Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P40e10t92r 28M13u62n43z22a90r

21. 5. 2020 16:13

Tuhle mě při vaření hrachu napadlo, proč se luštěniny musí solit až na konci vaření (protože by jinak nezměkl to vím, ale zajímá mě nějaké vysvětlení). Neřešila jste to už nějakém blogu?

0 0
možnosti
DT

R^ Teď si přesně nevzpomínám, jestli už to v blogu bylo nebo se na to ještě chystám. Jde tam o reakci s pektiny ve slupce. Ty se musí "hacknout" a to jde nejlíp v měkké vodě bez solí. (proto se někdy doporučuje natronová sůl, která změkčuje vodu - to tehdy, když bydlíte tam, kde je voda tvrdá od přírody)

Dávám si to na to-do-list a buď to vezmu do opáčka (když už to v blozích bylo) nebo o tom budu psát, až zase začnu "po coroně" psát. Děkuju za námět a přeju moc hezký den, mějte se hezky, Petře! :-)

1 0
možnosti
Foto

Dano, Ty máš dnes vyděláno. Udělej si HAVAJ (tohle Němci neznají, ani dát si DVACET):-)R^R^R^R^

0 0
možnosti
DT

Krásný den, Horste. :-) Oslavili jste včera Vatertag? Smíte se vlastně stýkat s rodinou? Tady je povolena jedna rodina...

Moc hezký den, ať se daří a díky za milá slova i návštěvu. :-)R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS