Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak vidno, vztek je na překážku v celém vesmíru, nejen u nás, na Zemi. A se vztekem se nikdy nic nevyřešilo. Ale občas pomůže uvolnit emoce - to když lidská hloupost a omezenost příliš dlouho leze na nervy. Třeba něco podobného leze na nervy i Proximě Centauri. To ale musí být NĚCO, když prská takhle ;-D;-D;-D. Zdravím a dík za spoustu zajímavých informací. R^

0 0
možnosti
DT

Krásný den i Vám, Dani. :-)

Máme obrovské štěstí, že naše Slunce nemá takovou sousedku moc blízko, třeba jako nějaké dvojče. To by se nám asi žilo nepříliš dobře a zvěsti o vzteklé Nemessis by byl na místě. Vesmír to s námi myslel dobře. :-)

Mějte se moc hezky a hezké dny! :-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^Vzteklá hvězda, to zní pěkně.:-) My se v práci (už zase) potýkáme se vzteklým dítětem na distančce.:-P

1 0
možnosti
DT

Chudáci děti, nemají to lehké. A následně vy to nemáte lehké s nima. Snad toho nebudeme jednoho dne všichni hodně litovat. Nějak se to všechno hrozně rychle hrozně zvrhlo.

Mějte krásný den, Kláro, alespoň nakolik to jde se vzteklým dítětem na distančce. :-)R^

1 0
možnosti
JL

Dekuji za clanek, pani Dano. S potechem ctu vase clanky kdy vysvetlujete zajimavosti vesmirneho zanru.

Neodolal jsem abych nepripomel nasi pri. Jsem totis rad, kdyz pisete v tomto zanru jako dnesni vas clanek a nechate pana Elona Muska na pokoji. Z meho pohledu, podobni lide nam zde v CR (nebo i v Nemecku) chybi. Nekdy to "hochstaplerstvi" je potreba.

Preji vam, pani Dano hezsky den a tesim se na vase dalsi zajimave clanky. Good Luck !!!!!

0 0
možnosti
DT

Problém s Muskem je, že on nám v Německu nechybí, bohužel.

Další a další skandály s tím jeho "projektem" pod Berlínem, kde vykácel les, aby tam postavil fabričku na baterie do aut. Později předisponoval na fabričku na auta. A to prosím pěkně v chráněné oblasti (vodní). Tím svým bazmekem nejen že nejspíš otráví spodní vody, když se v tom něco pokazí (ony ty baterie kupodivu nejsou ekologické, ale skládají se z velké části z těžkých kovů) on taky sebral vodu okolním vesnicím. Měl byste vidět, jak se tam lidi bouří a jak proti tomu demonstrují.

Zároveň zvládne Musk jeden týden jedovat, že Němci jsou moc nepružní a na stavební povolení čeká uz půl roku, takže musí chudinka stavět pomaleji (staví bez stavebního povolení, napůl načerno). Prý jsme neekologičtí a tím zpožděním přispíváme k likvidaci přírody. Další týden jeduje, že ochránci přírody nutí stavět ten jeho bazmek pomaleji, protože tam ještě v lese spí ohrožený druh užovky, který nemá přijít nazmar. Prý jsme moc ekologičtí.

Bude to strašlivá strašlivá ostuda, až jednoho dne tohle divadýlko skončí, poté, co uklouzl v koupelně po tabletách, jako se to kdysi stalo Elvisovi.

Krásný den, předpokládám, že vám ve vašem okolí Musk přírodu neničí. Tak si to užijte, dokud to trvá.

2 0
možnosti
MS

R^ Pěkné čtení a poučení, abychom si vážili našeho rozvážného Slunce se stabilní planetární soustavou. Zdaleka to není samozřejmé.

Jedna z přezdívek automobilu (?) Trabant z NDR byla "rozzuřený vysavač". Možná by se něco podobného hodilo i pro červené trpaslíky. ;-)

.

Nový díl pořadu Hlubinami vesmíru s prof. Janem Paloušem o galaxiích pojednává i o srážkách galaxií a hvězdných proudech, o kterých jste psala minule. Mluví také o interakci galaxií s mezigalaktickou hmotou. Pustit jde v odkazu, za měsíc bude další díl.

https://www.tvnoe.cz/porad/31367-hlubinami-vesmiru-s-prof-janem-palousem-galaxie-1-dil

2 0
možnosti
DT

R^ Vůbec jsem netušila, že taková TV existuje, díky moc za ten link! Rozhodně se na to podívám, vypadá to skvěle. R^

Což mi připomíná, že vlastně podobné úvahy vedly k natočení jednoho miniseriálu, který jsem nedávno viděla. "Co by se stalo, kdyby najednou bylo Slunce v takovém stavu jako Proxima". Jmenuje se to Into the Night a je to moc hezké drama. Jen šest dílů - kdybyste si chtěl najít a shlédnout to.

Krásný den, Michale, mějte se moc prima. :-)

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé čtení. Díky za rozšíření obzoru :-).

0 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se vám líbilo a třeba i pobavilo. Mějte krásný den, Jane. :-)R^

0 0
možnosti
DT

Já děkuju za návštěvu. :-) Mějte krásný den, Ivo. R^

1 0
možnosti
PV

P92a35v41e35l 19V37é44b28r

3. 5. 2021 9:44

Na vaše články, paní Dano, nelze než posílat další a další slova (velmi zasloužené) chvály, zakončené skromným "děkuji!!!". Musíte mít doma už celé hromady pochval.

Co váš Čumák? Užívá si také přízně fenek, jako ten můj? Škoda jen, že my, páníčci, nemáme pro tu přízeň to pravé pochopení a nově vznikající dvojici násilně oddělujeme...

2 0
možnosti
DT

Děkuju, jste na mě moc hodný. :-)

Leze to na ně na všechny. Jaro je prostě jaro. :-) Ale díkybohu za každého normálního psa, stejně jako za každého normálního člověka. Mějte krásný den, Vy i Čumáček. R^

0 0
možnosti
Foto

Dano, raději zůstaneme kde jsme, ale nesmíme si to zasvinčit. Je nový týden, ať nás všechny nezklame. Děkuji za článekR^

0 0
možnosti
PV

P67a73v68e20l 10V84é68b15r

3. 5. 2021 9:51

Horste, jak lvové bijem o mříže, ale zatím tu zůstat musíme, i kdybychom nechtěli. Ještě to bude dlouhá cesta, než se budeme moci rozhodnout, jestli zůstaneme, nebo odcestujeme. A obávám se, že nám nejvíc hrozí ideologické zasvinčení (abych použil tvého, pohříchu případného, slova), které muže způsobit, že nebudeme mít na výběr.

0 0
možnosti
  • Počet článků 969
  • Celková karma 19,02
  • Průměrná čtenost 1329x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.