Diskuse
Fyzika všedního dne
Děkujeme za pochopení.
P40e10t92r 28M13u62n43z22a90r
Tuhle mě při vaření hrachu napadlo, proč se luštěniny musí solit až na konci vaření (protože by jinak nezměkl to vím, ale zajímá mě nějaké vysvětlení). Neřešila jste to už nějakém blogu?
D53a16n86a 25T97e17n35z79l87e46r
Teď si přesně nevzpomínám, jestli už to v blogu bylo nebo se na to ještě chystám. Jde tam o reakci s pektiny ve slupce. Ty se musí "hacknout" a to jde nejlíp v měkké vodě bez solí. (proto se někdy doporučuje natronová sůl, která změkčuje vodu - to tehdy, když bydlíte tam, kde je voda tvrdá od přírody)
Dávám si to na to-do-list a buď to vezmu do opáčka (když už to v blozích bylo) nebo o tom budu psát, až zase začnu "po coroně" psát. Děkuju za námět a přeju moc hezký den, mějte se hezky, Petře!
H78o22r59s75t 13A89n54t29o28n 95H50a17s44l17b57a12u60e82r
Dano, Ty máš dnes vyděláno. Udělej si HAVAJ (tohle Němci neznají, ani dát si DVACET)
D37a58n35a 43T46e33n75z88l86e85r
Krásný den, Horste. Oslavili jste včera Vatertag? Smíte se vlastně stýkat s rodinou? Tady je povolena jedna rodina...
Moc hezký den, ať se daří a díky za milá slova i návštěvu.
- Počet článků 968
- Celková karma 19,30
- Průměrná čtenost 1331x