Neděle 7. června 2020, svátek má Iveta, Slavoj
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 7. června 2020 Iveta, Slavoj

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R35e44n31é 78M56e59l45i35c64h19a77r 5751231906181

:-)R^;-)

0/0
12.2.2020 20:50

J56i17r21k12a 93B75r22u10n94n83e44r 4648872229347

:-)R^

0/0
11.2.2020 1:21
Foto

K45l73á43r76a 95T33ů32m62o19v60á 2343694177458

I když krájím cibuli z lednice, některá štípe hodně a jiná skoro vůbec. Záleží spíš na obsahu isoalliinu.:-)

0/0
10.2.2020 21:19

D51a31n80a 66T60e63n65z84l20e73r 5430582315313

R^ Oni prý vypěstovali nějakou skoro bez - ale prý zase tak dobře nechutná. Stejně i česněk. A také pak nebude tak zdravý... Všechno zlé je na něco dobré.

Krásný večer Kláro, mějte se prima. :-)

+1/0
10.2.2020 22:16

P82a72v25e79l 46V52é84b41r 5119782242221

V česneku není nad ten český. To je také, myslím, jediná plodina, kde se falšuje země původu a je snaha každý vydávat za český.

+1/0
11.2.2020 9:46

J33a84n 58H91u43r51k51a 7910596416227

loni číňánci vytiskli česnek na 3d tiskárně takže chuť si budeme moci volit jako u automatu na kávu8-oR^

0/0
11.2.2020 10:20

P83e31t61r 69P79a88l32e12č61e74k 3100415354872

Pane Všehomíra 8-o ...a bylo to dobrý?

0/0
11.2.2020 10:48

P18a88v69e92l 66V88é78b86r 5459502422981

Jako reklama na 3D tiskárny určitě...

0/0
11.2.2020 16:01

J61a80n 10H17u79r39k33a 7400126956257

psal jsem P.Paleček...mají vira:-P

0/0
14.2.2020 9:58

J89a24n 61H21u55r22k60a 7570846276667

no česnečku asi snědli sami...a mají tam teď vira...:-PR^

0/0
14.2.2020 9:57
Foto

K55l42á61r31a 66T73ů33m14o43v25á 2283464887708

To si vždycky při tom slzení říkám, ta je kvalitní... :-D

0/0
11.2.2020 17:36

J30a60r67o29s11l12a56v16a 92K54o12l52i36h66o40v33á 6899837247443

Díky za nový zajímavý poznatek.

0/0
10.2.2020 19:30

D24a54n73a 27T18e65n65z77l90e80r 5740942255323

Jsem ráda, že se vám líbilo, Jaroslavo, mějte krásný večer a díky za návštěvu. :-)R^

0/0
10.2.2020 22:15
Foto

P84a90v98e89l 64D25v63o97ř36á68k 5759645314960

Při krájení cibule nikdy nepláču, neb ji na potřebnou velikost šmidlám v mixéru pěkně pod deklem.

+1/0
10.2.2020 16:09

D47a13n90a 38T61e73n35z15l16e92r 5120922465893

R^ Kéž by se pak ty mixéry nemusely čistit. Zabere to víc času než nakrájet cibuli nožem. :-)

Krásný večer a díky za návštěvu a zájem o cibuli. :-)

0/0
10.2.2020 22:15

J37a11n 72H36u56r20k44a 7550426906937

R^ brečím i v potápěčských brýlích (síranový anion SO42) vyzkoušel jsem i mrazit snaha marná stejně tak slzím i na km jeli založen táborák nebo proběhne molekula marjánky...čekám až se dostanete k tématu jak rostliny získávají vytváří v sobě prvky a sloučeniny. Ve vašem podání to bude počteníčko...třeba záhada chlóru jeho neuspokojivě (ne)vysvětlená podstata při výživě rostlin a to hlavně u těch které se nedotknou země...krásný den;-DR^

0/0
10.2.2020 15:27
Foto

V59l29a60d55i47m58í41r 10K44r80o53u77p82a 8667638571582

... a přitom stačí ten nůž namočit do studené vody...:-)

+1/0
10.2.2020 16:22

J84a91n 95H61u31r27k18a 7970666136377

u mě bohužel ne můj frňákovník i dračí oko jsem zdědil kdoví po kom zkoušel jsem i švédskou misku s vodní lázní nakonec jsem při dělání guláše zůstal u krájení ala terorista...mokrý ručník brýle tak zvládnu 2kg cibule na dva pokusy záleží na druhu cibule carmen mám nejradši

0/0
10.2.2020 16:56

D74a85n12a 57T58e46n67z23l16e54r 5590552525613

U té marjánky bych vzala v úvahu alergii. Ale dokud to nějak silně nevadí...

