Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J34o12s33e71f 50P80o10t29r

4. 6. 2021 22:50

Je paradigmatem všech současných hledačů mimozemského života, že hledají vodu a tím pádem již našli mimozemský život. Jak známo, lidé ve většině odvrhli tradiční víry, ale protože lidská přirozenost je taková, že bez ní žít nemůžou, hledají si jinou. V současné době je nejrozšířenější vírou víra v mimozemšťany.

Tuto víru, z hlediska vědy by měli kalit některé okolnosti :

Všechny nálezy mimosolárních systému jsou diametrálně odlišné od sluneční soustavy. Vědci začínají hovořit o vyjimečnosti našeho systému.

I když se najde voda, je všem kdo se vznikem života zabývá, jasné, že život nemůže vzniknout ve vodě, protože voda by okamžitě rozložila případné vysokomolekulární základy RNA, DNA, proteinů. Současný převládající názor je, že život vznikl na jílech, které byly vodou zkrápěny.

Ve vesmíru je 10 na 20 sluncí, neboli 10 na 21 planet. To je jistě obrovské, nepředstavitelné číslo. Ovšem život je tak složitý a komplikovaný, že jen k náhodnému vzniku jedné nejjednodužší molekuly RNA - která by měla látkovou výměnu a reprodukovala se, by bylo třeba 10 na 120 kombinací, na což by nestačila ani hmota celého vesmíru ( ve viditelném vesmíru má být 10 na 80 atomů).

0 0
možnosti
Foto

Ne, nalezení vody skutečně není vědci považováno za nalezení života. Tohle paradigma zde propagujete nejspíš jen Vy.

I řada dalších Vašich tvrzení se dost odlišuje od reality.

1 0
možnosti

Díky Dani a také se těším na novinky. Přeji krásný víkend.R^

0 0
možnosti

Jsem ráda, že se vám líbilo, Dani. :-) Teď budou dva blogy o samotném teleskopu - a možná i víc. A v říjnu bude start. Asi měsíc po něm by měl satelit být na místě určení jestli jsem to správně pochytila. Asi rok se bude chladit na potřebnou teplotu. Je to vlastně legrační, čím je ten přístroj starší, tím líp pracuje... :-)

Krásný den, a také víkend, ať se vám vydaří, Dani. R^

0 0
možnosti
Foto

R^Tak už i typ planety dokážeme rozlišit...;-)

0 0
možnosti

R^ Mám pocit, když to tak na netu čtu, že už jsou všichni pěkně dlouho připravení. Oni ten start taky pěkně dlouho připravují a odkládají. A tak už spousta lidí ví, co po něm chce. Výzkum už mají teoreticky připravený a teď se čeká jen na to, jestli se ty věci potvrdí nebo ne. V tomhle smyslu je to vlastně zase OK, že se to tak dlouho odkládalo - měli dost času na promyšlení detailů.

Krásný den, Kláro a krásný víkend. :-)

1 0
možnosti

Já děkuju za milou návštěvu Horste, ať se daří a přeju krásný víkend. :-)

0 0
možnosti

Kdyz prestava byt obyvatelna Zeme tezko bude najeka jina planeta obyvatelena pro lidi.

0 0
možnosti
Foto

Uvedení do provozu JW považuji za jednu z nejdůležitějších etap studování vesmíru, včetně možností života na jiných planetách. Doufám, že tato chlouba techniky se bez problémů dostane na místo působení a předčí všechna očekávání vědců. R^

2 0
možnosti

Držme jim všichni palce. :-) Budou to potřebovat. R^ Mějte krásný den, Františku, ať se daří. R^

1 0
možnosti
Foto

Doufejme, že dalekohled JW nebudem mít oční vadu jako měl Hubbleův. Díky za další vtáhnutí do záhad vesmíru :-)

2 0
možnosti
Foto

Opět velice zajímavé a poučné, děkuji. A těším se na ten příští blog.

1 0
možnosti

Jsem ráda, že se vám líbilo, Ivo. :-) Ten popis JamesWebba budu muset asi roztáhnout na víc blogů, minimálně na dva, protože toho tam je tolik...

Mějte krásný den, ať se daří. R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS