás.
Teď, když jsme uzavřeli pohledy na těsta běžná, co takhle třeba odpalované. Mám totiž děsně ráda větrníky. A těším se, jak popíšete, že se asi cítí žloutky, přidané po mírném zchlazení, v takovém autoklávu. Zdravím.
D60a90n77a 41T49e31n96z41l96e70r
Jsem ráda, že se vám líbilo, děkuju.
Na to odpalované těsto jsem zrovna koukala - a také na třené. Určitě se svého blogu dočkají. Na čtvrtek tam mám připravené tvrdnutí pečiva.
Mějte krásný den! Ať se vám vydaří.
T76o72m80á86š 77T64a47t85í30č55e49k
Pěkný! A kromě toho se přímo kochám, jak člověk může nalézt zálibu v organice díky péči o správnou stravu.
D46a73n14a 14T64e75n50z98l41e18r
Nic není bližšího kuchyni než organika. Letos mě překvapila. Někdo mi dal darem takové ty (snad tibetské?) "krystaly", které metabolizují cukrovou vodu na limonádu. Ono se to dost množilo, tak jsem jich část vyhodila do bio popelnice. Jaký byl můj údiv, když mi to po asi 14 dnech obsah popelnice zkapalnilo. V podstatě jsem ji pak vylila do zahrady, místo co bych ji dala vyvézt. To je teprve super organika! Radši ani nechci vědět, co se v té popelnici stalo...
Přeju krásný večer!
K36l50á96r79a 54T57ů43m76o12v39á
Co se listového týče, pamatuju si především věčný boj generací přede mnou, zda se s tím válet nebo mít horší z obchodu... To, že na fotce máte těsto plundrové, už napsal pan Michal Štajnrt.
D76a68n87a 16T12e82n76z29l30e54r
Fotku jsem vyměnila, už mi napsal i pán na mail. Bylo to čistě mou leností, mezitím jsem našla fotku s opravdu listovým těstem (kupovaným).
Přeju krásný večer!
A54d58a16m 61J53a14k36e44š
Paní Dano, děkuji za články o pečení. Mám na vás, jako na odborníka, jeden dotaz ohledně kynutého těsta.
Obě moje babičky pekly úplně báječné kynuté buchty. Vždycky jsem si pochutnal (jako malý kluk i o mnoho let později). Ptal jsem se jich, jak to dělají. Obě mi tehdy řekly (nezávisle na sobě), že starým bábám těsto vždycky pěkně nakyne. Teprve později mi jedna z nich (ta druhá už nemohla, umřela) potvrdila, že tuhle babskou radu má od své maminky a babičky. A nejde ani tak o stáří, jako o menstruaci. Může pot obsahovat něco, co kvasnicím v těstě při míchání a hnětení vadí?
T65o31m89á96š 39T67a45t39í88č97e20k
Nesmysl. Taková souvislost samozřejmě být může, ale zakládá se jen a pouze na zkušenosti, aneb začni hníst a uhněť sto těst, popiš zkušenosti a pak uhněť dalších tisíc těst a popiš zkušenosti následující.
H89o51r52s52t 20A30n77t85o96n 12H81a98s31l78b86a63u77e44r
Dano, konečně mi to je malinko jasnější, děkuji!
D44a35n50a 30T97e20n80z48l78e39r
Děkuju a přeju překrásný večer vám všem.
R92a78d18k39a 12P11o15k95o41r75n27á
Jeden cukrář mě také poradil dávat do trouby při pečení z listového těsta na dno misku s horkou vodou tak ji tam dávám. Prý je to lépe nadýchané. Kupuji ho, pokaždé jinde, někdy se člověk nestrefi na dobré a když se povede tak do příště stejně zapomenu v kterém obchoďáku jsem ho kupovala..
D39a42n82a 31T68e28n51z14l67e94r
Zajímavé! Řekl také proč to tak je?
U chleba se dává kvůli lepší kůrce, možná i tady? Možná je to tím, že vlhký vzduch dělá větší tepelný úder (každý kdo byl v sauně ví...)
Přeju hezký den a děkuju za návštěvu a zájem o věc.
M53i71c69h69a53l 42Š70t70a50j47n66r36t
Tak jsem právě dočetl celou sérii a je naprosto skvělá. Vysvětluje chovani těsta, které vidíme v kuchyni.
PS Abych si tak trochu rypl, to těsto na posledním obrázku je na 95% plundrove nikoli listove.
M88a30r22i48e 84Š62í71p47k13o59v32á
No, on je na tom obrázku croissant, a ten je spíš k plundrovému těstu. Tedy něco mezi listovým a kynutým.
M65i36c58h79a60l 87S25e12d77m49í16k
Krásný popis. Jak koukám na ty zmenšující se tloušťky, proč se vlastně tomuto těstu neříká homeopatické?
O48d69s58t67r44a35n89ě38n60ý 13U14ž93i11v56a79t66e50l
J95a56r49m22i46l78a 86Č16e21r90n89á
Několikrát, už je to dávno, jsem si listové těsto dělala sama. Bylo to náročné, a proto jsem ho začala kupovat. Jenže ouvej, nyní všechna obsahují palmový tuk, který je prý nezdravý. Co teď? Vrátit se k domácí výrobě se mi nechce, a tak používám na štrůdly všelijaké recepty od známých a jsou taky dobré. Zajímalo by mě, jaký máte, jako odbornice, názor na ten palmový tuk
M59i50l33e60n48a 23K73l77o36u93č37k22o23v31á
Moje babička dělala tažený štrúdl. Pamatuji se, jak to těsto pořád přehazovala mezi rukama a vytahovala.
- Počet článků 968
- Celková karma 19,30
- Průměrná čtenost 1331x