O tom chloru nemám tušení - určitě by mohl vědět víc náš zdejší biolog - pan Švadlenka. R^

Díky za návštěvu a přeju krásný večer. :-)

0/0
10.2.2020 22:14

P45e55t55r 57P94a53l89e56č86e95k 3560975964972

Podílí se na vybalancování prvků v počáteční fázi fotosyntézy (draslík, vápník). Snad pan Hurka myslel tohle,

+1/0
11.2.2020 8:05

J96a42n 47H48u90r38k72a 7690946516307

ano ale zde teprve záhada začíná kde se ta potvora chlor bere, listy ? vzduch podle množství není dostatečným donorem to že chlor snadno migruje rostlinou je prokázáno ale kumulace...zatímco NH4+ jeho příjem podporuje je snižován vysokým obsahem NO3- v prostředí v lyotropní řadě aniontů má přednost před NO3-, H2PO4- a SO42- ale...rovnice množství získané není úměrné obsahovemu množství ...některé přírodní záhady nám ukazují že chemickofyzikální zákony nechápeme ani v 21. století;-DR^

+1/0
11.2.2020 10:18

P33e29t94r 43P51a39l42e50č18e69k 3810625524192

Těžko říci, běžný je v mořské vodě ale to můžeme vyloučit. Tipl bych si že z vody která vyplachuje sůl z půdy. Jistěže se bavíme o pidi množství narozdíl třeba od půdy Marsu. Proto my máme kytky a Mars má houbeles.

0/0
11.2.2020 10:47

J17a83n 84H38u25r60k11a 7480696256197

;-DMars má Vozítka z USA a ruské blíže nespecifikované cosi...

0/0
14.2.2020 10:12

M22i21c17h60a32l 72Š85t60o16s74e29l 7692617527536

Dekuji, dekuji, dekuji! Zase muzu byt chvili v kuchyni za chytraka!-)

0/0
10.2.2020 13:32

D79a34n27a 42T26e30n42z56l46e19r 5760902135423

R^ Těší mě, že se vám líbí, Michale. :-) Krásný večer přeju.

0/0
10.2.2020 22:12
Foto

Š64t24ě76p71á17n 83B82i23c36e82r61a 6369212788126

Za socialismu jsem koupil jakýsi kráječ cibule který zamezoval šíření dráždivých látek do okolí. Zkusil jsem ho a udělal dobře, že jsem nakrájenou cibuli ochutnal. Byla šíleně hořká. Že by za to mohla nekvalitní ocel?

0/0
10.2.2020 13:13

P83a10v92e79l 15V96é88b36r 5349202102441

Jestli nebyla nakrájená příliš na drobno. Ony tyhle udělátory k tomu svádějí a pak je cibule hořká.

Kdepak, není nad dobře nabroušený nůž (což mám, a bylo mi dodnes divné, proč mě cibule prakticky neštípe).

0/0
10.2.2020 13:47

J23a41n 88H50u18r14k78a 7870336696897

také máme šmidloš kudloš vietnamoš ale na zelí cibuli a zmrzlé potraviny překvapivě vynikajicí...široký ale ostří tenké materiél mimozemský;-D

0/0
10.2.2020 17:06

D63a60n47a 96T21e90n59z64l93e31r 5770442355753

To by nemělo být ocelí - přikláním se k názoru pana Pavla dole - že to bylo hrubostí nakrouhání cibule. Krásný večer a díky za návštěvu. :-)R^

0/0
10.2.2020 22:12
Foto

V96l32a36d66i34m49í46r 95K83r47o98u94p92a 8217278161982

Když krájím cibuli, tak si vždy před každou půlkou namočím nůž do studené vody a neotírám ho. Když jdu krájet druhou půlku, znovu ho namočím - a nebrečím...;-)

0/0
10.2.2020 10:09

D24a60n40a 13T25e54n59z91l24e43r 5600442505913

R^ Ty těkavé látky se rozpouští ve vodě, proto jich přechází do vzduchu míň, když je nůž mokrý.

