Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Podobný experiment robia aj Rusi na dne Bajkalského jazera. Ak sa hlboko v podzemí nachádza viacej neutrín ako na zemskom povrchu, je to dôkaz že v jadre planéty prebiehajú podobné chemické reakcie ako u hviezd.

Podľa mňa jadro hviezdy vzniklo z neutrónovej hviezdy. Planéty vznikajú postupným nabaľovaním medzihviezdneho prachu a asteroidov na Neutrónovú hviezdu.

Žiadna z hviezd a ani žiadna z planét nemajú večný život. Všetka hmota z rozpadnutých planét sa nachádza vo vesmíre, kde čaká na vznik novej planéty. Prakticky neexistuje žiaden dôkaz, že Zem je prvá planéta na ktorej je život. Ak zemská kôra vznikla z hmoty ktorá sa vo vesmíre nachádzala zo zaniknutej planéty na ktorej bol život, potom rastliny a živočíchy ktorá poznáme iba z fosílií, nikdy nemuseli rásť a žiť na Zemi, ale môžu pochádzať zo zaniknutej planéty na ktorej bol život.

Vďaka nesprávnemu gravitačnému zákonu je nesprávny celý vedecký model vesmíru. Aby vedci nemuseli priznať, že gravitačný zákon je nesprávny, rozhodli sa oklamať verejnosť a vymysleli si existenciu skrytej energie i skrytej hmoty. Fungovanie vesmíru sa dá vysvetliť aj bez skrytej energie i bez skrytej hmoty.

Vďaka nesprávnemu gravitačnému zákonu vedci ignorujú vplyv družíc na hrúbku atmosféry, čo je hlavná príčina klimatických zmien. Vďaka družiciam Zem stratila vrchnú časť atmosféry. Cez tenšiu atmosféru dopadá na zemský povrch viacej slnečného žiarenia a preto v dnešnej dobe denná teplota stúpa podstatne rýchlejšie ako to bývalo v minulosti. Viacej slnečného žiarenia = viacej tepla. Ak na zemskom povrchu vznikne viacej tepla, priemerná teplota bude vyššia aj bez zmeny skleníkového efektu atmosféry. Obchod z emisiami je iba výborní biznis pre politikov, ktorý nemá nič spoločné z klimatickými zmenami.

0 0
možnosti
Foto

Už jsem zde dlouho v diskusích neviděl Waldu Wintera. Celkem mi schází. Pod blogy v rubrice věda psal často. Nevíte někdo, co se s ním stalo, proč se zde v diskusích už nevyskytuje?

Předem díky za odpověď.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Dobrý, srozumitelně napsaný článek.

Bůh Stvořitel byl přece jen šikula, že vše tak krásně stvořil. Nejen, že Země a pár věcí okolo byly v sedmém dni moc pěkné a líbily se mu. Dokonce stvořil Zemi tak, že si sama vyrábí potřebné teplo.

Případným zastáncům teorie evoluce říkám, že Bůh stvořil i zkameněliny (fosilie), aby zmátl ty, kteří v něj nechtějí věřit. Podobně je to s teorií velkého třesku, kteří vědci vyvozují ze záření, které k nám přichází. Avšak i toto záření stvořil Bůh, aby nevěřící zmátl. ;-) Bůh je vlastně srandista a dělá si z nevěřících legraci. Nevím však, jestli se tím ještě baví, třeba již zemřel nebo si stvořil lepší svět, kterému se teď věnuje.

PS. Používám občas sušené koření. To je dezinfikováno zářením, což je velmi užitečné, protože pak dlouho vydrží.

0 0
možnosti
Foto

Upřesnění-oprava

... že si sama vyrábí teplo. Teplo dostává také od Slunce, které Zemi Bůh stvořil.

0 0
možnosti

Díky Dani - tahle osvěta nás, laiků, je potřeba jako sůl. Vlastně žijeme na nejdůležitějších fyzikálně chemických reakcích Zeměkoule - a máme starosti, jestli nám nevyprodali lístky na fotbal - třeba. :-) Pomáháte uvědomovat si správné proporce důležitosti věcí. V Moc pozdravuji. R^

1 0
možnosti
DT

Děkuju moc za milá slova. :-) Jsem velice rozmazlována tak milými čtenáři. Krásný víkend, Dani, mějte se moc hezky. R^

0 0
možnosti
Foto

Může se vůbec uran štěpit pří tak gigantickém tlaku, jaký panuje v jádru naší planety? Štěpí se uran v dolech tak silně, aby vzrostla podstatně teplota? Nevymysleli vědci zase bludy? Dají se tyto teorie nějak ověřit? Děkuji.

0 2
možnosti
DT

V blogu je napsáno, čím se to ověřilo. Geoneutrina.

Tlak nemá na procesy rozpadu jader vliv, jedná se o něco, co probíhá uvnitř jádra atomu. Aby se narušila intergrita jádra, jsou potřeba jinší podmínky (neutronové hvězdy). Na to nemáme jednoznačně uvnitř planety tlaku dost...

Díky za zájem o věc a přeju krásný večer. :-)R^

2 0
možnosti
LB

Díky za další zajímavý článek. Jen dodám, že informace o tom, že celá polovina tepla generovaného v zemském jádře pocházíz radioaktivních rozpadů není vlastně zase tak překvapivá, neboť jak známo, těžké materiály - tedy mnohé radioaktivní prvky jako je ten uran a thorium - klesají ke dnu, tudíž se nacházejí ve větší koncentraci právě v zemském jádře a zemském plášti, než u povrchu v zemské kůře.

2 0
možnosti
DT

R^ Ano. R^ Zatím se o tom ale jen spekulovalo. Je to logické - ale teď to i změřili. Tyhle věci mě fascinují nejvíc. Když se potvrdí něco, co se čekalo na základě něčeho jiného, co už známe. Nádherná pestrá mozaika, co se začíná jakoby sama skládat. :-) Krásný večer, Lukáši, mějte se moc hezky.

2 0
možnosti
Foto

Jen aby na to Čína měla lidi, když teď mají jiné starosti. Dano, děkuji za další zajímavosti!R^R^R^R^

0 0
možnosti
DT

R^ Snad ano, snad je to všechno jen velká bublina. Už teď chybí dost druhů antibiotik, které pro nás bohužel vyrábějí exkluzivně, od té doby, co jsou levnější než kdokoliv jiný. Bez detektoru se obejdeme, obejdeme se i bez telefonů a hadrů co pro nás šijí - bez medikamentů ale ne.

Musíme být optimističtí, co jiného zbývá...

Krásný den, Horste, ať se daří! R^:-)

0 0
možnosti
Foto

R^A co budou bojsové teď dělat???

3 0
možnosti
DT

Vesele to poignorují jako vždy, všude a všechno. Navíc teď mají bojsové coronavirus. To je lepší. :-) Krásný večer, Kláro, mějte se moc prima. R^

5 0
možnosti
JK

J89a81n 38K69a56z68d94a

13. 2. 2020 9:08

Super článek. Jsem rád, že zase píšete o radioaktivitě. Těším se na další.

0 0
možnosti
DT

Těší mě, že se vám líbí. Krásný den přeju a díky za návštěvu. :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,24
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.