Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K93a43r51e21l 34C44a68c20h

21. 1. 2020 19:57

Kdysi na putování po oázách na severu Sahary jsme v oáze Berianna potkali učitele místní školy, který se ochotně ujal funkce průvodce. Od něj jsme se dověděli, že všechny domy jsou tam vymalovány šmolkově modrou barvou, protože tu barvu nemají v oblibě mouchy. Možná myslel hmyz obecně. Asi je v podvědomí všeho tvorstva zafixováno, že co je modré, není k jídlu. Třeba proto výrobce Viagry zvolil pro svou pilulku tuto barvu, aby si to chlapi nepletli s energetickými bonbóny.

2 0
možnosti
DT

:-) To je zajímavé!!! Její protiklad, žlutá, mouchy naopak přitahuje, což si může ověřit každý v létě - když si oblékne žluté tričko. R^

:-) To s tou Viagrou - může být.

Krásný den a děkuju za návštěvu blogu. R^

1 0
možnosti

Víte Dani, baštila bych - a s velkou chutí - modré hady, kdyby byli jako ty za mého mala. Byli mnohem tenčí a kratší, než to, co se dnes prodává na poutích - a když se nakously, tak povrch udělal takový bílý rantl od škrobu. Byla to vášeň a láska mého mládí (začátek 60. let). Prodávali se červení, zelení a žlutí - na kusy a VŽDYCKY jich bylo málo. ;-D Nejvíc se jim asi chuťově blíží - ale jen opravdu z velké dálky - medvídci Jo-Jo české výroby. Haribo určitě ne, ti jsou úplně jiní. No, Jo-Jo konzumuji taky, ale už v rozumné míře. Hadi tehdy - to byla vášeň, něco jako hazard. Dokud byly peníze a hadi, nešlo přestat. ;-D Ale propadnout se tomu nedalo úplně - většinou obojí rychle došlo. Škoda, už je určitě neochutnám. Jinak se pamatuji na tvrdé asi 1,5 cm bonbony jménem fialky. Před pár lety, teď po revoluci, jsem je zahlédla v Praze v nějakých cukrovinách, ale od té doby ne. Ty vážně byly lila - a chutnaly po fialkách. Je to blbost, že? Fialky voní a jakpak tedy fialka chutná? Ale tyhle ano. Pak snad - už si moc nepamatuji - byly do modra některá mejdlíčka, ale to se možná po těch letech už pletu, protože ty mi tehdy nechutnaly. Kupovala jsem si je ze dvou pádných důvodů - jednak byla nejlacinější (myslím nějak kolem 15 haléřů/ks, byly totiž ještě pěťáky) a jednak jich větší množství šlo vyměnit za fotky Vinnetoua nebo Old Shaterhanda. Anebo aspoň Nšo-Či, ale ta byla pro nás holky dobrá hlavně na další bartr s cílem získat ty první dva. No, vlastně i v tom byl chemie, ale taky ne modrá barva. ;-DTěším se na blog o těch barvách Dani - doufám, že proberete také různé typy.R^

2 0
možnosti
OU
JH

J88a98n 71H84u17r94k38a

20. 1. 2020 23:05

bývaly a jsou i modré za Soudruhů byly běžně dnes vzácně protože dříve byla norma z ovocných sajrajtů dnes z chemických utrejchů když jsem skládal čarodějnické zkoušky bylo v potravinářských texchtech půl kila jablek hrušek...dnes karnaubský vosk arabská guma...

0 0
možnosti
DT

R^ A taky můžete udělat jahodový jogurt, který nikdy jahodu neviděl. Chemie vládne světu. :-) Krásný den a díky za návštěvu blogu.

1 0
možnosti
Foto

R^Že modrá nechutná, to si nějak pamatuju. Proto se mají při hubnutí používat modré talíře.:-) A že přírodní je nestabilní a často spíš fialová, to mi došlo hned s první zmínkou o antokyanech.;-)

1 0
možnosti
OU
DT

Děkuju a přeju příjemný den. :-)

0 0
možnosti
PB

P33e20t68r 37B77u81r33i74a34n

20. 1. 2020 18:29

Paní autorko, námět na příští téma: kde se bere v indukci taková síla? (indukční vařiče). Nevím jestli jste o tom už někdy nepsala.

0 0
možnosti
DT

Asi ne, já osobně na tu elekřinu nějak nejsem. :-) Ta síla je ale součást designu našeho vesmíru - elektromagnetismus je jedna ze čtyřech základních součástí (síla se tomu říká jen ze setrvačnosti, je to vlastně - vlastnost).

Vzalo se to tedy při vzniku vesmíru. Dnes se to považuje za náhodu, respektive logický následek fluktuací "ničeho" ze kterých vzniklo "něco".

Přeju krásný den, mějte se moc prima, Petře. R^

1 0
možnosti
Foto

J50a97n98a 43M56a38j49o28v50á

20. 1. 2020 18:18

to jsou mi věci s medvidkama gumovýma. Nikdy mne ty barvy nenapadlo zkoumat, díky.

jen mi to připomnělo, že modrá hortenzie je modrá jen tak dlouho, dokud má kyselou půdu. (Takže ta moje byla tak dva roky, než jsem na to zapomněla...).

Vám velký dík za blog :-) modrý :-).

0 0
možnosti
DT

Vám díky za milou návštěvu Jani! Krásný večer Vám i všem vašim milým lidem. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Možná si dříve narození čtenáři (ve věku tak kolem 70 let) vzpomenou na své dětství a ze starých cukráren na dříve prodávané modré bonbony ve tvaru květu. Jako fialky ty bonbony nejen voněly, ale jako fialky také chutnaly a byly opravdu moc dobré. ;-)

0 0
možnosti
PB

P63e81t66r 78B84u90r59i98a17n

20. 1. 2020 17:20

Opět excelentní R^

0 0
možnosti
DT

Díky za milá slova i návštěvu. :-) Krásný večer přeju.

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,24
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.