Dá se to ještě optimalizovat. Krájet cibuli pod vodou. Ale to je hardcore, neumím si představit, jak bych to měla dělat. :-)

Díky za návštěvu a krásný večer.

+1/0
10.2.2020 22:11

P62e53t25r 42P16a55l60e65č45e49k 3270645634582

Pokud je cibule hodně, tak ve skafandru, protože na pořádný hrnec guláše to množství cibule asi na jeden nádech nedáš. :-)

0/0
11.2.2020 8:35
Foto

V21l95a65d52i75m24í78r 30K73r44o93u17p81a 8177428341122

Guláš vařím rád a hodně a fakt se mi osvědčil ten namočený nůž. Krájím kousek od vodovodu, klidně nechám slaboulinkým čůrkem téct tu STUDENOU vodu a nůž co pár vteřin pod ten proud vkládám. Od té doby, co tohle dělám, jsem u krájení cibule nezabrečel... ;-)

0/0
11.2.2020 9:59

P44e48t96r 16P41a48l94e84č10e52k 3620935934632

Ale vy mi to kazíte. ;-D Já se opájel představou, jak Dana ve skafandru krájí cibuli na dně bazénu, pytlík s cibulí vedle sebe upevněn podkovou a nakrájené kroužky stoupají k hladině, kde je některé z dětí sbírá podběrákem. Máčet nůž...jak prozaické.;-)

0/0
11.2.2020 10:50

P97e88t95r 42P13a47l94e90č73e77k 3830335504962

P.S. jinak vaši metodu samozřejmě nezpochybňuji, dělá to tak hodně lidí a funguje to. :-)

0/0
11.2.2020 10:55

P22a48v78e58l 13V24é24b29r 5249612142631

Další zajímavůstka do skládačky kuchyňských znalostí. A aspoň vím proč se Čumák ani nesnaží čuchnout k cibuli, i když má živý zájem o všechno. Např. předevčírem projevil živý zájem o pěkný kus upečeného bůčky, který si sundal ze sporáku a, zlatíčko moje milé, nic přitom nerozbil. Dostalo se mu důrazného "ty ty ty"...

+2/0
10.2.2020 9:03

D26a57n90a 23T36e66n79z50l39e18r 5910212105313

R^ Je to hodný pořádkumilovný pes. Nejspíš usoudil, že dokud se masu věnujete, tak je vaše. Když vás přestane bavit, tak si ho smí vzít on.

Tohle nám udělal minulý pes - když byl ještě štěně. Měla jsem krásnou obrovskou flákotu masa, hezky jsem ji okořenila a osolila, pomazala olejem a otočila jsem se pro nějaké další koření. Pes usoudil, že už maso nepotřebuju, protože jsem se k němu otočila zády. Člověk se na ně ani nemůže zlobit... :-)

Podobně mi nynější pes jako štěně luxoval odpadkový koš. Když se večer všechno uklidnilo, tak si otevřel dvířka v kuchyni pod myčkou - a zkontroloval jeho obsah. Co se mu líbilo to zkonzumoval - zjevně to už nikomu z nás nepatřilo a jeho psí logikou to bylo jeho.

My chodili večer luxovat ledničku a pes chodil luxovat odpadkový koš. Dával si pozor, abychom se v kuchyni nesetkali, takže trvalo dost dlouho, než se na to přišlo. :-)

Vám i Čumáčkovi krásný večer, mějte se moc hezky. :-)

+2/0
10.2.2020 22:09

P64a49v56e32l 38V57é25b54r 5869872132821

Když se Čumák zmocnil bůčku (ten jsem mu sice odebral, ale proto, abych mu ho mohl dávat po částech), tak jsme usoudili, že je to naše chyba: Nenaučili jsme ho, že jsou místa, odkud si nesmí nic brát. Takže jsem ten po částech dávaný bůček využil k výchově. Boty bych na to zatím nevsadil, ale myslím, že už ví, že z kuchyňské linky by si přece jenom neměl nic brát.

