Úterý 28. ledna 2020, svátek má Otýlie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 28. ledna 2020 Otýlie
Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

A50l86ž60b77e25t33a 34V87l39č11k10o23v86á 7290350625522

Dano, srdečně zdravím, majonézu dělám dle receptu starého kolem 100 let, kde se voda nezjevuje a k dobré konzistenci se dopracovat je dost náročné. Základ -do žloutků po kapkách přidávám olej a míchám. Ovšem chuť domácí majonézy se nedá srovnat s chutí majonézy z obchodu. Přeji hodně zdaru, srdečně Alžbeta

+3/0
doporučit
13.1.2020 8:16

P16a13v34e16l 17V18é39b65r 5609752712901

Paní Dano, pěkné povídání o empatickém lecitinu. A opět se homo brutus (=člověk hloupý, tedy já) dozví, proč některé věci jsou tak, jak jsou.

P.S. Čumák včera zpacifikoval agresivního psa. Pes skončil pod Čumákem a ten ho držel (výchovně?) za zátylek. Inu, neměl si dovolovat, což potvrdil pán poraženého. Přesto jsem se poněkud podivil, já Čumáka takto bojovného (i když ne agresivního - musí být vyprovokován) neznal. Pak mně to došlo: Fenky začínají hárat.

+2/0
doporučit
13.1.2020 9:17

J72i72ř47í 72J98o14h12n 1223831965626

Poprvé čtu, že se do majonézy dává velké množství vody. V "tovární verzi" ano - je to vidět na výsledném produktu, ale doma? Doma se dělá majonéza z kvalitního oleje a žloutků, bez vody. Pak se dochutí.;-)

+1/0
doporučit
13.1.2020 9:05

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz