Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dani, podívej se na ten odkaz předposlední - o té vědkyni a cefeidách. Nejde mi rozkliknout. Jinak opět díky za náměty ke čtení a přemýšlení. Mimochodem, jak by to vypadalo, kdyby hvězda skutečně vznikla vně galaxie? Možná je to protimluv, když hvězda je výsledek jejího chování, ale ve vesmíru mnoho záleží nejen na tom co se děje, ale i kde. Jak vidíš, nějak se ta Tvoje fyzika rozpíná v mé hlavě ;-D. Zdravím. R^

0 0
možnosti
DT

Opraveno - už by se to mělo zobrazovat. R^ Kdyby to přeci jen nešlo, ten blog je tady: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=482693

Vně galaxie to asi nepůjde, ale vně nějakého shluku hmoty se hvězda ocitnout může - a to při tanečcích, které spolu galaxie pořádají. Gravitační hrátky ji mohou v určitých speciálních případech z galaxie doslova vyhodit, podobně jako se to stává planetám v rámci hvězdných soustav. Většinou to ale jsou zase shluky hvězd, takové dlouhé "šňůry". Jednu z nich má i naše galaxie.

Krásný den, Dani, dávejte na sebe pozor a mějte se moc hezky. :-)R^

0 0
možnosti
PV

P86a43v17e89l 40V86é17b14r

6. 4. 2020 13:38

Tak jsem si opět početl. Paráda. A teď s Čumákem do parku.

0 0
možnosti
DT

:-) Když má celý svět domácí vězení, mají Čumáci skvělý režim. Každý s nimi chce jít ven. Náš Čumák už kulhá, chudák, tak často musí jít na procházku... (on už není nejmladší).

Krásný den Vám i Čumáčkovi a hodně zábavy. R^

0 0
možnosti
DT

Děkuju za nahlédnutí a přeju krásný den. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 18,98
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.