Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdy v dějinách lidstva vlastně byli lidé svědky výbuchu supernovy naposledy? Říkalo se, že to mohla být Betlémská hvězda, že? Náboženský dopad to má ještě dnes. Každopádně už vidím v našich médiích tu směs superodborných, vědecko-fantastických úvah, promíchaných astrologickými přednáškami a předpověďmi kartářek. :-) No to jsme tu ještě v takové míře neměli. Možná při tom zapomeneme i na psychický tlak skutečnosti, že na obloze přibyl další "měsíc" ve dne. Zdravím Dani - fakt se bavím, protože má obrazotvornost pracuje při takovýchto zprávách na plný plyn.R^

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
TT

Dano, Vy asi toho sympatického chlapíka znáte, já to sem ale přesto postnu, pro znalce němčiny a všechny, kdo se jimi chtějí stát (je to přesně o tom samém): https://youtu.be/qWVObji4bRs

0 0
možnosti
DT

R^ Kdo by ho neznal! R^ A na rozdíl od Lesche neobtěžuje s klimatickou katastrofou. Hezké přednášky má také Walter Ulrich - přímo z univerzity v Mnichově. R^ Krásný den, a díky za milou návštěvu. :-)

0 0
možnosti
DT

Děkuju a přeju krásný den! :-)

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
DT

R^ Také doufám, že se "jen" znelíbil a že se mu nic nestalo v reálném životě. Chybí nám tu!

(Waldo, jestli to čtete, ať se daří! A třeba se sem časem.. nějak... vrátíte!)

Krásný večer Petře. R^:-)

4 0
možnosti
Foto

Spíš co se dělo před 640 lety. Ale jestli ještě zbývá 700 000 let, je to nejspíš jedno.R^

0 0
možnosti
DT

Je to napínavé. Jednou si naši potomci asi přečtou, co jsme si o tom psali kdysi na internetu. Mějte krásný večer, Kláro, ať se vydaří. :-)

2 0
možnosti
JK

Odpověď by mohl dát jistý Ford Prefect bratranec Zafoda Bílbroxe a přítel pozemšťana Arthura Denta. On totiž Ford pochází z Betelgeuze 5 a jeho původní jméno je vyslovitelné pouze v obskurním betelgeuzském dialektu, který zanikl při Velkém hrungozhroucení gal., které smetlo veškeré staré Praxibetelské osady na Betelgeuze 7, takže o katastrofách musí určitě něco vědět.

Jinak mi zdejší odborníci odpusťte souhvězdí Orion vidím z balkónu a to je tak vše co o tom vím, narozdíl od kultovních filmů.;-)

3 0
možnosti
DT

R^ Jestli se vám zdá, že je ta červená hvězda trošku matnější - tak to se nezdá, to je fakt, prý je to vidět i okem! Krásný večer, Jiří, díky za návštěvu a milou připomínku ... :-)

1 0
možnosti
Foto

J24o36s87e48f 63B43á77r79t86a

23. 1. 2020 12:23

Neumím si představit přeměnu vodíku na uhlík.

0 0
možnosti
PM
Foto

Dano, pak že lidský život je krátký. Tady je to potvrzenoR^R^:-)

0 0
možnosti
DT

Třeba se ještě dočkáme. A připomínám rudou novu, která bude asi tak za dva roky. To bude také nejspíš docela milé podívání.

Krásný večer do Norimberku! Ať se vám všem hezky daří. R^:-)

1 0
možnosti

15% úbytku objemu za pár let je v rámci vesmírných měřítek hodně rychlá změna. Možná k tomu výbuchu supernovy dojde mnohem dříve, než za 10 tisíc let (já si tedy naději, že to uvidím, nedělám).:-)

1 0
možnosti
DT

Navíc je to přesně opačně než by to teoreticky mělo být. Měla by zvýšit svítivost prý - těsně před výbuchem. Uvidíme, bude to napínavé - ale odříkat letní dovolenou asi nebude potřeba - ani nám ani astronomům.

Osobně se mi velice líbí ta teorie o vyvrženém prachu (což dělají rudí obři rádi a často, existuje jeden, tam je vidět rovnou stopa tam, kudy letěl) který nám ho částečně odstínil.

Krásný večer, Milane, a díky za návštěvu. :-)

2 0
možnosti
PV

P84a56v74e15l 54V63é20b90r

23. 1. 2020 10:06

Tak tenhle článek je ňamka. Velmi pěkné ranní počteníčko, děkuji, paní Dano.

0 0
možnosti
DT

Děkuju - a krásný večer Vám i Čumáčkovi. R^:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 18,29
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.