Co Sabina, foukalo hodně? Tady, v Brně, nic moc, i když po okolí to mohlo být podstatně horší.

0/0
11.2.2020 9:55

J90a49k83u69b 80H79o97z82a 9789437824638

Super díky R^

0/0
10.2.2020 8:53

D57a66n70a 56T81e40n86z46l12e91r 5580792675393

:-) Ráda, díky i vám a krásný večer.

0/0
10.2.2020 22:03

J75a16r11m12i13l35a 32Č82e43r58n89á 2346312409296

R^ Cibule je jedna z plodin, kterou pěstuji rok od roku více. Jednak je to hodně zábavné, protože existuje velké množství druhů a různých způsobů pěstování, a jednak jsem přesvědčená, že je velmi zdravá. I to slzení, myslím si, organismu jen prospěje, takže ho s klidem vydržím. Kdo jí cibuli, k tomu nechodí lékař, a kdo jí česnek, k tomu nechodí nikdo... Ale je asi ještě více zdravý než cibule, proto dnes k obědu bude česnečka, a příští Váš blog o něm!?

+1/0
10.2.2020 8:49

P33a80v69e22l 48V73é10b58r 5839402152721

To "kdo jí cibuli, k tomu nechodí lékař" mně připomnělo zemité moravské rčení:

"Kam chodí slunce, nechodí lékař. Kde žeró česnek, nechodí nikdo!"

+2/0
10.2.2020 9:06

D95a97n87a 56T35e88n22z50l31e76r 5760412795383

:-) To je hezká hláška. R^ Další blog by měl být o něčem vesmírném a ten přespříští zase o nějakém jídle. Myslím že tam mám připravené něco o muškátech.

Krásný večer a díky za návštěvu. R^

+1/0
10.2.2020 22:03

P34e82t36r 96P91a15l64e16č82e68k 3760195554892

Že když se krájí studená cíba, tak oči neslzí, to jsem věděl, ale tak pěkně bych to vysvětlit neuměl.

+1/0
10.2.2020 8:41

D12a15n52a 28T72e30n58z86l45e69r 5420982425273

R^ Je to rychlostí chemických reakcí. R^

Každý má nějaký svůj tip - já třeba slzení prostě ignoruju. :-)R^ přeju krásný večer, Petře.

+1/0
10.2.2020 22:01

P77a12v13e92l 79V68é45b74r 5749572422221

Můj tajný tip je ostrý nůž (jak jsem z vašeho výkladu zjistil). Už od mládí si potrpím na ostré nože (dobrý nůž lepší špatné pistole) a tak jsem si nevědomky zajistil bezslzné krájení cibule.

0/0
11.2.2020 9:58

H66o41r91s15t 87A57n78t66o60n 29H70a34s23l16b18a75u94e90r 3378584166326

Dano, prý pomáhá si před krájením naplnit ústa vodou a po celou dobu krájení ji tam ponechat. Orkán u nás odeznívá, ani to nebylo tak tragické. Jak jinde uvidíme. Díky za cibuli, já ji mohu jíst i jako jabko R^R^:-)

0/0
10.2.2020 8:23

P87e14t66r 72P26a74l30e65č40e76k 3700405174902

Jen se vám nesmí chtít kýchnout. ;-D

S tím "jíst cibuli jako jablko" jste mi připomněl krásnou komedii "Vůně cibule" s Frankem Nerem.

+1/0
10.2.2020 8:38

J55a52n 64H54u50r62k59a 7270816426677

úžasný film jen při tom chrupnutí cibule se mi kroutí žaludek...otcův bratr denně jednu cibuli konzumuje a jediné čeho dosáhl že upadl v nemilost u tedy tak i u zubaře

+1/0
11.2.2020 10:26

J66a62r37m98i78l66a 15Č62e60r18n13á 2106312839626

Potápěčské brejle. Ty jsem si jednou při krájení cibule nasadila, ale bylo mi z toho jaksi zle.

0/0
10.2.2020 8:53

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz