Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

To je moc pěkné, že máme jakési povědomí o organických sloučeninách v některých koutech Vesmíru, kam se nikdo nikdy nedostane. Vědkyně a vědci by dle mého názoru měli věnovat více úsilí na zvýšení úrovně informací o našem pozemském problému, o oxidu uhličitém (a jiných uhlovodících v atmosféře). V tomto článku

https://www.stavebnictvi3000.cz/clanky/podivne-globalni-oteplovani

je graf s absorbčními okny atmosférických plynů. CO2 má malé absorbční okna u teplot 32°C a 3°C. To má způsobovat glob. oteplování?

Mohla by se tedy naše oblíbená přírodovědkyně vrátit na Zeměkouli a pokusila se nám laikům vysvětlit, jak to s tou absorbcí dle Planckova vyzařovacího zákona a Wienova posunovacího zákona vlastně funguje?

Předem děkuji!

0 0
možnosti
PV

P11a54v30e31l 75V24é11b67r

14. 6. 2021 16:33

Jsem rád, že se konečně našel někdo natolik moudrý, aby nás poučil, o čem se tu má psát. Není to náhodou věcí autorky blogu, o čem píše a ne nějakého náhodného kolemjdoucího? Pokud tedy naši oblíbenou (a to tedy oblíbenou setsakra je) přírodovědkyni slušně, a ne takhle, požádáte, třeba i něco o tom napíše. Ale opakuje: Požádat slušně a s respektem!

3 0
možnosti

R^ Člověk by nečekal, že t e n metanol, se kterým máme hlavně u nás nemilé zkušenosti, je základem pro tvorbu aminokyselin a bílkovin.:-)

2 0
možnosti
DT

Vzpomínám kdysi, když to poprvé detekovali, jak si z toho lidi dělali legraci: Vesmír je... opilý! :-)

Krásný den, Milane, ať se vám daří. R^

1 0
možnosti
Foto

R^Jo, jednoduché organické molekuly vznikají vcelku snadno. Ale k životu je od nich ještě daleko...;-)

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
PV

P71a51v83e91l 61V52é69b61r

14. 6. 2021 10:31

Jak vidno, jsou organické sloučeniny po vesmíru rozšířenější, než jsme si původně vůbec připouštěli. Ten život tam někde je, zcela určitě i ten rozumný, teď jenom aby bylo fyzikálně možné ho najít a třeba i si vyměňovat informace (o setkání nemluvě). Doufám, že to nějak možné je.

PS. Čumák má zase plnou hlavu fenek, takže si třeba se mnou v parku hraje, načež se, bez varování, sebere a běží se podívat na druhý konec, co to tam zajímavého (rozuměj: fenčího) pobíhá. A páneček ... láteří (ale ne moc).

1 0
možnosti
DT

Také myslím, že život bude ve vesmíru něco naprosto běžného. Ne nadarmo vzniká z jednoho z primitivnějších a dobře dostupných chemických prvků. Asi nebudeme ničím extra zvláštní.

To je ten problém u pejsků. Fenky se hárají jen občas, psi se "hárají" pořád. :-) A také vysvětlení té záhady kolem naprosto hodných psů, co se o ostatní psy nezajímají - jsou kastrovaní, chudáci.

Krásný den, Pavle, mějte se oba moc krásně. R^

1 0
možnosti
Foto

Dano, děkujeme za nové informace! Přejeme celé rodině bohatý nový týden na zážitky!R^

0 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se líbilo, krásný den, Horste. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 972
  • Celková karma 19,69
  • Průměrná čtenost 1325x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.